Láká mě Usambara, do Tanzanie se dá cestovat bez karantény. Nejblíž je letiště JRO u Kilimandžára. Podle mapy vede do Mombo solidní silnice. Zvažuji si půjčit auto jezdit po vlastní ose, ať ušetřím čas. Jaké máte zkušenosti s půjčováním auta a silnicemi / dopravou? Stačí běžné auto nebo raději offroad? Nebo postačí veřejná doprava? Nebo snad taxík?   .

Tanzanie doprava

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Láká mě Usambara, do Tanzanie se dá cestovat bez karantény. Nejblíž je letiště JRO u Kilimandžára. Podle mapy vede do Mombo solidní silnice. Zvažuji si půjčit auto jezdit po vlastní ose, ať ušetřím čas. Jaké máte zkušenosti s půjčováním auta a silnicemi / dopravou? Stačí běžné auto nebo raději offroad? Nebo postačí veřejná doprava? Nebo snad taxík? 

0

Zkušenost je, že hlavní silnice jsou tam dobré. My měli pujčenou Toyotu Hilux, ale projeli jsme i parky. Celkem tam bylo hodně policejních kontrol na hlavních silnicích, ale nás zastavovali zřejmě proto, že jsme měli pujčené auto z Keňi. Usambara stojí za to, ale pokud si budeš hledat ubytování vždycky mrkni na mapu, některé ubytování mají strašně špatnou dostupnost autem, byli jsme ubytování v městě Lushoto a museli jsme jet jinam, protože se k ubytování autem dostat nedalo. 

 

 

 

0 Citovat

Děkuji. Brali jste místní půjčovnu nebo velký řetězec?

0 Citovat

v Keňi místní pujčovnu.

0
3 reakce