Zdravim, doporuci nekdo hotel na odfrknuti s ditetem (8 let) ted na zacatek brezna? Nikdy jsme v Egypte jeste nebyli, tak netusim, podle ceho vseho rozhodovat. Idealne blizko letiste, vodni atrakce pro syna, neco na pokoukani pod vodou... Diky za priapdne tipy.  .

Tip na hotel Egypt

Založil ve fóru Zájezdy s CK

21 reakcí

Zdravim, doporuci nekdo hotel na odfrknuti s ditetem (8 let) ted na zacatek brezna? Nikdy jsme v Egypte jeste nebyli, tak netusim, podle ceho vseho rozhodovat. Idealne blizko letiste, vodni atrakce pro syna, neco na pokoukani pod vodou... Diky za priapdne tipy.

0

Rixos Premium Magawish Suites & Villas

0 Citovat

Nevím, jaké vodní atrakce, jestli jako aquapark, ale bazény jsou v resortech asi vždy, i když je otázka, jestli bude voda v nich začátkem března teplá, pokud nejsou ohřívané. Doporučuju přečíst tento cestopis a ten hotel je blízko letiště:

https://www.cestujlevne.com/cest...kacku-2170

Základní pro výběr je, jestli chcete být ve městě nebo poblíž (pak Hurghada či jižně od ní a daleko od letiště to nebude, vyberte si resort s pláží, jinak za vstup budete platit) nebo mít okolo pustinu, ale s výrazně lepším šnorchlováním (Marsa Alam). Další možnost je Šarm aš-Šajch, což je asi spíš město.

1 Citovat

Ahoj, za nás určitě mohu doporučit Ali Baba Palace s obrovským aquaparkem a navíc je zadní pláž sesterského hotelu Alladin (můžeš volně přecházet a střídat pláže) krásně písčitá bez kamenů a a pozvolná, není korálová, dá se tam plavat. Na konci je potopená loď a dá se tam perfektně šnorchlovat. Často jsou tam u resortů takové korálové placky, kde je za odlivu voda po kolena třeba 100 metrů daleko a potom díra. Pro děti nic moc. Vaří tam výborně, sice pořád to samé, ale dobře ochucené a určitě si vyberete. Nebo ten sesterský Alladin, ale nevím jak vaří. Hlady jistě neumřete. V pár hotelech jsme tam byli a děti byli nejspokojenější tady. Kousek odtud je Senzo mall a Kleopatra bazar, obojí dojdeš pěšky. Můžeš taky kouknout na Youtube kanál Pavla-Hurghada-Egypt. Ta paní tam žije a dozvíš se dost věcí (uměleckou stránku nehodnoť). Hezkou dovolenou.

1 Citovat

Doporučuji oblast Marsa Alam, nejlépe El Malikia Abu Dabab nebo Hilton Abu Dabab. V Malikia je jak aquapark, tak především leží u zátoky Abu dabab s želvami a dugongem. Případně Iberotel costa mares u Marsa Mubarak.

 

1 Citovat

Právě tvořím průvodce i pro letoviska v Egyptě. Aquapark + podmořský život + přímo u letiště je ideální Coraya: https://www.cestujlevne.com/pruv...nat-coraya

Abu Dabbab je taky super, Malikia je sice starší, ale má tobogán. Jen to je 30 minut od letiště (což oproti letu nevadí): https://www.cestujlevne.com/pruv...abu-dabbab

Velké aquaparky jsou spíš na sever v El Quseiru: https://www.cestujlevne.com/pruv.../el-quseir

Na Hurghadě makám, tam jsem se ještě moc nerozkoukal :)

1 Citovat

Diky moc vsem! Myslim si, ze s timhle uz se da pracovat :)

Jeste mozna doplnujici otazka ze zvedavosti. Vetsinou jsme jezdili zatim na vlastni pest. Vyplati se cekat s koupi zajezdu na dobu nekolik dnu pred odjezdem? Sezene pak clovek skutecne lepsi cenu, kdyz jde s rizikem, ze pak musi vybrat mezi tim, co je? Nebo to neni zas takove terno? :)

0 Citovat

Vypadá to, že aktuálně se to vyplatí, viz.:

https://www.cestujlevne.com/akcn...-do-egypta

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a):

Vypadá to, že aktuálně se to vyplatí, viz.:

https://www.cestujlevne.com/akcn...-do-egypta

Uz jsem taky zaregistroval :) Diky.

0 Citovat

Da se vubec nejak levne zaletet do Hurgady nebo Marsa Alam?? Bez zajezdu pres CK.  Kdysi jsme tam jeli po zemi😂… 

0 Citovat

Občas má slušný ceny Easyjet z Milána či Basileje.

1 Citovat

Vloni jsem letěl s Pegasus Airlines z Prahy přes Istanbul do Hurghady. Stálo to necelých 150 EUR za zpáteční.

Letos jsem koukal a ceny mi připadaly vyšší (i během těch slev, co Pegasus nedávno měl). Ale Wizz teď léta např. z Vídně nebo Budapešti, takže se dá už od 10 EUR za jeden směr.

1 Citovat

V prosinci jsem letěl asi za 100 eur celkem z Berlína a zpět s Easyjetem do Hurghady a ceny byly podobné i do Marsa Alam. Při nákupu dřív to mohlo být asi i pod 90.

1 Citovat

Zkoumali jste pak ceny hotelu v 1.linii, oproti s ck?  Protoze pres ck je to sice levne, ale zase na LM tam vyber moc neni, a nejsou to ty hotely s peknym snorchlem atd.

0 Citovat

Samotný hotel zkus přes německý cestovky, přes Booking, Agoda apod. to není žádný hit...třeba: 

https://www.ab-in-den-urlaub.de/...1vc1vw0xi1

 

0 Citovat

Hurgada je dostupná relativně levně s Wizzem z Budapešti, s wizz klubem jsou na některé termíny v únoru a březnu zpátečky kolem 100 EUR v základu. Ale pokud jsou levné LM, tak to nemá individuálně moc smysl řešit.

0 Citovat

Já nechápu jak se to může individuálně někomu vyplatit. Když to CK mají v LM tak levné. To snad jedině kdybys chtěl do Káhiry, ale i tak pochybuji.

0 Citovat

Egypt není jen moře a Káhira. Individuálně se to vyplatí tomu, kdo chce cestovat.

0 Citovat

Já to měl z Buda za 30 EUR zpáteční, to už se vyplatí, když nechceš být celé dny v letovisku

0 Citovat

To není o pobytu v letovisku, ale už od 5-6 tis máš komplet zájezd AI. Můžeš z toho využít lety, transfery do hotelu a na letiště, první a poslední noc v hotelu včetně AI a mezitím si dělat co chceš, třeba cestovat po Egyptě.

Budapešť za 30 euro je OK, ale z PRG už to nemá smysl, to raději ten LM zájezd.

0 Citovat

Na lety z Prahy se LM takto vyplatí, ale je tam časové omezení a cena je vyšší, pokud člověk cestuje sám.

0 Citovat

Ještě napíšu konkrétní částky. Cesta z Prahy do ubytka v Hurghadě a zpět mě vyšla na 3700 Kč, první a poslední noc dohromady na 550 Kč a najedl jsem se běžně za 15 - 30 Kč, výjimečně mořské plody za 200 Kč. To nedá ani těch 5000 Kč. Dalo by se mluvit o úspoře času, ale do a z Berlína jsem jel nočním Flixbusem. Byl jsem rád, že jsem letěl do Egypta za denního světla na rozdíl od obvyklých časů s CK, protože jsem mohl pozorovat pobřeží Středozemního moře (s velkým jezerem) nebo Suezského zálivu a Rudého moře (po dočasném přesednutí vlevo, letadlo bylo málo zaplněné), klikatá wádí a na závěr hory. Levný LM je obvykle na týden, což by mi při mých 17 dnech v Egyptě nevyhovovalo, i když ten okruh bez pobytu v Hurghadě, který mi trval 10 dní, by rychlocestovatel zvládnul v pohodě za 6-7 dní.

0
21 reakcí