Ahoj, V prosinci bych rád vypadnul někam do tepla na pár týdnů, v EU mně nic nezaujalo a z těch v současné době dostupných destinací mi vyšla jako (z mého pohledu) ideální volba právě Dominikánská Republika. Až na jednu All Inclusive Kubu kdysi dávno jde Karibik mimo mně, proto bych si rád pár věcí ujasnil... Mám rád (čistý) přírodní pláže bez barů a lehátek, ideálně i bez lidí... A válení na pláži rád kombinuju s turistikou. Celkově mám rád klid a nějaký bary, diskotéky apod. vůbec nevyhledávám (takže zákaz nočního vycházení v DR mi vůbec neva) Z tohoto pohledu mi asi nejvíc vyhovovaly Seychely kam jsem měl původně letět, ale bohužel se tam v současné situaci s CZ pasem nedostanu. Naopak třeba Thajsko + Bali pro mně bylo v tomhle ohledu zklamání a spíš jsem se těšil až odtama vypadnu. Ikdyž v případě toho Thajska za tím dost možná byla asi i nevhodná volba míst pobytu. Bavila mně i Francouzská Polynésie, kam cestovat lze - uvažoval jsem nad Maupiti + Raiatea/Tahaa následnou kombinací s Markézami, ale vzhledem k okolnostem bych asi radši přímej spoj z EU a nějakou destinaci ne úplně na konci světa.   Takže abych byl konkrétnější, letěl bych asi s AF, PRG -> CDG -> PUJ. Celkem cca 18 dní. Punta Cana asi nebude můj šálek kávy, takže bych tam zůstal jen pár dní a pak bych pokračoval, nejspíš na poloostrov Samaná, což by tak mým kriériím mohlo vyhovovat ? Otázkou je, jestli být v Punta Cana bez auta a dostat se na Samaná pomocí hromadné dopravy a auto si půjčit až tam, nebo jestli vzít auto už v Punta Cana na letišti a dojet na Samaná po vlastní ose ? Dle Google 300 km a 4 hod. jízdy, takže předpokládám celodenní výlet. Nevím, jak jsou na tom silnice ve vnitrozemí, informace mám různé... Dle infa na TA místní jezdí jak blázni a silnice jsou hrozný, ale píšou to hlavně američani a kanaďani a dle jejich měřítek většinou jezdí jako blázen každej mimo USA/CA... :-) Případně, jestli to pojmout jako takový trip na několik dní a udělat si nějaké zastávky třeba na jižním pobřeží ? Akorát, když se tak koukám na fotky, např. pláž Boca Chica, tak to není úplně místo kde by se mi chtělo trávit nějak víc času... :-) https://abload.de/img/bocachicamyjx8.png Další věc, 2 týdny jsou asi na Samaná poměrně dost, že ? Doporučili byste na severu nějaké místo, se kterým by se to dalo zkombinovat ? Předpokládám, že delší přesuny, byť vlastním autem budou v rámci DR žrát docela dost času, takže bych ten pobyt rozdělil...   Díky    .

Dominikánská Republika

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj,

V prosinci bych rád vypadnul někam do tepla na pár týdnů, v EU mně nic nezaujalo a z těch v současné době dostupných destinací mi vyšla jako (z mého pohledu) ideální volba právě Dominikánská Republika. Až na jednu All Inclusive Kubu kdysi dávno jde Karibik mimo mně, proto bych si rád pár věcí ujasnil...

Mám rád (čistý) přírodní pláže bez barů a lehátek, ideálně i bez lidí... A válení na pláži rád kombinuju s turistikou. Celkově mám rád klid a nějaký bary, diskotéky apod. vůbec nevyhledávám (takže zákaz nočního vycházení v DR mi vůbec neva)

Z tohoto pohledu mi asi nejvíc vyhovovaly Seychely kam jsem měl původně letět, ale bohužel se tam v současné situaci s CZ pasem nedostanu. Naopak třeba Thajsko + Bali pro mně bylo v tomhle ohledu zklamání a spíš jsem se těšil až odtama vypadnu. Ikdyž v případě toho Thajska za tím dost možná byla asi i nevhodná volba míst pobytu.

Bavila mně i Francouzská Polynésie, kam cestovat lze - uvažoval jsem nad Maupiti + Raiatea/Tahaa následnou kombinací s Markézami, ale vzhledem k okolnostem bych asi radši přímej spoj z EU a nějakou destinaci ne úplně na konci světa.

 

Takže abych byl konkrétnější, letěl bych asi s AF, PRG -> CDG -> PUJ. Celkem cca 18 dní.

Punta Cana asi nebude můj šálek kávy, takže bych tam zůstal jen pár dní a pak bych pokračoval, nejspíš na poloostrov Samaná, což by tak mým kriériím mohlo vyhovovat ?

Otázkou je, jestli být v Punta Cana bez auta a dostat se na Samaná pomocí hromadné dopravy a auto si půjčit až tam, nebo jestli vzít auto už v Punta Cana na letišti a dojet na Samaná po vlastní ose ? Dle Google 300 km a 4 hod. jízdy, takže předpokládám celodenní výlet. Nevím, jak jsou na tom silnice ve vnitrozemí, informace mám různé... Dle infa na TA místní jezdí jak blázni a silnice jsou hrozný, ale píšou to hlavně američani a kanaďani a dle jejich měřítek většinou jezdí jako blázen každej mimo USA/CA... :-)

Případně, jestli to pojmout jako takový trip na několik dní a udělat si nějaké zastávky třeba na jižním pobřeží ? Akorát, když se tak koukám na fotky, např. pláž Boca Chica, tak to není úplně místo kde by se mi chtělo trávit nějak víc času... :-)

https://abload.de/img/bocachicamyjx8.png

Další věc, 2 týdny jsou asi na Samaná poměrně dost, že ? Doporučili byste na severu nějaké místo, se kterým by se to dalo zkombinovat ? Předpokládám, že delší přesuny, byť vlastním autem budou v rámci DR žrát docela dost času, takže bych ten pobyt rozdělil...

 

Díky

 

0

Mrkni na smažku Vítka. Koukni i na ostatní videa z Dominikany . Přefiltruj to, věřím, že si z toho něco vybereš.

https://www.youtube.com/watch?v=5ZY0U_BxBEY

0 Citovat

Hodně dobrý studijní materiál :-)))

0 Citovat

Byla jsem ubytovaná v resortu hned vedle národního parku Cotubanamá, kde už je jen divoká příroda a pláže jaké hledáš. Chodila jsem tam každý den, užívala si ten klid a zároveň jsem měla k dispozici zázemí resortu se skvělým jídlem a pitím. Na krátkou dobu skvělý relax. Na delší dobu už by to asi chtělo změnu. 

0 Citovat

Měli jsme to přesně jak to máš namyšleno, z Punta Cana do Samaná autem - silnice naprosto v pohodě, cestou se můžeš leckde zastavit nebo odbočit, aspoň zkrátíš ty 2 týdny. Na Samaná je dostatek krásných pláží, i těch méně turistických, lehátka si zpětně ani nějak neuvědomuju... je to tam tak na týden, ale určitě se dá vymyslet víc výletů než jsme měli, na delší dobu. A je tam česká hospoda v Las Terrenas na hlavní ulici u přístavu.


img-20180216-181058.jpg
img-20180216-181026.jpg

0 Citovat

Mě zajímá, jestli jste viděli v moři slušný korály?

0 Citovat

Jo, já jsem viděl slušné, než je instruktor rozmlátil šnorchlem, aby přivábil korálové rybky... Asi měl pocit, že jsme za své peníze málo viděli:-( Bylo to poslední šnorchlování, za které jsem platil a na závěrečné cestě jsem mu za to hodil šavli na člunu:-)) Playa Chiquita Rucia

0 Citovat

taclik.j: Tak jsem zkusil kouknout na toho cestopissce a poslouchat ho... Přirovnal bych to asi k pobytu na pláži typu Boca Chica :-D Ale večer tomu ještě dám, k tomu pivko, ať jsme na podobný vlně, třeba se to pak bude poslouchat jednodušeji, díky za odkaz :-)

Mandarinka: Ve které části toho poloostrova kde se nachází NP to bylo ? Boca de Yuma nebo opačná strana, Los Melones / Dominicus ? Kdyžtak bych si tam pár dní naplánoval, na organizované výlety moc nejsem, ale možná bych se podíval na ostrov Saona, když už bych se v té oblasti motal... Přepodkládám, že tam nebude moc lidí, tak by tam mohl být relativní klid...

 

mirjur: Díky za info. V jaké části Samaná jste  bydleli ? Začínám přemýšlet, že bych ten pobyt rozdělil i tam... Asi na Las Galleras a Las Terrenas... Je možný tam řešit ubytování nějak operativně na místě ? Většinou řeším dopředu, ale nevím, jestli si DR zvládnu nějak detailněji naplánovat. Auto jste půjčovali kde ?

0 Citovat

Kdyz jsem se rozhodoval mezi Dominikanskou Republikou a Jamajkou  ,tak jsem nasel  tohle ubytovani , mozna by to treba splnilo predstavu , nakonec jsme byli na Jamajce .ale koukam ze by to slo i letos na Silvestra 

https://www.booking.com/hotel/do...;#tab-main

0 Citovat

Byla to karibská strana, playa Dominicus, na které se táhne několik resortů za sebou. Nejblíž parku je tenhle tichý a klidný: http://www.cadaquescaribeprivateclub.com/

Dívala jsem se na něj, ale je dost drahý, dají se tam teď určitě sehnat lepší dealy. Nicméně tam bylo pěkně, málo turistů a park jen pár metrů. 

0 Citovat

No jo ,ale to je ale uplne jiny cenovy level  jak me to docela zaujalo tak jsem nasel i  treba tohle  ale koukal jsem na letenky  dost bida  cenove  

https://www.booking.com/hotel/do...=total&;

 

0 Citovat

Letenky z PRG s kratkym prestupem CDG pres svatky s AF za 28k v premium eco jsou ok (mam 27/12-6/1). Za eco myslim chteli 23k. Auto wisecars Nissan Sentra automat vc full pojistky 9700kc/10dnu. Hotely neporadim, jeste jsem tam nikdy nebyl, ja vybiral takove co te nezajimaji a na mistech kterym se chces vyhnout.

 

 

0 Citovat

STA86: bydleli jsme v Las Terrenas, taky zamluveno dopředu, na místě už jsme nic neřešili. A auto samozřejmě v Punta Caně na letišti. S autem asi nemá smysl měnit bydliště v rámci Samaná, zas tak velké to tam není. Možná kdyby ses chtěl podívat na Isabel de Torres nebo 27 Charcos, tak by stálo za to se posunout někam k Puerto Plata.

0 Citovat

Mandarinka: Díky za upřesnění. Plánuju na celou dobu půjčit auto, takže ubytování si klidně vezmu nějaký vzdálenější, nevadí mi kousek popojet.

 

Bič boží: Na Wisecars jsem se podíval a nevychází cenově špatně - 10 tis. CZK za 18 dní s 0 excess za malý auto. Nicméně hodnocení třeba na TA fóru (a i jinde) nemají úplně nejlepší. Přiznám se, že tady v těch 3rd world zemích jsem si asi pokaždý radši půjčil auto od nějaký menší místní půjčovny, než přes agregátor, nakolik jsem v případě problémů očekával spíš víc škody než užitku...

 

mirjur: Pokud vycházím z informací na google maps, tak např. cesta autem z Las Terrenas do Las Galeras vezme cca 1.5 hod.(*2 = 3 hod.), to mi zase nepřipadá úplně málo. Posledně na Mauriciu mně takový přesuny sebraly poměrně dost času, proto to řeším... Jakou konkrétní půjčovnu aut jste využili ? Z hodnocení na internetu jsem nabyl dojmu, že je to tam v tomhle ohledu tak trochu džungle... :-)

0 Citovat

Půjčovnu už asi nedohledám, ale vždycky beru něco levného z ECR nebo RentalCars.

0 Citovat

cali napsal(a):

Jo, já jsem viděl slušné, než je instruktor rozmlátil šnorchlem, aby přivábil korálové rybky... Asi měl pocit, že jsme za své peníze málo viděli:-( Bylo to poslední šnorchlování, za které jsem platil a na závěrečné cestě jsem mu za to hodil šavli na člunu:-)) Playa Chiquita Rucia

Nějak institivě se mě na východ k americe nikdy nechtělo. Dlouho jsem přemýšlel proč. Nejsou tam hezký korály a navíc budu zblblej několid dní časovým pásmem. Ani to drahý pivo mě nepomůže. Poletím v březnu na Filipíny a zblblej budu až doma v bezpečí.

0 Citovat

Já byl v Dominikáně jen 6x, takže nevím, zda se mohu považovat za znalce. Poprvé v 1997, kdy řada zdejších cestovatelů nebyla ani ve školce v přírodě:-) Naposledy pak ze sentimentu v roce 2015 a vím, že pokud nepadnu na nějaký Schnäpchen, ať hotel nebo letenku, už tam nepojedu. Na druhou stranu, pokud by někdo chtěl relax v exotice, totální válečku na jednom místě s relativním komfortem v dobrém hotelu a fajn servisem, je to nejlepší volba. A třeba našim dětem se tam líbilo více než ve srovnatelném Mexiku, o Kubě ani nemluvě. Na nějaké extra cestování jsou myslím lepší destinace. 

Ad březen a Filipíny, rád bych tomu věřil, ale...

 

0 Citovat

Taky mě to tam nikdy nelakalo . Je to především jen o válečce na pláži, což já vydržím 2 dny. Co bys mi teda Cali doporučil, jako zkušený harcovník na rodinou dovolenou, za destinace s manželkou, která se taky raději někde vyvalí na pláž, ale jednodenní trek či výlet je schopna jednou za pár dnů podniknout. Lépe řečeno ja ji tam klidne necham i valet a se synem můžeme něco podnikat sami. V příštích letech už mě tyto dovolené společně s malým synkem čekají, tak ať vím, na co se zaměřit při lovení levných letenek či hotelů. Pro začátek mám vybranou Krétu, Madeiru a Azory, páč syn je ještě malý. Ale pak už začnu pokukovat po vzdálenějších destinacích. Podotýkám, že sám mam rád fajn moře s dobrým podmořským životem. 

0 Citovat

DR určitě není o válení na pláži - pokud tedy nechceš. Je to rozlehlá země a nabízí toho poměrně hodně. Za návštěvu určitě stojí.

0 Citovat

taclik.j napsal(a):

Nějak institivě se mě na východ k americe nikdy nechtělo. Dlouho jsem přemýšlel proč. Nejsou tam hezký korály a navíc budu zblblej několid dní časovým pásmem. Ani to drahý pivo mě nepomůže. Poletím v březnu na Filipíny a zblblej budu až doma v bezpečí.

To jsi asi vyjimka. Mne a zrejme vetsine lidi vadi vic let na vychod (zvyknu si ale obvykle rychle, pokud je dost slunce):

"Pokud často cestujete a absolvujete dlouhé lety, určitě jste si všimli, že času v daném místě lépe navykáte při letech na západ, naopak při letech na východ je vaše adaptace pomalejší a příznaky horší." https://travelbible.cz/jet-lag/

Jo a pise se korali (jsou to zivocichove, ne koralky - ozdoby).

0 Citovat

@mirjur

Každý to má jinak. Chápu, že je to velká země, ale ja osobně preferuji vedle kvalitního moře a dobrého jídla,  treky nekdy v horách, nebo v džungli. Nebo návštěvu nějakých pěkných míst ať už přírodních nebo historických. Nejsem ten typek, co si půjči auto a sedí v něm každý den mrtě hodin a jede za nějakou must see atrakcí, která je uvedena v nějakém průvodci, udělanou (vytvořenou) častokrát čistě pro turisty, jako je vodopád 10metrů vysoký často bez vody, akvárium pro turisty, nějaká stezka v lese se spoustou zvířat, které tam nikdo neviděl už roky, kromě žebrajícich opic, kus skály atd., obklopenou prodejci blbosti a helloumyfriendu. Ne já vlastne vůbec nesnáším půjčování auta. Raději si pujcim na den dva motorku, když někde jsem, nebo použivam místní dopravu či taxi. A Dominikánská Republika je pro  mě osobně destinace veskrze válecí, jak psal Cali. Nikdy jsem nečetl, že je tam možnost nějakého pestrého vyžití, do čehož nepovažuju ani českou hospodu co ma Zubra. Asi proto, že Zubr je pro mě fuj pivo a  do české hospody chodím raději doma ;-).
Netvrdím, že za návštěvu nestojí. Až si budu chtít odpočinout, nebo vyskoči nějaký error, určitě nebudu váhat. Ale jinak je mraky lepších, pestřejších zemí i s lepším mořem. 

0 Citovat

Libor S: V Asii jsem byl několikrát, ale v ČR po návratu jsem v 21 hod mrtvej. Vstávám ve 3 a čučím na porno, protože ostatní jsou mrtví jako já v 21 hod. Když letím na východ do Asie, nemám problém. Jak to máte ostatní cestovatelé?

0 Citovat

niemandosi  ,ty jsi mi celkem fakt dobre poradil,  kdyz jsem se rozhoupaval na to Thajsko s tim Ko Mookem  a Ko Kradanem ,byla to taky moje prvni navsteva Asie ,pokud teda nepocitam Turecko  a kdysi davno Singapoore pri ceste z Noveho Zelandu  To koupani jsem v Thajsku hodnodnotil hodne vysoko ,ale stejne vysoko ,ne li vic  hodnotim Mauricius  a urcite v Indickem oceanu je spousta  dalsich skvelych  ostrovu .samozrejme Karibik tezko muzu hodnotit jen podle Jamajky  pripadne Floridy a mezipristani v Dominikanske Republice, rad bych na Arubu  s Tichomori jsem mel moznost kratce videt Maui  a  pak byl  tyden na Oahu  a  zase kratce  pak Raratongu  to uz je ale davno 

Taky mam rad hory a rad vzpominana na Chacaltayu v Bolivii ( 5350 )  i na Toubkal v Marocu (4175 ) coz jsou moje vyskove rekordy  ,ale ted v poslednich letech mame ja i zena radi  takovou tour of  beach  nejlepe s horskym masivem za zady 

Auto si pujcujeme radi  ,darce organu byt nemusim . nakonec mam ridicak na kamion i na autobus ,ale motorka jen ten pincek, obcas si pujcime kola ale kdyz byly treba dve kola  na 2 dny  na Porto Santo  za 40 euro  a  auto na 24 hodin tedy  i dva puldny  za  35 tak nebylo co resit , naopak  na Kosu  dve kola  za 40 cely tyden , byt jen takove duchodcovske do obchodu ,na plaz  a po rovine  byly fajn 

Jinak Kretu mam celkem projetou ,Madeiru  taky , Azory chci uz davno ,ale  porad je odkladam  kvuli tomu desti  ,ktery mi tady v Irsku za ty leta  uz leze krkem ,mozna i proto tolikrat uz Kanary ,Mozna ze s ditetem bych volil jiny ostrov v Recku  ,Madeira urcite neni na valecku na dobrou plaz musis na to Porto Santo  no a na Azory jsem sam zvedavy  

Cekam zatim jak to dopadne s letosnim Silvestrem ,nebo tesne po nem ,na cestu mimo Evropu moc finance nejsou ,ale kdovi co se muze ukazat , kdyz to nejak vic uvolni  o te Dominkanske pisou ze do 31.12, je pojisteni  proti nasledkum Coronaviru  hrazeno  ,ale kvuli toho bych tam neletel  ,navic ani s TUI uz lenky nejsou to co drive 

Co by jsi doporucil na Silvestra nebo i po nem ,krome Kanaru pro dva ,aby to  nepresahlo moc celkovou cenu jako za Kanary  ?

Rad si poslechnu i od jinych typ -) Ale uz jsem hledal a nic me nenapada ,vseobecne mam pocit ,ze jsou letenky i na charter  o dost vys nez jindy 

0 Citovat

@niemandos: Válecí jsou podle mě třeba Maledivy nebo Egypt v resortu. Protože tam fakt nic jiného dělat nejde, šnorchl počítám k plážovým atrakcím, tedy válecí. Dominika je válecí asi tak jako Thajsko. Jinými slovy - jaké si to uděláš, takové to máš . :-)

0 Citovat

@niemandos

s malymi detmi 3,5 a 5 jsme napoprve leteli do Malagy/Nerji. Peclive jsem to vybirala, protoze, krome toho, ze deti si potrebuji pohrat u more, je v teto oblasti pomerne co k videni, vcetne treku v prirode. Hned dalsi ten samy rok byla La Palma Kanary. Vlastne i ted kdy jsou 7 a 8, vybirame, aby tam bylo co delat mimo lezeni na plazi (vydrzim max. 2dny). Pak treba Sardinie, tam ten snorchl a plaze stoji za to.

0