Dobrý den,  ráda bych se Vás zeptala na typ ohledně plánované cesty.  Chystáme se poprvé mimo Evropu na vlastní pěst a přemýšlíme, kam se spíš vydat.  Ráda bych poprosila o jakékoli typy, doporučení (co se týče památek, prostředí, kultury i cen) 😊 Výběr máme zatím mezi východem, a to Vietnam, Srí Lanka nebo klasika Thajsko. Tady máme ale trochu obavy z uzavření Asie opět. Nebo jsme začali přemýšlet i nad Mexikem😊 Ještě jednou moc děkuji za jakékoli rady!☺️  .

Typy na plánovanou cestu

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

14 reakcí

Dobrý den, 
ráda bych se Vás zeptala na typ ohledně plánované cesty. 
Chystáme se poprvé mimo Evropu na vlastní pěst a přemýšlíme, kam se spíš vydat. 
Ráda bych poprosila o jakékoli typy, doporučení (co se týče památek, prostředí, kultury i cen) 😊
Výběr máme zatím mezi východem, a to Vietnam, Srí Lanka nebo klasika Thajsko. Tady máme ale trochu obavy z uzavření Asie opět. Nebo jsme začali přemýšlet i nad Mexikem😊
Ještě jednou moc děkuji za jakékoli rady!☺️

0

Tak jako první TIP bych doporučil se podívat na cestovatelskou mapu a stránky MZV...

0 Citovat

Nejdříve si kup letenky a až podle toho kam poletiš sháněj typy co tam vidět. Na co ti budou typy na Mexiko když poletiš do Srí  Lanky?

0 Citovat

ja by som skusil USA alebo Cinu

0 Citovat

Mi se moc líbila Srí Lanka. Byl jsem i v Thajsku a Indonésii a Srí Lanka mi přišla i super v tom,že jsem necítil, že mě chtějí na každém rohu,  jako turistu, "natáhnout ".. což prý Vietnam je na to šílený... dá se spojit i s maledivama.. my letěli s Prahy do Colomba a pak zpět Colombo male a male přes Dubaj do Prahy...vyšlo to jen o trochu více..a na maledivach se dají guest house za parádní ceny..my měli předloni 5 nocí se snídaní pro dva za 6000... korun...jestli chceš tak mám i itinerář..tak ti ho pošlu...

0 Citovat

tonic napsal(a):

ja by som skusil USA alebo Cinu

Co Austrálie, tak to může být také fajn, ne?

0 Citovat

Mám pocit, že mezi exotickými destinacemi které vyhledáváš lze v současnosti bez větších komplikací navštívit jen Tanzanii, Mexiko nebo Jižní Ameriku. V Mexiku jsem byl před 2 měsíci a minimálně oblast na Yucatánu považuji za pohodovou, pokud se chystáš prvně mimo Evropu. Napsal jsem k tomuto tématu i cestopis, tak se případně mrkni tam, jestli by tě tahle místa lákala.

0 Citovat

To psal Babis ne? :D Typy na motyle :D

Ja bych si z tehlech destinaci vybral jednoznacne Mexiko, na Asii bych si aktualne nelajsnul platit dopredu za letenky..

0 Citovat

Vietnam, Srí Lanka, Thajsko jsou pro turisty dlouhodobě uzavřené s otevřením v nedohlednu. Na Phuketu funguje teda Sandbox, ale podmínky s tím spojené jsou tak náročné a nákladné, že to pro naprostou většinu lidí zrácí smysl. 

0 Citovat

Daniel napsal(a):

Mi se moc líbila Srí Lanka. Byl jsem i v Thajsku a Indonésii a Srí Lanka mi přišla i super v tom,že jsem necítil, že mě chtějí na každém rohu,  jako turistu, "natáhnout ".. což prý Vietnam je na to šílený... 

Taky jsem to o Vietnamu před cestou tam četl, ale i když někde účtují turistům víc než místním, stále je to v průměru nejlevnější země v JV Asii (možná kromě Kambodži, kde jsem nebyl) a nebylo třeba k tomu stlačovat dolů ceny smlouváním (alespoň u služeb, které jsem využíval, možná někdy trochu ano, ale na nic konkrétního si nevzpomínám). Vietnam je i levnější než Srí Lanka, když se vezmou do úvahy předražené památky, NP a ubytování v sezóně u nejlepších pláží (ale je fakt, že památky a pláže zrovna ve Vietnamu nejsou tak zajímavé a hezké jako na SL). Na SL jsem byl v roce 2013 a pak turismus dost narůstal, takže se snaha vydělat na turistech mohla ještě zvyšovat, ale po teroristických útocích turistů ubylo. V letech 2017 a 2018 jsem strávil celkem asi 10 měsíců na cestách po celé JV Asii (kromě Kambodži), takže ceny můžu porovnat.

Jinak třeba tu cestu Anet plánuje až na příští rok a to už je šance slušná, pokud nepřijde nějaká nová varianta obcházející očkováním získanou imunitu. Možná se některé země JV Asie stihnou dostatečně proočkovat už letos a pustí koncem roku očkované turisty.

0 Citovat

Tak on ten dotaz je jak pojd na me zboku... Kdy, na jak dlouho, valecka,historie, hory... Atd, obavam se, ze dotycna uz nedpovi. 

0 Citovat

Zajímalo mě spíše srovnání, Asie vs. Mexiko, ale špatně jsem to napsala :) Každopádně po celodenním pátrání jsme dospěla k rozhodování mezi Mexikem (konkrétně Yucatan) a srí lankou.
Raději bych na Srí lanku, ale vzhledem k situaci bude to Mexiko větší jistota :)

 

0 Citovat

Danny.709 napsal(a):

Mám pocit, že mezi exotickými destinacemi které vyhledáváš lze v současnosti bez větších komplikací navštívit jen Tanzanii, Mexiko nebo Jižní Ameriku. V Mexiku jsem byl před 2 měsíci a minimálně oblast na Yucatánu považuji za pohodovou, pokud se chystáš prvně mimo Evropu. Napsal jsem k tomuto tématu i cestopis, tak se případně mrkni tam, jestli by tě tahle místa lákala.

Moc děkuji za Váš tip! Cestopis jsem si přečetla a zjistila díky tomu i další podrobnosti:)

0 Citovat

Rozhodovani mezi SL a Mexikem? Pojd na me z te druhe strany. 

0 Citovat

@dupy: Proč ne? Yucatán a SL mají asi dost společného a jsou to vhodné destinace pro lidi vyrážející poprvé z Evropy na vlastní pěst (akorát na SL se musí počkat). I když jsem na Yucatánu nebyl (v Mexiku jen na SZ), vím, že to hlavní společné jsou hezké pláže, zajímavé světoznámé památky a nějaké ty přírodní zajímavosti.

0
14 reakcí