- Fórum
- Co vidět a navštívit
- Zanzibar + safari v Tanzánii
Zanzibar + safari v Tanzánii
Zdravím,
Připravuju cestu na Zanzibar s možností si odskočit do Tanzánie na safari. Neměl by někdo nějaký tip - radu. Beru jakékoliv zkušenosti + případně info jak jste zařizovali, co je dobré mít připraveno dopředu atd.
díky. Lukáš.
Lukáš _7 napsal(a): Trochu si to tady očůrám, na jaře bych chtěl podniknout něco podobného.
:) jasný.
Já zatím našel nějaké základní info.
Ze Zanzibaru jezdí ferry do Dar es Salaam. Tam už se různé agentury a firmičky zajišťují safari v blízkém Mikumi národním parku.
Něco málo se dá přečíst tady https://www.planetacestovani.cz/...ie-safari/
A pak jsem našel https://www.safaribookings.com/
Případně přímo na stránkách Mikumi parku je možnost pickupu přímo v Zanzibaru https://www.mikuminationalpark.n...-zanzibar/ s 3 denním safari. Mám ale dojem - že je to dost náročný na cestu a pak prakticky velkou část toho výletu je člověk teprve na cestě na safari - než na samotném safari. + jsem tam nenašel moc jasné informace o konkrétním ubytování na safari - jen info.
Pokud bys měl zájem, tak ti dám kontakt na dva místní kluky.
Jednoho jsme potkali na ulici a nebýt něho, tak si nezažijeme tu reálnější Afriku. Jezdili jsme s místními jako sardinky v dodávce, ve třech na jedné motorce, jedli jídlo v hospodách, které by naši papírový draci z hygieny nedokázali zavřít /protože by asi neuvěřili, že se jedná o restaurant/. Atd und atd, škoda písmen, raději zažít. Pokud se zjevíš v Africe na trhu (a nejen tam), tak jsi ovce k oholení a ceny pro nás byly i 10x vyšší /u nás rasismus ? haha/. V Africe neplatí, že když zaplatíš rafiki prajz, tak tě nezkusí ojebat (zdá se mi, že naopak). Ten kluk nám pomáhal tuším 2 nebo 3 dny od rána do noci, dostal nakonec od nás peníze za pomoc a jeho dcerka překvápko pro další půlrok studia. Neměli jsme nic domluveno a byla to naše volba. Umí dobře anglicky a je to slušný kluk (pivo si s ním nedáte). Díky, že se ho nepokusíte ojebat.
Druhý je profík, který nám ukázal dva dny krásy safari. Umí i pár slov česky, takže sranda zajištěna. Aktuálně se mu v ČR narodilo dítě a musel bych zjistit, zda jsou již zpět v Tanzanii.
Oba umí zařídit safari, ten první určitě i doprovod na zajímavá místa méně profláknutá.
https://www.michalzhor.cz/2021/0...-bez-lidi/
Dopuručuju safari v okolí Arushi (i kvůli tomu, že v jejím okolí žijou Masajové a vypadá to tam autenticky africky :)) - Serengeti, Ngorongoro a pak jsou tam minimálně dva další parky, ze kterých můžeš vybírat. Kdybys chtěl zorganizovat trip sám, tak Serengeti a kráter Ngorongoro jsou dost náročný, jak finančně, tak logisticky, mají požadavky na typ džípu (když chceš sjet dolů do kráteru), na průvodce i na dobu, kterou tam můžeš strávit za konkrétní finanční obnos... nakonec jsme si spočítali, že bude levnější připojit se k nějaký low cost tour. Kdyby s náma nejelo pět otrávených Insta Rusů, bylo by to boží ;). (Safari tour jsme si našli přes safari srovnávač, bylo to na čtyři dny do tří národních parků - Tarangire, Serengeti a Ngorongoro.)
Michal Zhor napsal(a):Pokud bys měl zájem, tak ti dám kontakt na dva místní kluky.
Určitě. Prosím klidně poslat do zprávy.
A nějaké praktické rady co se týče té organizace?
Předpokládám, že právě nemá moc smysl to řešit dopředu přes web = neboť to bude megapředražený? Naopak asi bude lepší si to zorganizovat na místě. Ale nebyl jsem tam, takže hledám nějakou radu - jak to tam funguje?
Ještě pro ty co už to tam mají zažité jak funguje internet / mobil / data? Z ostatních zemí mám zkušenost, že bývá dobré pořídit nějakou sim kartu na data přímo v dané zemi a pak jí používat právě třeba na přístup k internetu - když potřebuju booking, nebo nějaké info o destinaci a tak. (nepotřebuju mega rychlost a sledovat youtube videa, jen si zařídit běžné věci - ubytování, dopravu a google).
Kdo má zájem o autentické safari, jede do JAR. Nepotřebuješ žádné organizátory ani agentury. Vše se dá projet vlastním autem z půjčovny. Platíš jen denní vstupné cca 500 Kč. Což je zlomek ceny oproti Tanzanií. Nejlepší je Kruger, ale je tam i mnoho dalších, třeba Addo elephant poblíž Kapského města. A můžeš si odskočit i do parků v Botswaně, treba Chobe, nebo Okavango.
SIM kartu koupíš v pracovní dny - musí dálkově ověřit/schválit (o víkendu nešlo a nekecali, nepovedlo se ani u jednoho stánku). Musíš mít cestovní pas a dát otisk. K zakoupení na hodně místech měst (já kupoval na zastávce mezi Arusha a vstupu na Kili) a prodejničky prodávají kdeco ..... hlavně cigára kusovky a drobné blbiny.
Cenu si už nepamatuji, ale oficiální hodně nízká. Zajisté ti někdo pomůže s koupí a aktivací ....... my platili asi 3-5 násobek ceny :-(. Ale spojení jsme nutně potřebovali a pak už se nenechali ždímat.
Připojení překvapivě dobré a dat taky dost (pokud si vzpomenu, tak mrknu na kartu v kanclu).
Lukáš Kucharczyk napsal(a):Předpokládám, že právě nemá moc smysl to řešit dopředu přes web = neboť to bude megapředražený? Naopak asi bude lepší si to zorganizovat na místě. Ale nebyl jsem tam, takže hledám nějakou radu - jak to tam funguje?
Myslim si, ze ma cenu to resit online pres vyse zmineny Safaribookings.com, at uz si udelas predstavu, kam se da jet, mas tam hodnoceni jednotlivych parku i samotnych agentur, informace o tom, jake bude pocasi, co tam uvidis atd. K tomu nejake ty orientacni ceny, pak muzes napsat do agentury klidne i naprimo a smlouvat se da i po mailu. To stejne se da udelat na miste, primo v Arushi se na tebe vrhne stovka prekupniku a budou se ti snazit prodat "zajezd" a proto si myslim, ze i tak je dobre si dopredu nachystat ten prehled, co chces videt a orientacne kolik by to mohlo stat, jinak se asi nebudou predbihat v tom, kdo ti nabidne nizsi cenu.
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!