Ahoj, máte někdo nějaké zkušenosti s ostrovem Mafia v Tanzánii? Ocením jakékoli info ohledně dopravy na ostrov i po ostrově, ubytování, výletů, ...... Prostě cokoli, co byste mi mohli říct a poradit. Chystáme se tam letos v prosinci, tak doufám, že už to covid dovolí. Díky. Jana  .

Ostrov Mafia - Tanzánie

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Ahoj,

máte někdo nějaké zkušenosti s ostrovem Mafia v Tanzánii? Ocením jakékoli info ohledně dopravy na ostrov i po ostrově, ubytování, výletů, ...... Prostě cokoli, co byste mi mohli říct a poradit.

Chystáme se tam letos v prosinci, tak doufám, že už to covid dovolí.

Díky.

Jana

0

Pokouším se oživit svůj vlastní dotaz, pořád se nenajde nikdo, kdo by měl nějaké zkušenosti s ostrovem Mafia?

0 Citovat

Asi tezko zde nekdo za posledni 3 mesice navstivil Mafii. Googluj. Treba toto vypada jako kvalitni cerstve info: https://www.google.com/amp/s/joh...guide/amp/

0 Citovat

Na Mafii sme boli v únoru. Môžeš tam ísť letecky cca 150$,alebo busom z Dar es Salaam do Nyamisati 5 hodin+loď 4 hodiny za 10$. V Nyamisati sa dá prespať v slušnom ubytku.  Ak chceš vidieť  žraloky obrovské, tak loďe vychádzajú z Kilindoni, dá sa bývať v rezortoch na plaži, alebo v meste. Je ich tam naozaj veľa, turistov málo. Ceny okolo 50$ na osobu, za výlet na 2-3 hodiny, co je dosť predražené na to, že ťa zoberú asi 2 km od brehu, ale žralokov naozaj veľa. Celá východná časť Mafie je Marine reserve. Za vstup, alebo za každý den ubytovania sa platí 24$ na osobu a den. Výlety po okolitých ostrovoch+ slušná šnorchlovačka 20-40$. Všetky ceny v Tanzánii musíš dohadovať, žiaden cenník neexistuje, na začiatok cenu vždy nadhodia. Pláže na Mafii nič moc, veĺa chalúh, extrémne prílivy, odivy. Rozbité cesty, asfaltky asi 10km, celkovo fajn ostrov, ale okrem výletu za žralokmi, tam nie je nič špeciálne zaujímavé. Ale život v Tanzánii momentálne ponúka to co žiadna krajina na svete. Život bez coviddu Myslím ze to bude aj o pol roka rovnake. Uži si to. 

0 Citovat

@Libor_S Díky za odkaz!

@j.o.j.o Díky moc! Jsi první kdo zareagoval, nevím o nikom, kdo by tam byl.

Máme zamluvené ubytování kousek od Kilindoni, mimo Marine Park, a na žraloky se fakt už moc těším.

Dá se po ostrově jezdit na kole? A dá se nějak dostat až nahoru směr Kanga a dál? Třeba autem?

A ještě jsem se chtěla zeptat na restaurace a obchody, dá se v Kilindoni někam zajít najíst a nakoupit potraviny? Je tam bankomat?

Co se týká cesty na ostrov, tak zatím zavažuji ten let, protože ta cesta lodí je fakt náročná, ale ještě uvidím, nemáš nějaký odkaz na autobusy a trajekt?

No a poslední věc, co mě zajímá, jsou testy na covid před odletem domů, museli jste je absolvovat? Nevíš kde se nechat otestovat před odletem? Je mi jasné, že na Mafii to nepůjde, takže nějaké testovací místo v Dar es Salaamu????

0 Citovat

Na kole sa jazdiť teoreticky dá, ale bočné cesty sú často ako pieskovisko+ ak bude slnečno, tak to je na zomretie aj pri chôdzi.  Do Kanga jazdí bus, dá sa prenajať auto so šoférom, ale okrem majáka tam nie je nič. V Kilindoni je malé trhovisko+kopec stánkov a obchodíkov. Ale len základné veci tam majú. Kilindoni je vlastně len väčšia vesnice. Reštauráciu ma skoro každý rezort, ceny sú  fakt desne na to ze Tanzánia. Na pláži najlepšiu cenovo ma Afro whahe shark resort, v Kilindoni najkrajšia v Ibizza Inn, nádherná terasa, skvělé ceny za nápoje, 15000-20000 silingov za jedlo, ale zase veľké porcie a kuchár dobrý. Bankomat asi nie, mal som hotovosť, neriešil som. Najlepsi kurz na výměnu je aj tak v Dare na letisku, v meste  je horší. Lode sú práveze moderné, des je cesta busom. 50ročny vrak, hlava na hlave, veľmi tanzanijské. Bus odchádza keď sa naplní cca 8.00-9.00, lode vždy skoro  rano. Takže pri ceste tam musíš prespať v Nyamisati, naspeť čaká bus na loď. Antigen sa robí na letisku, PCR testy na viacerých miestach v Dare, ale ja som ešte stále v Tanzánii, tak zatiaľ neriešim. 

0 Citovat

Tak to jsem vůbec nečekala, máš skvělou dlouhou dovolenou!

Až pak zjištíš jak je to s těmi testy zpět, tak sem, prosím, napiš. Ať vím kde se dělají, kolik stojí a jak dlouho trvá výsledek.

Ještě se zeptám, byl v Kilindoni nějaký "supermarket"? Myslím místo, kde koupím třeba mléko, pečivo, cereálie? (Jedeme s dcerou.)

Jo a Afro Whale Shark Safari Resort je to místo, kde máme koupené ubytování. Máme nějaký bungalov deluxe (chápu, že to bude postel a ventilátor) pro tři lidi přímo na pláži, včetně polopenze (nevím jaká bude, ale nic moc nečekám) a to vše na 15 nocí za 300 USD! Byla to nějaká šílená promo akce, teď jsou tam ceny od cca 1300 USD pro tři. No a oni nám jsou schopni zajistit i ty letenky na Mafiu a chtějí 115 USD za jednu. Z letiště na Mafii už pak mají transfer do hotelu zdarma. Takže ještě uvidím jak se tam vydáme, protože ta dlouhá cesta busem bude děs a trvá to celkově moc dlouho, plus přespání, ale je to fakt levné, to uznávám.

Užívej dovolenou a koukni do SZ (soukromých zpráv). Díky!

0 Citovat

Ahoj, byl jsem tam koncem ledna/začátek února pracovně a projel jsem kus Tanzánie s kolegou. Vzhledem k tomu, že jsme tam byli převážně kvůli potápění, tak Mafia Island byl samozřejmou zastávkou. 

Asi tě trošku zklamu, Whale Sharks odplouvají nejpozději začátkem dubna a potkat je tam teď, už bude velmi složité, ne-li nemožné. 

Na ostrově se turisti pohybují buď "taxi" nebo na kole. Vstup do Marine Parku je na prd, ale na této straně ostrova jsou hezčí pláže. V Dar es Salaamu máme kamaráda Čecha, co tam žije a podniká a na Mafia Island máme člověka, který je president of Mafia Island, což je něco jako starosta. Anglicky umí dobře a je neskutečně ochotný. 

Co se týče placení, my na ostrově vše platili kartou a v pohodě. Kurz normální. Jinak jsme v Daru vybírali z bankomatu většinou u Shoppers Plaza. 

Pokud bys chtěla více info, ozvi se mi prosím do soukromé zprávy. Můžu ti předat pár informací. 

0 Citovat

Ahoj,

díky, poslala jsem Ti SZ. Jedeme tam až v prosinci.

Jak jste tam jeli - loď nebo letadlo?

Kolik tam stojí to "taxi"? A uveze tři lidi?

A jaká je přesně ta oblast Marine Parku kde se platí ten vstup? To je celé to východní pobřeží (tmavě zelené na mapě) včetně Utende a Chole Bay? A co jih, ten také?

0 Citovat

Don't miss the best sex kahani in hindi. The best sex stories of all time. Probably the best sex kahani you'll read. Best Indian sex kahani in hindi if horny girlfriends. Read the best sexy antarvasna kahani. https://www.antarvasnas.com/

0
9 reakcí