Doplněno redakcí: nový průvodce zde https://www.cestujlevne.com/pruv...e/new-yorkZdravím zcestovalejší čtenáře a moc žádám o radu: zakoupili jsme letenky do NY na týden (odlétáme příští týden), čistého času tedy pět dní. A stále si nejsem jistá, co má a nemá cenu snažit se v těch pěti dnech stihnout: kodrcat se na sochu Svobody? (nahoru už pár měsíců nejsou volné lístky), snažit se prolézt Guggenheima? Jak nejlépe zkouknout Central Park i s mosty (kolo...) ? Co vím je, že určitě chceme do Museum of Modern Art, do Botanical Garden, rádi bychom shlédli aspoň nějaké mosty, "projedli" se aspoň částí multikulturálního New Yorku a nejlépe to stihli i s něčím takovým, jako je místní trh apod. Budu ráda za jakékoli tipy, které byste pro mě na tuhle cestu měli: kdy se vyplatí jít do muzea? opravdu jen ve dny, kdy je to zadarmo( prý je to stejně často formou "pay how much you want")? Jak nejchytřeji cestovat, abyste neplatili majlant a nestrávili tím půl dne? Zakoupit Hop On Hop Off? Kde se za férové peníze dobře najíst (neškudlíme každý cent a nevezem si s sebou paštiky, ale samozřejmě máme své limity  .

NEW YORK - co vidět v pěti dnech?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Hledám, kam to přifařit. 

Podle všeho aktuálně není možný volný vstup do Amerického muzea přírodní historie, protože se kvůli covidu musí rezervovat daný čas a pro nerezidenty je to přes 20 $ (takže zdejší průvodce je neaktuální).

https://www.amnh.org/plan-your-visit

Má někdo indicie, že se vrátí k starému systému? Zatím se termíny rezervují do konce dubna.

1 Citovat

A je problem se tam za $20 zaregistrovat? :)))

0 Citovat

u michala by bol problem aj 0,2 :)

0 Citovat

Tak problém to není, ale jedu tam až v červnu, tak je to zbytečné hrotit. Jen přemýšlím, zda se vyplatí nějaký multipass.

+ podnět aktualizovat průvodce

Hlavní problém je vázat se na konkrétní časový slot 😂

0 Citovat

Kdyz jsem tam byl tak CityPass se docela vyplatil, ale zalezi co budech chtit videt. https://www.citypass.com/new-york

1 Citovat

Ja sem byl v New Yorku asi 10x a jediná pamětihodnost, kterou jsem navštívil byla MoMa (a to ještě díky spořivé kolegyni jsme vystali frontu na páteční odpoledni socka lístek za 0$), plus jsem byl ještě několikrát na Top of The Rock + samozřejmě jsem si byl pokaždé zaběhat v Central Parku, Highline a prosel sem se několikrát pres Brooklyn Bridge, ale představa, ze bych jel někam na 5 dnu oblézat památky / muzea, je pro me stejně lákavá, jako zúčastnit se pouti do Mekky (to by me dokonce možná lákalo vic :D).. Jo a zaplatil sem si výlet helikoptérou okolo Statue of Liberty, když sem tam byl poprvé, pac tam byla desna cekacka a ja nesnáším fronty.

Nejlepší zážitek z NYC bylo pivko s kamaradama z Cech co tam bydlej a jeden typek mel access karty do cca 10ti mrakodrapu, kde dělal správce elektriky a vzal nas večer poradně nechcany na rooftop tour na místa, kam si troufám říct se hned tak někdo nedostane, plus nam vyprávěl spoustu zajímavých historek o nájemnicích / majitelích tech nejdražších Condos v každém tom objektu - to je pro me asi top zážitek.

New York je pro me naprosto unikátní restaurace / chlastacky v roof top barech, potkávani zajímavých az divnych lidi a pres den masivní nákupy az do bolesti - a kdyz si chcete odpočinout, vypadnete na den vlakem do Montauku nasat unikátní atmosku bohatejch belochu na Long Islandu.

2 věci které mam na příštím visit listu: Muzikál Book of Mormon a na Airbnb se da v zazitkach booknout tour s bývalým detektivem NYPD, spousta lidi mi rikala, ze to je jedna z nejzajímavějších věci, které můžete v celých USA absolvovat.

1 Citovat

Já tam budu na tři noci, tak to nechci taky přehánět. Asi Top of the Rock, protože se chci koukat na Empire State building, kouknout se do Central Parku, vymést americké fast foody, co nejsou u nás, , čínská čtvrť, Time Square, Brooklynský most...

Váhám, jestli jet jen trajektem na Staten Island nebo přímo k soše. Ale koukal jsem, že se aktuálně stejně nedá až do koruny.

Mám rád dinosaury, tak bych chtěl i do muzea, ale a) se nechci vázat konkrétním časem, b) jestli to půjde zase zdarma, tím líp.

Plus koukám, že bych zašel večer na nějaký sport, ale v červnu se nehraje NBA ani NFL. NHL bude mít (semi)finále a vstupenky budou pěkně mastné a kdoví, jestli se bude hrát v NY. Zbývá jen baseball, který skoro každý jiný den je do 20 babek, ale při mé návštěvě 40 babek :D

Jít na Broadway je taky dobrý nápad, ale trošku se bojím trojmístných cifer vstupného. Krom toho nevím kam a na co jít. Stále jedou Kočky a Jesus Christ Superstar? :D

0 Citovat

Doporučuju USS Intrepid se stíhačkami a raketoplánem na palubě. Zajímavý zážitek byla i plavba lodí k Brooklynskému mostu. 9/11 memorial. Mrakodrapy. Saint John cathedral.

1 Citovat

Dimiku napsal(a):

Doporucuju Bronx kolem 3am. 

Ano ale pozor. Jižní bronx severní už není co byval

0 Citovat

ja len tak narychlo, nebol som uz par rokov v NYC, no za mna Top of the rock, Highline, ferry na Staten Island, pocas tvojej navstevy by mohol byt aj Governor Island pristupny, lanovka na Roosvelt Island. 
A ked lacna jazda po vode, tak jedna z ferry AStoria/East River co tam krizuju. Potom pekne vyhlady su z Long Island City napr. Hunters point. To sa da pekne spojit s tymi ferries  

1