Ahoj, poprosím o tip. Jsme v Playe a chtěli by jsem se podívat na Cosumel, ale hlavně kvůli šnorchlování/potápění. Může mi prosím někdo doporučit kde, u koho atd.? Nejsme žádní potápěči, stačilo by mě šnorchlování a něco vidět, ale obávám se, že úplně "svépomocí" ze břehu to nepůjde. Nechce se mi, ale zase podlehnout nějakému naháněči na 5. av. v Playe, nebo jet na Cosumel a tam zjistit, že je to pro nás nedostupné, jak na vzádlenost/čas, tak peníze. btw., jak je to tam s dopravou? Chceme tam jen jednodenní výlet a tak zůstat v přístavu se mi fakt nechce. Nějak jsem tu přípravu podcenil.... dík.   .

Cosumel - šnorchlování /potápění

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Ahoj, poprosím o tip. Jsme v Playe a chtěli by jsem se podívat na Cosumel, ale hlavně kvůli šnorchlování/potápění. Může mi prosím někdo doporučit kde, u koho atd.? Nejsme žádní potápěči, stačilo by mě šnorchlování a něco vidět, ale obávám se, že úplně "svépomocí" ze břehu to nepůjde. Nechce se mi, ale zase podlehnout nějakému naháněči na 5. av. v Playe, nebo jet na Cosumel a tam zjistit, že je to pro nás nedostupné, jak na vzádlenost/čas, tak peníze.
btw., jak je to tam s dopravou? Chceme tam jen jednodenní výlet a tak zůstat v přístavu se mi fakt nechce.
Nějak jsem tu přípravu podcenil.... dík. 

0

Pokud chcete vidět želvy, rejnoky atp., tak na Akumal beach můžete sami ze břehu. Jen tam buďte časně z rána, než začne turistická opičárna, kdy místní vozí turisty na šnorchl na člunech a motat se tam by v tom případě mohlo být pro vás i nebezpečné. Případně můžete s nimi, vezmou vás ke korálu, který je v těch místech blízko břehu (není to drahé, ale už si nepamatuju cenu).

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Pokud chcete vidět želvy, rejnoky atp., tak na Akumal beach můžete sami ze břehu. Jen tam buďte časně z rána, než začne turistická opičárna, kdy místní vozí turisty na šnorchl na člunech a motat se tam by v tom případě mohlo být pro vás i nebezpečné. Případně můžete s nimi, vezmou vás ke korálu, který je v těch místech blízko břehu (není to drahé, ale už si nepamatuju cenu).

Jak stará je tato skutečnost (z Akamul beach)? Co jsem hledal z tohoto roku, tak už se tam člověk bez oškubání od místních "průvodců" nedostane 

0 Citovat

Jinak akorát zítra na Consumel jedeme taky a budeme si půjčovat na jeden den Scooter, měl by vyjít na 25 USD

0 Citovat

Akumal beach je to za 400 pessos že břehu,500 s lodí. Jsou tam zóny pro pozorování, jak jen s vestama, hlídají z kajaků. 

Ten akumal mě moc nezaujal pro potápění, voda tam celkem kalná a dál šlo vidět, že je ta tráva. Dobrá pro želvy, ale chtěl bych něco pestřejšího. Vzhledem k počtu lidí si myslím, že úspěch neco vidět je dost malý

0 Citovat

Byli jsme tam začátkem března, pokud jste tam před 9, tak tam dle našich zkušeností ještě nikdo není. Podruhé jsme taky zaplatili člun, byly velké vlny, přes zvířený písek blbá viditelnost. Je tam bar Lol Ha, pokud řeknete, že jedete tam, neplatíte za parking. Za cca 100 pesos můžete využít jejich skříňky a sprchy, zejména pokud jste tam pěšky. 

0 Citovat

Dík. Co se týká šnorchlování, tak jsem objevil nějaké stránky, kde nabízí 2h šnorchlování, na 3 místech, včetně lístků za přívoz, vyzvednutí a oběhu za 80$. Poslal jsem jim dotaz, hned volali, ale radši jsem si to nechal kvůli své chabé angličtině ještě na mail. Jestli vyzkoušíme, tak dám recenzi.

0 Citovat

Hele, nevím, co šnorchlování na Cozumelu, ale my byli dnes ve vyhlášené lokalitě u Chinchorro Banks v Xcalak a velké zklamání. Zachránilo to několik rejnoků, ale táhnout se sem rozhodně nemělo smysl. A tedy současný Xcalak je ukrutná díra po bombě:-( 

0 Citovat

Zítra podám report, nakonec ve dne za čisté šnorchlování 30 $ na osobu. To myslím jde. Uvidíme co počasí, celkem to tady teď bouří.

Otázka ale je, jakou ty informace bude mít v budoucnu váhu. Dnes jsme chtěli zkusit jednu cenotu v Tulumu. Četl jsem, že za ní chtějí 100 a dojedeme tam a cena 250. Vzhledem k tomu, že fakt krásné stály 100-150 jsme se na to vykašlali.

0 Citovat

Takže s radostí a čistým svědomím můžu doporučit společnost www.safesnorkelingconsumel.com.

Vzali jsme od nich balíček za 30$ na osobu. Obsahoval vyzvednutí a vrácení do centra tágem,2h  šnorchlování na 3 místech + výbava. Mají i balíček za 80 s obědem, listy na trajekt a průvodcem přímo z Playa.

Hned co jsem jim psal dotaz tak volal, kupovali jsme přes tripadviser, protože jinak chtěl PayPal. Navíc chtějí 5$ poplatek za přístav a my si nakonec koupili i fotky, co dělal jeden na GoPro. Stáli nakonec 50$, ale pro 5 lidí to šlo  .

Domluva 1A, domluveni na schůzce u hotelu cca kilometr od mola. Zavolal jsem, hned tam byl borec, přistavil taxi a do přístavu. Chvilku jsme čekali, protože jsme dojeli dřív a oni doufali v další klienty z trajektu. Odjížděli jsme ale včas a na lodi pro 40 lidí (to teda nevím jak vy to tam našlapali), jsme byli jen v 5. Loď částečně skleněné dno, takže může sledovat i ten, co se neodváži do vody.

Po cestě chlazené pití zdarma. Místa skvělé, každé trochu jiné s jinou hloubku a tím i složením ryb. Hlavně na 2. jsme si rybek vyloženě vráželi a připlouvali hejny.

Ty 2. hodiny bohatě stačí. Jak to člověk neumí, tak je propláchly slanou vodou dostatečně.

Jinak trajekt taky spokojenost. Sice překvapivě dost houpá, ale zpátky jsme seděli úplně ve předu, zrovna západ slunce nad mořem s za náma bouřka...no kulervozci.

 

Takže doporučují, pěkný celodenní výlet.

0
9 reakcí