Ahoj, nikde jsem nenašel žádné FB skupiny a tak bych se rád zeptal tady třeba mi někdo poradí. Plánujeme v pulce srpna dovolenou a napadlo mě že bychom si mohli zaletět zasurfovat. Jsme úplní začátečníci. Já teda párkrát surfoval.  Koukal jsem se že u nas se hodoně surfuje Španělsko, Portugalsko a Francie, bojím se studeného moře ... máme rádi daleko tepleší kde nebude jak se říká klepat kosu. Poradili by jste nám? :) Díky moc Tom  .

Kam jet surfovat?

Založil ve fóru Tipy na ubytování

Ahoj, nikde jsem nenašel žádné FB skupiny a tak bych se rád zeptal tady třeba mi někdo poradí. Plánujeme v pulce srpna dovolenou a napadlo mě že bychom si mohli zaletět zasurfovat. Jsme úplní začátečníci. Já teda párkrát surfoval.  Koukal jsem se že u nas se hodoně surfuje Španělsko, Portugalsko a Francie, bojím se studeného moře ... máme rádi daleko tepleší kde nebude jak se říká klepat kosu. Poradili by jste nám? :) Díky moc Tom

0

@Tomasbalbinder - zkuste pobřeží Portugalska od Lisabonu na jih. Já se letos učil surfovat na Tenerife - jižní pobřeží pro začátečníky, severní vyžaduje už nějakou zkušenost.

0 Citovat

V Evropě jsem surfoval ve Španělsku (Kantábrie a Baskicko), Portugalsku (jih různě mezi Sagres a Farem), Francii (Hoseggor a okolí) a na Kanárech na Lanzarote. Za míst kde jsem byl, bych začátečníkům doporučil Francii. Jako druhou volbu Portugalsko.

Ale začátečnické pláže jsou všudě. Teplotu vody bych neřešil, v létě to není problém ani ve Francii a stejně vám nejspíš všude doporučí půjčit si i neopren, který navíc chrání i při padání.

Jinak se divím, že jste na fb nic nenašli, v česku je několik specializovaných surfových cestovek a relativně aktivní surfová komunita okolo, navíc dost vstřícná, co se týká podávání informací.

0 Citovat

Hezke mistio na surfovani je na Rhodosu  na konci ostrova u Prasonisi ,myslim ze je to dost popularni a zname mezi surfari ,urcite neco k tomu bude k nalezeni Je to tam vhodne nejen pro windsurfing, ale i pro Kitesurfing  jsou tam na to i skoly   Dalsi velmi zname  a oblibene misto  je na Fuerteventure  Sotavento , opet pro oba surfarske sporty vcetne skol pro zacatecniky a pujcovnami vseho potrebneho 

0 Citovat

Mikire, windsurfing / kitesurfing a surfing jsou dost rozdílné sporty a Prasonisi rozhodně není pláž pro surfaře. Na Rhodosu se sice dá na několika místech surfovat na vlnách, ale určitě to není typická destinace pro surfing, natož pro začátečníka.

Ta Fuerteventura je tomu, co chtějí, blíž, tam se dá na vlnách jezdit celkem v pohodě.

0 Citovat

Portugalsko Ericeira,  v Maji, my/ja neopren, ziaci v skolach vsetci neopren, domaci (profici) potom aj bez.

0 Citovat

 @Liborek, aha tak to sorry, ja jsem to bral jako ze chteji windsurfing  na Prasonisi jsem byl a dost tam  fouka  a ty skoly pro windsurfing a kitesurfing tam jsou , chapu ze na vlny to neni  To pak ale neni zadna slava ani na Sotaventu   

Pak tedy treba na La Palme  plaz Nogales,  je otazka jestli to je uplne pro zacatecniky ,treba to znas mi tam prisly ty vlny uz dost velke  

Trochu jsem uprednostnil to teplejsi more proto me napadl Rhodos ,pak tedy asi spis vetrny ostrov Karpathos ,ale Atlantik bude jiste na surfing lepsi , jeste me napada plaz  Famara  na Lanzarote tam by to melo byt asi i vic pro zacatecniky  nez Nogales na La Palme, ktera je navic pristupna jen pesky dost daleko z parkoviste .kdezto Famara je dostupna autem a je tam i surfarska skola 

https://www.zooparkfamara.com/en...e-booking/

0 Citovat

Ve Středomoří se dá surfovat na mnoha místech, u Barcelony, na Sicílii, na Krétě (tam jsem vlastně taky na jednom spotu byl) nebo v Izraeli, ale je to většinou podmíněno vhodnou konstalací počasí a ročního období. Pokud chtějí blbnout na pěně u pláže, tak to může stačit kdykoliv, ale pokud mají zájem se něco naučit, tak jedině Atlantik. Ale na kite nebo windsurfing je Středomoří super.

Na Famaře jsem byl, pro začátečníky fajn, ale Francie se mi líbila víc :-)

0 Citovat

Jedině portugalské Nazaré:

https://www.youtube.com/watch?v=GJc4Ir78KdE

Samozřejmě vtip. A takové vlny jsou tam jen sezónně.

0 Citovat

Nejbližší surfování v teplé vodě je asi na Salu (Kapverdy).

0 Citovat

Ve Francii má voda v Atlantiku cca 23 C, místy i víc. Portugalsko je (možná paradoxně) o stupeň až dva studenější, ale zase je tam o něco tepleji, když z vody vylezou. Jestli to je teplá nebo studená voda to si musí každý rozhodnout sám. V neoprenu ten problém mít nebudou. Taky si nemyslím, že pokud si to chtějí zkusit jako úplní začátečníci, tak studená voda bude ten hlavní problém :-)

0 Citovat

Přesně tak. Kdo umí, ten tu vlnu sjede i na záchodovém prkénku. Kdo neumí, tomu ani neopren nepomůže.

0 Citovat

O studene vode bych ve Francii ani v Portugalsku nemluvil surfovat se da i v Irsku  dneska  v Youghalu more asi 15:-))

0 Citovat

@mikir: Surfovat se dá i za polárním kruhem v zimě:

https://www.youtube.com/watch?v=S_LJ2GVttdk

0 Citovat

mxp napsal(a):

Nejbližší surfování v teplé vodě je asi na Salu (Kapverdy).



A jsou tam letenky? :) Asi to bude docela draha destinace? 

0 Citovat

OK diky moc, nechceme žádné kempy :) Byl jsem v Maroku měl jsem neopren v oceanu ... voda neskutečně ledová a foukalo. Pak jsem by Izrael a to bylo kafe a něco takového hledám, nevím jak moc teplý je ocean u portugalska nebo středozemní ve Španělsku.  Dík 

 

0 Citovat

Vy evidentně potřebujete jet na Bali. Atlantik v Evropě nebude nikdy tak teplý jako Středozemní moře v Izraeli, neatlantické Španělsko sice teplé bude, ale jestli tam budou v létě nějaké vlny... Můžete zkusit Barcelonu nebo Malagu.

A vygooglovat si průměrné teploty vody v konkrétní termín a destinaci zvládne snad každý.

0 Citovat

No, já ještě surfoval v Brazílii v Pipě, tam byla tepla voda, ale teď by se mi tam moc nechtělo... 

0 Citovat

tomasbalbinder napsal(a):

A jsou tam letenky? :) Asi to bude docela draha destinace? 

Tak třeba TAP má teď akci z Portugalska za 169€.

0 Citovat

Liborek napsal(a):

Vy evidentně potřebujete jet na Bali. Atlantik v Evropě nebude nikdy tak teplý jako Středozemní moře v Izraeli, neatlantické Španělsko sice teplé bude, ale jestli tam budou v létě nějaké vlny... Můžete zkusit Barcelonu nebo Malagu.

A vygooglovat si průměrné teploty vody v konkrétní termín a destinaci zvládne snad každý.

 

No jestli budou levné letenky tak proč ne. Izrael tam je ta část moře neskutečně tepla nikde jsem nezažil teplejší.  Já myslel že ve Španělsku se taky surfuje u středozemního.

0 Citovat

mxp napsal(a):

[citace="tomasbalbinder"]

A jsou tam letenky? :) Asi to bude docela draha destinace? 

Tak třeba TAP má teď akci z Portugalska za 169€.

[/citace]

takže celkově zpatencni letenka vyjde cca 400 euro?

0 Citovat

tomasbalbinder napsal(a):

Já myslel že ve Španělsku se taky surfuje u středozemního.

Kontrolní otázka - u kterého moře leží Barcelona?

0 Citovat

Faro (Portugalsko) ideální podmínky pro začátečníky. Dokonce přímo ve Faru je surf škola, kde učí Češka a nabízí i ubytování na pláži za přijatelné peníze.  Letenky z Vídně se dají většinou sehnat za pár eur (podobně z Polska). Kdo chce, tak neopren je samozřejmostí, ale během léta se dá v pohodě bez. Minulý rok jsme surfovali i přes zimu a dalo se to zvládnout. :)

0 Citovat

@Adam V.: Každý si tu pohodovou teplotu vody představuje jinak. Pro většinu je teplota okolo 22°C celkem nízká: https://www.seatemperature.org/e...august.htm

0 Citovat

22°C je úplně v pohodě teplota, navíc věčným pádlováním na surfu se beztak zahřeješ až až. Kombinaci hodně teplýho moře a dobrých vln v Evropě nenajdeš nikde, to musíš do Austrálie, na Hawaii nebo do výše zmíněného Bali. V Evropě určitě nejlepší kompromis co se týče teploty vody a dobrých vln najdeš na pobřeží Biskajského zálivu, ať už ve Španělsku nebo Francii, řekněme zhruba od Bordeaux na jih. Výhodou je, že tam není ani nikterak horký vzduch, takže se jednak neupečeš na slunci a i ten rozdíl teploty vody a vzduchu není zase tak velký (běžně kolem 5-7°C), takže pro tělo je to pocitově přijatelnější, než kdybys měl třeba vodu 25 a vzduch 38.

0