Počítám, že největší šance jet k moři je po vlastní ose. U letecké dopravy se dá těžko hádat, jaké budou podmínky. Co hledám: kam se dá z Prahy rozumně dojet (s přespáním po cestě), takže ideál kolem 9 hodin, max 11 hodin teplé moře (Balt neberu) čisté moře, nechci plavat mezi odpadky kemp s chatkami / hotel (jsme pohodlní) větší bazén ideálně akvapark pro děcka K Chorvatsku mám předsudky, že má mizerné služby za předražené ceny a každý vás chce oškubat. Plus máme rádi písečné pláže a moře. Hledal jsem v Severní Itálii a našel jsem 2 pěkné kempy v Benátsku, ale lidé říkají, že tam bývá moc medúz. Chci v moři plavat, ne se opalovat u moře. Jakou lokalitu byste mi doporučili? Jak velký problém jsou ty medúzy v Severní Itálii? Děcka se jednou spálí a pak už do moře nevlezou. Děkuji  .

Moře z Prahy do 11h jízdy

Založil ve fóru Tipy na ubytování

Počítám, že největší šance jet k moři je po vlastní ose. U letecké dopravy se dá těžko hádat, jaké budou podmínky. Co hledám:

  • kam se dá z Prahy rozumně dojet (s přespáním po cestě), takže ideál kolem 9 hodin, max 11 hodin
  • teplé moře (Balt neberu)
  • čisté moře, nechci plavat mezi odpadky
  • kemp s chatkami / hotel (jsme pohodlní)
  • větší bazén
  • ideálně akvapark pro děcka

K Chorvatsku mám předsudky, že má mizerné služby za předražené ceny a každý vás chce oškubat. Plus máme rádi písečné pláže a moře. Hledal jsem v Severní Itálii a našel jsem 2 pěkné kempy v Benátsku, ale lidé říkají, že tam bývá moc medúz. Chci v moři plavat, ne se opalovat u moře.

Jakou lokalitu byste mi doporučili? Jak velký problém jsou ty medúzy v Severní Itálii? Děcka se jednou spálí a pak už do moře nevlezou. Děkuji

0

Hele tos to docela omezil, když chceš do 11 hodin, nechceš Balt ani Chorvatsko, tak Ti zbývá vážně jen ta severní Itálie (tedy když nepočítám třeba Portorož ve Slovinsku).
V severní Itálii jsem byl dvakrát docela dost let zpátky, medúzy mě spálily pokaždé (ale zase ne při každé návštěvě moře).

0 Citovat

Sice si vyloucil ten Balt, ale ja bych vzala prave Balt, Chorvatsko mam tez predsudky, severni Italie me teda vubec nelaka, ty plaze s 10000 lehatky🙄, o peknem mori no nevim. Byli jsme s detma pred 4 roky na Rujane. Parada. Je fakt, ze more melo 20st., ale to nevadi, to je jak u nas u rybnika v lete. 

0 Citovat

Já mám severní Itálii ráda, ovšem nevím, proč Češi neustále míří na východní pobřeží, které je podle toho, co jsem viděla, nejošklivější část. Je to ovšem taky největší lunapark, to jo. My máme rádi západní pobřeží - Ligurii, problém s medúzami jsme tam nezažili a moře je čisté. Není to tam ovšem takový turistický lunapark, ale kempy jsem tam viděla.

Jede se tam nejlíp přes Švýcarsko. K Imperii jsou spíš oblázkové pláže, od Imperie na západ písek

0 Citovat

Když byly děti malé, tak jsme vždycky strávili pár dní u Lago di Garda - ty kempy tam jsou úžasně vybavené, plus několik zábavních parků, ráj pro děti, a pak jsme popojeli do Toskánska, které má též krásné pobřeží a čisté moře, ovšem bez toho cirkusu na Jadranu, což pro nás bylo jednoznačné plus

0 Citovat

Deny: Přesně tak. Jedna cesta se dá i přes noc, pokud není osádka změkčilá a usne za jízdy. Každopádně západní pobřeží nebo ten Balt či Severní moře. Jaderské pobřeží Itálie je zajímavější až dále na jihu (ovšem dětem je to fuk).

 

 

 

0 Citovat

Děcka trpí nevolností, maximum zatím zvládly nějaké 4 hodiny. Plánuji vyrazit odpoledne, po 5-6 hodinách přespat v hotýlku a druhý den to dojet. Čím kratší cesta, tím lépe. 

Jezero Garda trošičku známe, jeden víkend jsme zde přespali v kempu při letu z Bergama. Koupačku jsme neměli. Jak to tam vypadá v létě? Jak teplé a čisté je? Díky

0 Citovat

Jednou jsem dal rodinný nocleh na severních březích Lago di Como. V červenci bylo krásně prohřáté i brzy ráno. Naprosto čistá voda, hezký hory, v podstatě by ani nebylo třeba se plácat někam dál k moři na jih. Ale je to tam dražší kraj, to je jasné. 

 

 

0 Citovat

Připojuji se k Ligurii, ale tam na 11 hodinách nejsme. Ty pláže na východním pobřeží Jesolo, Rosolina, Ravenna, dokonce ani Rimini. Hafo komárů, špinavá voda, samé soukromé těžce placené pláže a na zbytku volných plazi nepořádek. Nebo jak píše AM italský Jadran je zajímavější až jižněji. Zase záleží, kde kdo v Česku bydlí, ty km jsou dost odlišné z Ostravy a Budejic.

0 Citovat

Nevadí mi soukromé pláže v rámci hotelu/kempu a nehledám nejlevnější ubytování. Chceme si konečně užít skvělou koupačku. Po třech letech. 

Můžeš konkretizovat, jak daleko jižněji ten italský Jadran? Rimini? Pescara? Bari?

0 Citovat

A budete s sebou brát psa? Na severním jadranském pobřeží Itálie před 10 lety nepřekonatelný problém. Skončili jsme v kempu až nějakých 200 km pod Benátkami v Rimini. Pláž pěkná, písek, pozvolný vstup do moře. Bez medúz.

0 Citovat

Azurové pobřeží. Je to poměrně dlouho, co jsem tam byl, ale mám roadtrip směrem tam v záloze. Pravda, cesta je delší, ale zase se dá udělat první pauza v Rakousku a druhá pauza někde u Lago di Garda. Pak se dá jet od hranice s Itálii po pobřeží až k Marseille a vracet se zase přes Lyon a Německo.

 

Předpokládám, že tam někdo v poslední době byl, tak třeba podá lepší info? :)

0 Citovat

Rimini je stejný jako severnější část, nebrat. Zbytečná zajížďka. Navíc věčné zácpy na Bolognu.

Lago di Garda v létě na koupání bezvadný, ale zjistěte si, jaký je u vašeho zvoleného ubytování přístup k vodě. Někde je rákosí. My měli vždy travnatou pláž, někde na jihu navezli i písek

0 Citovat

No pokud byste jeli niz, tak to uz bych vzala trajekt na Sardinii. Tam uz se nemusi resitpekne more. Plout do Olbie a tam uz je pak kousek prekrasne pobrezi Costa Smeralda. I Korsika by takhle sla, tam jsme nebyli, ale bude to obdobne tyrkys more.

0 Citovat

Není lepší (ač je to mimo zadání) vybrat aerolinku, co vrací peníze rychle a na dřevo a kamkoli do té Itálie nebo jinam si zaletet? Když to padne, tak mít záložní plán pro cestu autem. A budeš v klidu, přijedeš tam i zpět odpočatý, bez kolon, nehod, po návratu nebudeš mít pár měsíců hlavu v pejru, kolik pokut ti přistane ve schránce. Ceny benzinu poletí nahoru, ceny paliv jsou speciálně v Itálii drakonické.

Jinak bych se nebál ani Slovinska a dělat výlety jak do Chorvatska, tak do Itálie, nebo se staršími dětmi co je zajímá i třeba město a historie si udělat bázi v Benátkách, je tam pěkný kemp s bazénem a každý den se dá někam vyjet... 

A je někde jistota, že ty zábavní parky jako Mirabilandia budou otevřené a bazény v kempech budou fungovat ne jako minule léto jen limit 6 az 10 lidí....

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

Není lepší (ač je to mimo zadání) vybrat aerolinku, co vrací peníze rychle a na dřevo a kamkoli do té Itálie nebo jinam si zaletet?

A to je dneska kdo? Díky

0 Citovat

Další možnost je Balaton. Medúzy tam určitě nejsou a bude to tam do 7 hodin i s přestávkami.

0 Citovat

Jezdím několik let v létě  cca 3x za sezonu služebně poblíž Lignana, tak tam 1-2 noci nocuju. Na  medůzy jsem v moři nenarazil, jednou byly vidět ráno na pláži. Je to tam orientovaný na rakušáky, takže ceny vyšší, kolem Rimini jsou ceny podstatně nižší při stejné úrovni. Ale k pěknému moři bych ještě trochu popojel - třeba na úžasnou Elbu.

0 Citovat

Leoši, já jsem vlastně tu otázku čekal a zase si zadelavam na lavinu nesouhlasných komentářů. Nevím, jak dnes, žádné aktivní letenky teď nemám a refundy jsem řešil naposledy v lednu... Ale určitě AF refund do třech dnů bez řečí a teď to přijde - FR určitě vždy do deseti dnů na účet a taky bez řečí, nikdo netlačí na přijetí voucherů. Ale je fakt, že u FR to byly částky v řádech desítek eur, možná když půjde o vyšší částky (celá rodina v hlavní sezóně, kufry), taky se třeba budou cukat.

0 Citovat

Trochu mě překvapuje ten odpor vůči Chorvatsku. Po loňské zkušenosti mám pocit, že jde o trochu neopodstatněné předsudky. Byli jsme s manželkou a malou dcerkou (2 roky) v Loparu na ostrově Rab a bylo to super. Právě kvůli malé jsme zvolili dlouhou písčitou pláž s velmi pozvolným vstupem do vody (100 metrů a voda stále max. po pás) a byla to skvělá volba. Malá se vyřádila jak ve vodě tak na písku a když jsem si chtěl zaplavat, tak jsem si prostě kousek popošel. Plus díky nízké hladině se voda rychle prohřála, tak opět pro děti super. Pravda, za normálních okolností by tam byla hlava na hlavě (což nám i potvrdila majitelka apartmánu), ale v období korony to bylo skvělé. Plus jsme navíc byli v září. Leošův požadavek (akvapark apod.) to asi nesplní, ale třeba to někomu bude vyhovovat. Bylo to moje první Chorvatsko snad po 20 letech a úplná pohoda. A to máme za sebou Seychely, Mauricius nebo Karibik.

0 Citovat

Už asi bylo vše řečeno.... nicméně - pokud to má být moře autem, tak jsem pro Balt. V létě zas tak studený není. Severní Itálie - nejlepší pro děti (mělko, lunaparky,...), nejhorší pro dospělé (mělko, lunaparky...), spíš bych se posunul víc na jih směr Gargano. Medúzy jsou spíš otázkou štěstí/smůly, řekl bych.

Pokud jezera, tak Garda+Ledro, Como lze jen doporučit. Ale je to víc o sportovně-přírodním vyžití, než o koupání. Případně pomezní Lago Maggiore a Lugano. Osobně mám slabost pro jezera rakouská, pokud jste nebyli v Solné komoře, tak rozhodně zkusit (Wolfgangsee, Traumsee...). Nebo korutanská (Wörthersee, Millstattersee...) anebo z Prahy blízké Bodamské... Možností je strašně moc a všude je krásně.

0 Citovat

Ja sem byl pred 2 rokama (nejblizsi more kvuli rocnimu diteti) u Caorle a musim rict ze to je fakt strasnej zazitek (betonovy mesto na bazinach, i Pizzu tam delali v okynku Polaci a chutnala jak rozmrazena), 100x radsi Chorvatsko, i kdyz z mych zkusenosti hezke Chorvatsko zacina az pod Splitem.

Moje oblibena strategie je vyrazit vecer z Prahy pres Budejky a jet co nejdyl to jde (deti spi v sedackach) a kdyz zacnu byt unaveny (1am) tak si booknu pres telefon nejblizsi hotel, prespime do rana a rano co nejdriv vyjedeme a dotahneme to na misto.

Loni jsme byli v Chorvatsku (Selce, kousek od Crikvenice) a uprimne to taky nebylo ono - meli jsme "luxury" chatku v kempu (3kk, 2 koupelny a velka terasa), ale nebylo to uplne baby friendly, Polaci nad nama delali v noci bordel a celkove proste nejsme typ na tyhle kempy, i kdyz velkym plusem byly skvele bazeny cca 50m od ubytka - zaroven jsem byl po dlouhe dobe na dovolene na prelomu cervence a srpna a byl to fakt strasny masakr co se vedra tyka (a to nemluvim o cenach ubytovani - za chatku jsme platili 4.5k czk na noc).

Letos planuju vyrazit na cely cerven autem nekam pod Split, premyslim o Korcule, ale to je cesta autem na 2 dny (s detma) - ja na noc nemuzu jezdit (nevydrzim ridit nonstop, specielne kdyz vozim deti), rozhodne bych ale znova nejel ani do Benatska, ani do horni casti Chorvatska.

0 Citovat

Souhlasím s Prokym. Taky nechápu ten odpor k Chorvatsku. Za normálních okolností tam jezdím 3-4x ročně. Pravda, minulý rok byl extremní, bylo málo lidí (takže pro nás super, horší pro místní).

Ale Chorvati mají super zařízené maríny (kam se hrabou Řeci), ceny nejsou nijak neobvyklé. Jde najít spoustu míst, kde i v normální vrcholové sezoně jsi sám. Sice já nemám rád písčité pláže, takže je to možná tím ovlivněno. Co se týká pocitu, že by mě chtěli "ojebávat" tak to jsem měl snad jen v Zadaru, kde chtěli 1700kn za kotvení a  bylo jim jedno, že to bylo na 2 hodiny... jinak třeba běžně večer pozvání na večeři v ubytování k místním a nikdo za to nic nechtěl. Za mě Chorvatsko dobrý.

0 Citovat

Než ta Garda nebo Como mi přijde lepší varianta třeba Attersee nebo ostatní jezera v rámci Solné komory (super koupání je i ve Wolfgangsee), lze i střídat jezera v rámci pobytu na jednom místě, autem jsou od sebe kousek. Autem tam dojedeš z Prahy za 4 hodiny, takže ani nemusíš nikde po cestě přespávat. Teplota vody je uprostřed léta v pohodě.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Nebo korutanská (Wörthersee, Millstattersee...) anebo z Prahy blízké Bodamské... Možností je strašně moc a všude je krásně.

Millstattersee spíš nedoporučuji, voda je tam špinavější než v jezerech Solný komory a navíc všechny normální přístupy do vody jsou tam placený (s výjimkou pár zanedbaných schodů do vody kolem silnice). Třeba za pláž v Millstattu se platí vstupný 6 eur a nestojí to za to. Když už Korutany, tak určitě Weissensee, případně to Worthersee.

0