Zdravím,  Připravuju cestu na Zanzibar s možností si odskočit do Tanzánie na safari. Neměl by někdo nějaký tip - radu. Beru jakékoliv zkušenosti + případně info jak jste zařizovali, co je dobré mít připraveno dopředu atd. díky. Lukáš.  .

Zanzibar + safari v Tanzánii

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

22 reakcí

Zdravím, 

Připravuju cestu na Zanzibar s možností si odskočit do Tanzánie na safari. Neměl by někdo nějaký tip - radu. Beru jakékoliv zkušenosti + případně info jak jste zařizovali, co je dobré mít připraveno dopředu atd.

díky. Lukáš.

0

Trochu si to tady očůrám, na jaře bych chtěl podniknout něco podobného.

0 Citovat

Lukáš _7 napsal(a): Trochu si to tady očůrám, na jaře bych chtěl podniknout něco podobného.

:) jasný.

Já zatím našel nějaké základní info.

Ze Zanzibaru jezdí ferry do Dar es Salaam. Tam už se různé agentury a firmičky zajišťují safari v blízkém Mikumi národním parku. 

Něco málo se dá přečíst tady https://www.planetacestovani.cz/...ie-safari/

A pak jsem našel https://www.safaribookings.com/  

Případně přímo na stránkách Mikumi parku je možnost pickupu přímo v Zanzibaru https://www.mikuminationalpark.n...-zanzibar/ s 3 denním safari. Mám ale dojem - že je to dost náročný na cestu a pak prakticky velkou část toho výletu je člověk teprve na cestě na safari - než na samotném safari. + jsem tam nenašel moc jasné informace o konkrétním ubytování na safari - jen info.

0 Citovat

Pokud bys měl zájem, tak ti dám kontakt na dva místní kluky.

Jednoho jsme potkali na ulici a nebýt něho, tak si nezažijeme tu reálnější Afriku. Jezdili jsme s místními jako sardinky v dodávce, ve třech na jedné motorce, jedli jídlo v hospodách, které by naši papírový draci z hygieny nedokázali zavřít /protože by asi neuvěřili, že se jedná o restaurant/. Atd und atd, škoda písmen, raději zažít. Pokud se zjevíš v Africe na trhu (a nejen tam), tak jsi ovce k oholení a ceny pro nás byly i 10x vyšší /u nás rasismus ? haha/. V Africe neplatí, že když zaplatíš rafiki prajz, tak tě nezkusí ojebat (zdá se mi, že naopak). Ten kluk nám pomáhal tuším 2 nebo 3 dny od rána do noci, dostal nakonec od nás peníze za pomoc a jeho dcerka překvápko pro další půlrok studia. Neměli jsme nic domluveno a byla to naše volba. Umí dobře anglicky a je to slušný kluk (pivo si s ním nedáte). Díky, že se ho nepokusíte ojebat.

Druhý je profík, který nám ukázal dva dny krásy safari. Umí i pár slov česky, takže sranda zajištěna. Aktuálně se mu v ČR narodilo dítě a musel bych zjistit, zda jsou již zpět v Tanzanii. 

Oba umí zařídit safari, ten první určitě i doprovod na zajímavá místa méně profláknutá.

https://www.michalzhor.cz/2021/0...-bez-lidi/

https://www.michalzhor.cz/2021/0...ke-resume/

https://www.michalzhor.cz/2021/0...re-afriky/

3 Citovat

Dopuručuju safari v okolí Arushi (i kvůli tomu, že v jejím okolí žijou Masajové a vypadá to tam autenticky africky :)) - Serengeti, Ngorongoro a pak jsou tam minimálně dva další parky, ze kterých můžeš vybírat. Kdybys chtěl zorganizovat trip sám, tak Serengeti a kráter Ngorongoro jsou dost náročný, jak finančně, tak logisticky, mají požadavky na typ džípu (když chceš sjet dolů do kráteru), na průvodce i na dobu, kterou tam můžeš strávit za konkrétní finanční obnos... nakonec jsme si spočítali, že bude levnější připojit se k nějaký low cost tour. Kdyby s náma nejelo pět otrávených Insta Rusů, bylo by to boží ;). (Safari tour jsme si našli přes safari srovnávač, bylo to na čtyři dny do tří národních parků - Tarangire, Serengeti a Ngorongoro.)

0 Citovat

Michal Zhor napsal(a):

Pokud bys měl zájem, tak ti dám kontakt na dva místní kluky.

Určitě. Prosím klidně poslat do zprávy.

0 Citovat

A nějaké praktické rady co se týče té organizace?

Předpokládám, že právě nemá moc smysl to řešit dopředu přes web = neboť to bude megapředražený? Naopak asi bude lepší si to zorganizovat na místě. Ale nebyl jsem tam, takže hledám nějakou radu - jak to tam funguje? 

 

Ještě pro ty co už to tam mají zažité jak funguje internet / mobil / data? Z ostatních zemí mám zkušenost, že bývá dobré pořídit nějakou sim kartu na data přímo v dané zemi a pak jí používat právě třeba na přístup k internetu - když potřebuju booking, nebo nějaké info o destinaci a tak. (nepotřebuju mega rychlost a sledovat youtube videa, jen si zařídit běžné věci - ubytování, dopravu a google).

 

0 Citovat

Kdo má zájem o autentické safari, jede do JAR. Nepotřebuješ žádné organizátory ani agentury. Vše se dá projet vlastním autem z půjčovny. Platíš jen denní vstupné cca 500 Kč. Což je zlomek ceny oproti Tanzanií. Nejlepší je Kruger, ale je tam i mnoho dalších, třeba Addo elephant poblíž Kapského města. A můžeš si odskočit i do parků v Botswaně, treba Chobe, nebo Okavango.

1 Citovat

SIM kartu koupíš v pracovní dny - musí dálkově ověřit/schválit (o víkendu nešlo a nekecali, nepovedlo se ani u jednoho stánku). Musíš mít cestovní pas a dát otisk. K zakoupení na hodně místech měst (já kupoval na zastávce mezi Arusha a vstupu na Kili) a prodejničky prodávají kdeco ..... hlavně cigára kusovky a drobné blbiny. 

Cenu si už nepamatuji, ale oficiální hodně nízká. Zajisté ti někdo pomůže s koupí a aktivací ....... my platili asi 3-5 násobek ceny :-(.  Ale spojení jsme nutně potřebovali a pak už se nenechali ždímat.

Připojení překvapivě dobré a dat taky dost (pokud si vzpomenu, tak mrknu na kartu v kanclu). 

0 Citovat

Lukáš Kucharczyk napsal(a):

Předpokládám, že právě nemá moc smysl to řešit dopředu přes web = neboť to bude megapředražený? Naopak asi bude lepší si to zorganizovat na místě. Ale nebyl jsem tam, takže hledám nějakou radu - jak to tam funguje? 

Myslim si, ze ma cenu to resit online pres vyse zmineny Safaribookings.com, at uz si udelas predstavu, kam se da jet, mas tam hodnoceni jednotlivych parku i samotnych agentur, informace o tom, jake bude pocasi, co tam uvidis atd. K tomu nejake ty orientacni ceny, pak muzes napsat do agentury klidne i naprimo a smlouvat se da i po mailu. To stejne se da udelat na miste, primo v Arushi se na tebe vrhne stovka prekupniku a budou se ti snazit prodat "zajezd" a proto si myslim, ze i tak je dobre si dopredu nachystat ten prehled, co chces videt a orientacne kolik by to mohlo stat, jinak se asi nebudou predbihat v tom, kdo ti nabidne nizsi cenu.

0 Citovat

Kompletní itinerář a story zde:

https://nomadic.cz/category/vzpo...-tanzanie/

0 Citovat

Manyara Kilimamoja resort lodge

0 Citovat

Ahojte, trochu obnovim temu otazkou, boli ste niekto na zanzibare na povedzme 7 dni s tym ze ste si "odbehli" do tanzanie na 1-2 dni na safari? Uplnou nahodou sme sa dostali k dovolenke na Zanzibare o par dni a kedze to je jedno z miest, ktore nas nikdy nelakalo, nemam o nom v podstate ziadne info a z toho co som sa docital aj tu, ma toho vela priamo na ostrove nezaujalo, takez zistujem dalsie moznosti a jednou z nich je aj prave spominane safari. Narychlo co som si pozrel info, tak sa mi to ale velmi nepozdava, nakolko je to kratke a "drahe", ale mozno niekto da aj pozitivne info ze to absolvoval?

0 Citovat

ahoj, my to meli naopak - hlavni cast vyletu na pevnine (vcetne safari) a pak na par dni jsme si odskocili na Zanzibar (neplanovane, ale lod byla cenove v pohode a vychazelo nam to casove).

Safari na pevnine jsme ale nemeli zadne organizovane - proste klasika s pujcenym autem, kde si k tobe u vstupu do parku bud prisedne nejaky samozvany pruvodce a nebo jedes sam. 

Kazdopadne tuhle kombinaci doporucuju.

0 Citovat

no ja si nenavyberam, pobyt so vsetkym je zaplateny na zanzibare, kde ale netusim co by som robil 7 dni a to safari vyzera ako teoreticky dobra moznost, ale neviem... Priklad - 2 dnovy vylet, kde ale realne mas len prvy den a 6 hodiny safari a druhy den mas len cca hodku plavbu po rieke a nasledne navrat na zanzibar, takze povedzme 30 hodin dokopy ale z toho len 7 hodin program, vide pre 2 ludi 1200e a neviem si nejak vnutorne vyhodnotit, ci to stoji za tie presuny atd v tak kratkom suhrne dni celej dovolenky

0 Citovat

to je imho zbytecne drahy, tolik nas ve dvou stala asi cela ta 10denni dovolena :D 

0 Citovat

Ked sme boli na Zanzibare, tak sme to safari vynechali, je to podla mna vela penazi za malo muziky... ale ja som uz na safari bol vo viacerych africkych krajinach tak mi to nevadilo.... Inak podla mna sa na 7 dni da na Zanzibare najst dobry program....

2 Citovat

Drahe? Letenky jsou drahe na zanzibar nebo do Tanzanie :D. Ja o tom taky premyslim ze bychom jeli ze Zanzibaru do Tanzanie na Safari ale asi to nema cenu ...davat 500 dolaru za jednu noc ze ?



Aya napsal(a):

to je imho zbytecne drahy, tolik nas ve dvou stala asi cela ta 10denni dovolena :D 

0 Citovat

Myslim ze je to letecky nejakym prskoletem a pak autem po safari. Btw to je safari kde nejsou ploty atd ? neni to jak zoo ? 

0 Citovat

no dovolenka ako taka (letenky z bts, transfery, 7 noci v hoteli s polpenziou) nas nestoji nic, je to "darcek", takze sa na to pozeram trochu inak ako keby som za vymenovane mal dat tych cca 2000e a k tomu este riesit safari alebo ine vylety za dalsie peniaze. Mna afrika ako taka vobec nelaka, ale ked uz tam budeme, to safari by som si asi aj pozrel, len neviem ci to ma zmysel na tak kratky cas za tie peniaze, ale to uz sa opakujem :) 

@janicek no pozeral som to celkom a neviem tam najst nic na 3-4 dni (zvysok viem prelezat aj na plazi pri hoteli), co by ma vyslovene nadchlo... Stone town nic moc, snorchlovanie nas nebavi, plavby lodkami nevyhladavam :) je tam este ten maly park s opicami, ale tie som si uzil na madagaskare a v thajsku a potom ta cheetahs rock, ale to neviem no, tieto parky so zachranenymi zvieratami maju taku zvlastnu atmosferu

0 Citovat

este raz sa votriem - viete niekto dat dobry feedback na konkretneho tour operatora na safari, ci uz pre NP Mikumi, Nyerere alebo Serengeti, s ktorym ste realne boli a vsetko sedelo tak ako ste boli dohodnuti (neratam ze sa posunul nejaky cas odchodu alebo co o par hodin, to je afrika to beriem, skor dohodnuta cena a co je zahrnute atd)? Pozeram safaribookings.com a tam snad neexistuju zle recenzie, 90% je 5/5*, takze neviem na kolko je to relevantne, pricom ceny za velmi podobne tripy (NP, pocet dni, program, midrange) su casto krat rozdielne aj v stovkach usd takze tazko vyberat

0 Citovat

Mohu doporučit kamaráda - https://www.alesmalarsafari.cz/

0 Citovat

diky, nakoniec sme ho vyuzili na sprostredkovanie 2 dni na safari v Saadani NP a musim povedat, ze ta firma co to cele riesi, to ma paradne zorganizovane, hlavne ak berieme do uvahy ze je to Afrika. Inak NP mensi, funguje myslim najkratsie v celej Tanzanii a je to aj trosku asi poznat na pocte a spravani zvierat, ale nakoniec sme videli vsetko co sa dalo okrem levov, takze to bolo fajn a ako celok to bol zazitok

0
22 reakcí