Zdravím, teď od 20 do 29. 8. letíme do Alicante, vracíme se z Valencie. Celou dobu budeme mít půjčené auto. Můžete poradit nějaká zajímavá místa? Jednu noc chceme zůstat v Alicante a 1-2 noci na konci ve Valencii. Je něco co by nám v okolí několika hodin jízdy nemělo uniknout? Pláže moc nemusíme. Spíš památky, příroda, hory, hrady, narychlo města. A jsme celkem zrychlení cestovatelé, zvládneme za den našmatlat 20km, takže kde jaké město projdeme rychleji než jiní.    .

Alicante - Valencia na 9 dní s autem

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Zdravím, teď od 20 do 29. 8. letíme do Alicante, vracíme se z Valencie. Celou dobu budeme mít půjčené auto.

Můžete poradit nějaká zajímavá místa? Jednu noc chceme zůstat v Alicante a 1-2 noci na konci ve Valencii. Je něco co by nám v okolí několika hodin jízdy nemělo uniknout? Pláže moc nemusíme. Spíš památky, příroda, hory, hrady, narychlo města.

A jsme celkem zrychlení cestovatelé, zvládneme za den našmatlat 20km, takže kde jaké město projdeme rychleji než jiní.

 

0

Pár tipů je v mém cestopise tady na CL :)  Doporučuji především tu vinici!

0 Citovat

Vzal bych to na jih od Alicante, kde je řada míst výskytu růžových plameňáků - saliny u Santa Pola, pak laguny u Torrevieja, San Pedro del Pinatar a pak si projet poloostrov La Manga, který odděluje Středozemní moře od "španělského Mrtvého moře" (Mar Menor), kde se můžete natřít léčivým bahnem, na konci poloostrova je pak zvedací most a Prudký most...

V Alicante je hezká nábřežní promenáda a hrad sv. Barbary, Valencie je nádherné město - celý historický střed s kostely jak v Římě a sportovně-rekreační zelený pás Jardins de Túria v původním řečišti řeky Túria, na jehož jižním konci je vybudováno Město umění a vědy. Klidně 2-3 dny se tady dá plně zabavit, i když budete rychlí.

0 Citovat

Růžové solné jezero u Torrevieja je zajímavé, přístup k vodě je pouze z východní strany

0
3 reakce