Ahoj, s pritelkyni se chystame stravit 2 noci v Dubaji pri nasi ceste na Sri Lanku. Podarilo se mi rezervovat si hotel v Dubaji kde jedou podle prava Sarija. Presneji receno mi jde o tuhle poznamku, ktere jsem si nevsimnul: "Tento rodinný hotel dodržuje zásady práva šaría, a nemohou se v něm proto ubytovat nesezdané páry. Dvojice mohou být při check-inu vyzvány k předložení oddacího listu. V hotelu není také dovolena konzumace alkoholu. " Jak jsem psal, jedu s pritelyni, nikoli s manzelkou. Mate nekdo zkusenosti s tim, jak moc se to tam resi? Myslite ze nam to projde, kdyz se budeme jen blbe usmivat ? Meli jste s tim nekdo problemy na cestach po muslimskych zemich ? Rezervace hotelu samozrejme nelze zrusit bez poplatku v plne vysi ceny za ubytovani  .

Dubaj, Abú Dhabí

Založil ve fóru Tipy na ubytování

Aha tak to by slo jestli mame platit 125 , tak tech 130 by uz stalo za to ...a zeptam se nevi nekdo sazbu taxiku z letiste ? poslali me z hotelu nabidku transferu a ta cena je o nicem .v druhem hotelu mame pak zadarmo jak transfer na letiste, tak i bus na plaz ,nebo do Dubaj Mall, tak zvazuju jestli jeste nevymenit ten prvni hotel za ten druhy i na tu prvni noc i kdyz soucasna cena toho druheho hotelu je vyssi , rezervoval jsem, to v rijnu a tehdy nebyl uz volny, ted uz je ale za vic

0 Citovat

Z letiště je sazba stejná jako kdekoliv ve městě (v závislosti jestli je den/noc), ale nástupní sazba je tam kolem 20 AED-25 AED ( nepamatuji se přesně). A ten rozdíl 125 vs 130 AED na Burj byl snad poplatek za platbu kartou, ale to si rovněž už nevybavuji. Ten brzký ranní Burj má tu výhodu, že ještě vidíš osvětlené město, není tam dav Indů a Banglů apod. Nevýhoda je, že se tam musíš dopravit taxikem za noční sazbu.

0 Citovat

Ahoj,
měl bych dotaz na ty, co už v Dubaji byli. Budeme 4 a mít půjčené auto. Dá se v centru někde zaparkovat ? Stejně tak na pláži ? Napadlo mě, že v obchoďácích asi budou parkoviště (Dubai Mall).

Máme hotel dál od centra a na 3 dny co tam budeme v únoru jsem rezervoval auto. Přišlo mi to ve 4 lidech jako pohodlná a ne drahá volba.

Díky za případně tipy.

0 Citovat

z letiste je nastupni cena taxi vzdy stejna a to 25dirhamu, a nezalezi na dobe a to same zase kdekoliv ve měste, nastupni castka je 5dirhamu. Jinak v nakup centrech jsou klasicky parkingy vsude. Zda se da parkovat nekde ve neste nevim, pouzivali jsme jen taxi, metro ci bus. Ale co jsem videla velke zacpy byvaji v dubaji, kor kolem 17 zacinaji. Jinak ty plaze.. zkuste komplex munzar beach park, je to za letistem, je tam i parkoviste velke prino pred vchodem a myslim ze se neplati za nej, plati se jen vstup do toho arealu a to 5dirhamu, a je tam cca 5 plazi.

0 Citovat

Doporučuji zjístit jestli má hotel parkování zdarma. Večer je totiž problém zaparkovat kdekoliv, protože je již parkování zdarma a všechny místa se okamžitě obsadí. Přes den s parkováním problém není, ale všude se platí od 1-4 dirhamy za hodinu. Potom je ještě problém zaparkovat v Dubai Marina a je třeba nechat auto někde dále. Okolo Sofitelu jsou už jen podzemní parkoviště a tam to začíná na 50 dirhamech za 3 hodiny.

0 Citovat

Myslim ze v tom zacinam mit jasno smiley

http://wojhati.rta.ae/dub/XSLT_TRIP_REQ ... anguage=en

takze si jinou prepravu nez zadarmo muzou strcit za kloubouk smiley

0 Citovat

Ahoj, přilétám do Dubaje 14. ledna ve 2:35 ráno, předpokládám hodina a půl než se dostanu ven a půjčím auto. Jak je to s check-in takhle brzo ráno? Při předpokladu, že si hotel zabookuju od 13. ledna. Nebude v tom problém?
díky za rady

0 Citovat

Pokud je v hotel 24 hodinová recepce, tak je to úplně bezproblému. Samozřejmě musíš mít rezervaci od toho 13, teda pokud se s hotelem nedomluvíš jinak. Každopádně jim o tom napiš, že přijedeš později. Mohlo by se stát, že ti to po půlnoci stornují jako no-show.

0 Citovat

Prilietas s Ukrajincami?:) tiez som tak mal booknoty hotel, 24 hodinova recepcia, ziadny problem, samozrejme ze izba booknuta s prichodom den predtym.

0 Citovat

V ramci programu genius vidim ze u nekterych hotelu pres booking.com muze byt check-in nebo check-out posunuty ,ale priznam ze jsem to moc podrobne nezkoumal jestli by se to dalo pouzit i pro tenhle pripad
Spis se mi moc nelibi jedna vec, ktera je pro me nova , zatim nikdy jsem se nesetkal s tim ,ze by krom turistickeho poplatku nebylo vse v cene ubytovani zahrnuto, pokud jsem rezervoval pres booking.com U hotelu v Dubaji je vesmes uvedeno celkem 20 % navic oproti booking .com , ktere je treba k ubytovani pripocitat .Booking,com sice na tuto vec upozornuje , ale proc to tedy neni v celkove cene ?
Zajimave bylo i to , ze mam v Dubaji rezervovany pres booking.com 2 noci , chtel jsem 3 ,ale ta noc , jednalo se o napred 1 a pak 2 za tyden , nebyla , tak jsem rezervoval jiny hotel ,
Kdyz se uvolnil ten , ktery jsem si vybral pro ty 2 noci i na tu 1, tak jsem to zvazoval prehodit , ovsem ta cena byla uz jina nez jsem mel tu prvni rezervaci , napadlo me obratit se primo na hotel ,a dostal jsem od nich nabidku, kde v cene je nejen tech 20 % ale navic i snidane a i ta turisticka taxa,, cena je v AED a kdyz jsem to prepocetl , tak jsem zjistil ze si polepsim ,ale jen o snidani , kterou v jinem hotelu mam v cene taky a o malou financni castku , navic me hotel v mailu upozornuje ze nemam tento mail poskytnout treti osobe , ze je to privatni nabidka , chapu spim tam pak dve noci tak asi jakysi bonus , ale nejde o stejnou cenu co platim pak za ty dve , byt k teto cene musim pripocist onech 20 %
Boking,com sice uvadi , ze pokud najdu lepsi cenu nez maji oni , ze rozdil dorovnaji ,ale jde o maly rozdil a ani nevim zda by mi vlastne privatni tajnou nabidku uznali , spis mi jde o to uvadeni ze tech 20 % neni rovnou v cene ,jinde jsem se s tim nesetkal ,..Ze by to byla specialita Dubaje ?

0 Citovat

Ahoj, nechtěl by někdo koupit slevové kupony? Princip kup jeden, druhej zdarma.
Něco je už použito, ale stále tam je Ferrari world, Aquparky, Ski Dubai a strašně moc restaurací, kaváren, výletů...

0 Citovat

Tonic: ano, Ukrajinci.
Díky za rady, ještě přemýšlím, zda booknout hotel přímo v dubaji nebo někde trochu bokem, když budu mít půjčené auto. Hotel kousek dál by mohl být za stejnou cenu lepší.. Máte nějakou konkrétní zkušenost s hotelem poblíž pláže?

0 Citovat

ono lacne hotely su napr. v Sharjah, ked uz mas auto, ale tam ako s plazami neviem povedat

0 Citovat

Tak hlavně Sharjah je nábožensky nejstriktnější emirát v SAE se všemi nepříjemnými důsledky pro nás poživačné Evropany... Finger weg!

0 Citovat

ale za tu cenu smiley

0 Citovat

Za tu cenu, pokud nejsou manželé si rovnou můžou (spíš budou muset) třeba vzít dva pokoje, protože někde nebudou moct bydlet spolu. A to se vyplatí smiley

0 Citovat

treba respektovat smiley

0 Citovat

Je to vždy v podmínkách hotelu, jestli to vyžadují a případně jak to chtějí prokázat

0 Citovat

Do SAE ted resim jeste jinou vec nez je oddaci list ,nebo prokazani manzelstvi, zjistil jsem , ze nektere leky jsou zakazane , opravdu to je tam tak prisne a je treba mit nejake potvrzeni od lekare ? nestaci treba na original krabicce jmeno ,pro koho je a s datumem lekarny, kdy byl ten lek vydan ?
Nasel jsem si i stranku se seznamem leku je dost obsahla a navic nektere leky vydane v CR jsou v jinych zemich totozne ale pod jinym nazvem .nenasel jsem tam nic co by se mi zdalo podobne ,ale kdyz by nahodou ?

0 Citovat

tady je takovy clanek - https://konoptikum.cz/2015/04/konopi-na ... e-emiraty/
tak si to preber - ale leky a pivo při dovozu do emiratu neresim

0 Citovat

ty tie kanarske ostrovy vlozis aj o diskusii o prispevku o letenkach v tichomori smiley

0 Citovat

Ahoj, nemáte někdo doporučení na výlet do pouště?

0 Citovat

V principu jsou všechny výlety na jedno brdo, takže zvolit podle ceny na https://www.groupon.ae. Zavezou Vás stejně do jednoho z velkých kempů, kde budou lidi přes dalších 10 agentur. Někdy se vyplatí zavolat/napsat přímo do té agentury a nabídnou obdobnou cenu. Co se týče akorát doporučení, tak je samozřejmě lepší přeprava na místo autem a ne autobusem. Vyzvedávání u hotelu nemá moc smysl. Za ten příplatek dojede člověk na místo vyzvednutí i taxikem. Při více lidech už to nemá význam vůbec.

0 Citovat

Zdravím, 25.4.2017 se s manželkou chystáme do Dubaje, k té bych měl dva dotazy, které doporučujete pláže na koupání a druhý, zdali se lze dostat na Al Ghuibabba Bus Station metrem? a rovnou přejdu k Abú Dhabí, jelikož chceme jednodenní výlet, právě busem Emirates z Al Ghuibabba Station v Dubaji jet do AD. Jak tam fungují taxíky? Jelikož prý veřejná doprava se až tak nedoporučuje, prý je lepší taxi... Jenže mi přijde AD takové roztahané ... Konkrétně máme zájem o mešitu, pak bychom chtěli k Etihad Towers a Emirates Palace... pak na ten Yas island... kolik bych tedy asi měl počítat taxi? Díky ...

0 Citovat

V Dubaji jsem se nikdy nekoupal...K busu do Abu Dhabi metrem, lepší východ 2 a 3-5 minut chůze max.

K Abu Dhabi, busy tam samozřejmě jezdí, je to levné, ale otravné. http://www.dot.abudhabi.ae/en/info/Abu_ ... s_Services
Taxi - počítej +/- 3,5AED nástupní taxa + 1,6AED/km, v noci nepatrně dražší.
Nevím, kolik tam máš času a v jaké denní době, ale doba jízdy od Etihad Towers třeba k Yas Marina Circuit může být i hoďka. Začal bych tedy smysluplným itinerářem co a kde chci vidět...

0