Nějaké tipy a rady jak zabít dva dny v Jakartě?  .

Jakarta - co dělat?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Tady nikdo nepsal, že se nedá chodit pěšky po Jakartě nebo jiných indonéských městech. Jen to, že tam nebývají chodníky (nebo nebývají volně průchozí).

Grab je levnější, když jste dva nebo i pro jednoho? Vzhledem k zácpám bych ho použil jen mimo špičku (tj. asi jen v noci, ale to zase je nebezpečnější jet autem kvůli špatně osvětleným ostatním účastníkům provozu).
0 Citovat

Chodníky tam jsou, ale občas i zarostlý nebo rozbitý. A dost často hodně úzký. Stánky na nich samozřejmě bývají. 

Grab byl levnější pro dva. Jeli jsme se dvěma řidiči. Oba měli Waze navigaci, kterou ignorovali. Párkrát odbočili do uliček, který v navigaci ani nebyly a byli jsme na místě. Obě jízdy cca mezi 15-17h, takže špička. 

0 Citovat

Ja prave myslel, ze vlakem to bude jistota co se tyce casu, o penize tolik nejde. Smerem na letiste to asi prece jenom nebudu riskovat grabem..

0 Citovat

Tady píšou, že je hlavní špička po 16,30, tak jste stihli vyjet z centra města před tím, pokud to byla cesta na letiště:

Generally speaking the peak of the madness on the roads (and on trains) on working days is from around 8AM to 10AM and from around 4.30PM-8PM (sometimes much later).

https://jakarta-backpackers-host...city-fast/

0 Citovat

v jakarte odporucam motorkovy grab v spicke,  pekny adrednalin :)


ked budes v jakarte tak si sprav prieskum ci tam neni neaky festival, ja som mal stastie na filmovy festival , na ktorom bolo prezentovany nas super film ciara.  Po nom som sa radsej nepriznaval, ze som slovak :)
0