Ahoj, s pritelkyni se chystame stravit 2 noci v Dubaji pri nasi ceste na Sri Lanku. Podarilo se mi rezervovat si hotel v Dubaji kde jedou podle prava Sarija. Presneji receno mi jde o tuhle poznamku, ktere jsem si nevsimnul: "Tento rodinný hotel dodržuje zásady práva šaría, a nemohou se v něm proto ubytovat nesezdané páry. Dvojice mohou být při check-inu vyzvány k předložení oddacího listu. V hotelu není také dovolena konzumace alkoholu. " Jak jsem psal, jedu s pritelyni, nikoli s manzelkou. Mate nekdo zkusenosti s tim, jak moc se to tam resi? Myslite ze nam to projde, kdyz se budeme jen blbe usmivat ? Meli jste s tim nekdo problemy na cestach po muslimskych zemich ? Rezervace hotelu samozrejme nelze zrusit bez poplatku v plne vysi ceny za ubytovani  .

Dubaj, Abú Dhabí

Založil ve fóru Tipy na ubytování

Byli jsme na prelomu prosince a ledna, byli jsme poprve , z ruznych doporuceni jsem nejvic ocenil toto :


Re: Dubai- doprava po meste a co videt
Příspěvekod Kubi » 23 lis 2016 16:29

Kdybych měla večer v Dubaji a celý den, tak jedu večer do Mariny a druhý den jedu do Abú Dhabí a cestou zpět se stavím u Burj Khalify v Dubaji - rychlé best of:

1. Koupit Silver NOI kartu, nabít 20 AED daily pass, červeným metrem na DAMAC Properties Station (to je Marina), přesednout na tramvaj a vystoupit na Jumeirah Beach Residence 2 (nejblíž bezplatné pláži). Vstup na ni je mezi Sheratonem a restaurací Seven Sands. Začíná zde skvělá přímořská promenáda JBR Walk - krásná lounge nálada v podvečer - končí u Hiltonu, odtud se po mostě dostane k Dubai Marina Mall (zastávka tramvaje) nebo dál na DAMAC Properties (červené metro). Je-li čas, dá se jet na Palm Jumeirah tram zastávku a odtud vzít monorailku k hotelu Atlantis (25AED).

2. Abú Dhabí - jezdí tam busy z Al Ghubaiba (zelené metro) - kdo bydlí směr Deira/letiště - volit tuto variantu (ještě tam jezdí busy z Ibn Battuta, ale moře času ztraceného v metru). Silver kartu, co je v Dubaji na metro, nabít na bus nádraží zpáteční jízdenkou do Abú Dhabí (50AED). Tam je nejlepší Sheikh Zayed Grand Mosque. K ní jezdí busy třímístných čísel směr suburbs a městský bus 54, zpět jen městký bus 54 (Koupit tam místní kartu a nabít 10 AED na zpáteční cestu). Výhoda busu z Abú Dhabí do Dubaje směr Al Ghubaiba je, že má rychlou zastávku na červeném metru Al Jafiliya - odtud jen kousek na Burj Khalifa/Dubai Mall. 18-22.00 představení na fontáně - nejlepší jsou s LED show přes celý mrakodrap, takže sledovat od mallu. Možno pak nahoru na vyhlídku. V mallu je akvárium a kluziště. A rychlé best of hotovo.

Taxíky Dubaj: nástupní taxa na letišti je 25 AED + 1,9 AED/km, ve městě je nástupní taxa 6AED, minimální celková cena za sebekratší jízdu 12AED.

Trochu jsme si to poprehazovali jinak, protoze jsme prileteli do Dubaje vecer, byli jsme tam jen jednu noc a dalsi den jsme odjizdeli do Omanu
Pri zpatecni ceste jsme opet prijeli vecer do Dubaje z Omanu a meli 2 noci a cely den a dalsi den pak k veceru odlet

Prvni noc jsme vybrali pres booking;com hotel Ibis one central pobliz stanice metra Word trade centre ( doporucuju vyborna snidane v cene ) a meli pak kousek k Burj Khalifa a Dubaj Mall , vic jsme nestihli, protoze jsme resili napred jizdenky na bus do Omanu a jeli je koupit do jejich office a pak zpet a odjezd do Muscatu byl ve 3 odpoledne, pricemz bylo treba byt na stanovisti hodinu predem (vyuzili jsme taxi )

Ty 2 noci jsme se pak ubytovali v Arabian Park Hotel pobliz stanice zeleneho metra Al Jadaf , tento hotel nabizi bezplatnou prepravu na letiste na terminal 3 a za uhradu 20 AED terminal 2 nebo 1, hotel rovnez nabizi shuttle bus na plaz a k metru ( da se dojit i pesky )

Prvni den jsme pak ocenili inforamaci o odezdu busu z Al Ghubaiba do Abu Dhabi, nabili jsme si podle rady silver kartu 50AED a pak v Abu Dabi jsme podle rady koupili kartu s kreditem 10 AED, vse klaplo a jeste jsme se stihli v Abu Dhabi i vykoupat

Po navratu do Dubaje jsme pouzili ten vystup z busu na te rychle zastavce,cervenym metrem jsme pak jeli az do Mariny, bouhuzel promenadu jsme vzdali z casovych duvodu, stihli jsme ale Ski Dubaj ( zastavka metra Mall of the Emirates )a pak jeste posledni fontany v 11 vecer i metro ktere konci o pulnoci k nasemu hotelu

Druhy den jsme pak vyuzili k navsteve stare casti Dubaje s trzistem a lodemi ( zastavka Al Ras zelene metro ) vyuzili mozneho check out v hotelu a pak se nechali zavezt tim jejich shuttlem na letiste

Cesta busem do Abu Dhabi je zdlouhava, takze je na zvazeni, jestli vubec Abu Dhabi absolvovat pri kratkem pobytu, ale dalo se to vse stihnout nakonec ,jen nas mrzela ta promendaa v Marine to bylo hezke

0 Citovat

zdravim vospolok, vo stvrtok budem mat cely den "layover" na DXB, priletime skoro rano, takze na hotel v Deire a od cca 12-tej do 8 vecer volny program. V Dubaji som uz bol 2x pri takejto prilezitosti a tak mam "must see" ako marinu, Burj, mally, plachetnicu a souky uz za sebou. Nemate tip na nejaku zaujimavost, kde by sa dal par hodin zabit cas? Pocasie vyzera byt fajn, "prinajhorsom" vybehneme na AL Mamzar (ladies only den by to nemal byt), ale ak by a podvecer sa povozime po creeku, ale keby vas nieco napadlo, dajte vediet:)

0 Citovat

Hele co ta rezervace splamenaky..celkem usla;)

0 Citovat

Tak si jed zalyzovat , ta sjezdovka je na 3 obloucky , takze to zvladnes ne ? smiley

0 Citovat

podotykam lowcost smiley

0 Citovat

Tak to jedine nakupovat do trznice ,,,zena se nechtene zeptala na safran , ktery je drahy vsude a uz jsme byli lapeni na obchodni smlouvani ze ktereho jsem po chvili utekl , zena rychle nezareagovala , a onen prodavajici se ptal s vytrestenym zrakem proc jsem odesel . ze jsme prece teprve zacali , smiley ..nakonec doslo na jina koreni, ale porad jaksi nechapal , ze mam v penezence uz jen 20 AED a 3 OMR . protoze jsme odletali v podvecer , nakonec to stejne ze me za cosi vytah smiley

0 Citovat

v Miracle Garden si bol? smiley

0 Citovat

Ahoj, je nějaký problém s ubytováním v Dubaji, pokud tam pojedu se svou sestrou (jsme oba dospělí)? Viz první příspěvek a poznámka o právu Šaría. Díky

0 Citovat

nebude ziadny, vsak nemate este aj rovnake meno?:)
Hlavne si pri bookovani pozeraj "fine print" u hotelov, kedze niektore (mensia cast v Dubaji, viac v Sharjah) ubytovava len manzelov.
na booking.com to je uplne dolu

0 Citovat

Taky bych sel do Miracle Gardens. Bus jezdi od sjezdovky, vlezne 40.

0 Citovat

hej to miracle vyzera velmi fajn, uvidime aj podla pocasia, ci to teda dame na al mamzar, alebo pojdeme sem aj ked dalej to uz asi od deiry nemoze byt smiley diky za tip

0 Citovat

to som myslel skor zo srandy smiley ale tak na vyber je dost hotelov, kde ubytuju hocikoho. Ja mozem odporucit Comfort Inn Deira, o par dni budeme v Auris Deira, tak to potom dam echo ako tam bolo:)

0 Citovat

Já mám dobrou zkušenost s Citimax Hotel Bur Dubai ( z r.2014 ). Manželství neřešili. Servis ušel a na metro je to cca 10min.
Je třeba ale trefit cenu. Mají i letištní transfer a když se prokopete hromadou Rusáků tak i na pláž smiley
Na střeše bazén. No záleží kdy jedete.

0 Citovat

vsak vyzera to dost bizarne, ale verim ze mojej mame a babke by sa to velmi pacilo:) inak dalsia otazka,na ktoru som nevedel vygooglit odpoved - existuje okrem Burju a hotelovych restauracii a barov nejaka pekna vyhliadka z vysky na mesto?

0 Citovat

hmm ja som tam bol pred rokom a platil som 20DHS.zdraželi teda,inak mne sa tam celkom pačilo mam rad taketo kvetinove serepetičky smiley
Vačšina hotelov ma na streche aj bazen a odtial može byt vyhlad,inak ja o ničom neviem

0 Citovat

Kdo je teď v Emirátech, může poznat opravdovou raritu, sníh v přírodě... Stačí zajet kousek od RAK do hor Hajar k Jebeal Jais.
https://youtu.be/ZKp02OuiIOc

0 Citovat

Ahoj, odlétáme z Dubaje v 3:30 (úterý), byl by nějaký tip, jak smysluplně strávit noc do cca 1:00? Nevím, co a jak dlouho je tam otevřeno... abychom jen nebloumali mrtvými ulicemi nebo neseděli na letišti. Díky.

0 Citovat

Určitě se neboj, že by bylo někde mrtvo. Jinak třeba od 18 do 23 jede fontána před Burj Khalifa.

0 Citovat

Fontánu také doporučuji a v každou celou hodinu po fontáně je LED projekce na Burj Khalífě což byla taky super podívaná.

0 Citovat

Jen metro jezdi do pulnoci ...ale treba vraceli jsme se po zhlednuti tech poslednich fontan v 23 do hotelu vlaste tesne pred pulnoci a jeste jezdilo , takze zrejme posledni metro pak dojizdi i po pulnoci a do te pulnoci te pusti , zalezi pak z ktereho terminalu odletas ,, jestli by se nevyplatil pak uz spis taxik , protoze bus uz asi jezdit nebude a na terminal 2 metro nejede

0 Citovat

tak nakoniec som jednodnovy layover v Dubaji vyuzil takto - za 22 euro som si cez billiger-mietwagen.de bookol Chevrolet Spark v automate a klimou a plnymi poistkami a za 15 euro som spravil 500km medzi Dubajom a Abu Dhabi, z toho polovica v pustnej burke smiley Cez vikend cez den uplne prazdne cesty (typu 8 prudovka a nikto nikde), ale vecer v meste celkom riadna premavka. Take rychle tipy (viac bude v cestopise) co sme videli na ceste - velmi zaujimava oaza/bludisko Al Quadra (http://gulfnews.com/xpress/news/lost-in ... -1.1687556) plne vtactva a najma plameniakov.
A kto chce zazit 1000 a 1 noc/Prince of Persia, tak nech ide nakuknut do tohto rezortu v strede puste (este vam aj pikolik zaparkuje auto smiley)
http://www.meydanhotels.com/babalshams/
Po Rooms hoteli v Kazbegi ma takyto styl hotela teda velmi nadchol a mimo sezony tie ceny nie su az tak strasne smiley

Inak ked sme nevedeli/nechceli platit za parking, tak sme vzdy nasli nejaky shopping, ci uz v Dubaji, alebo Abu Dhabi, kde tie 2-3 hodiny zdarma uplne stacili.

0 Citovat

Hotel je krásný, ceny mi však strašné připadaly. No, možná mají někdy nějaké promo akce;-)

0 Citovat

no v sezone riadna palka, ale mimo to vychadzalo 120-140 euro na izbu, co v kontexte Dubaja nie je az take zle, ale jasne lowcost to nie je, ale ak mate cestu okolo, tak urcite treba nakuknut

0 Citovat

Trip report, trip report!!! smiley

0 Citovat

este som ani fotky triedit nezacal smiley este sa musim aklimatizovat a naplnit par pracok smiley

0