Ahoj , chystáme se v září do bulharských hor a rádi bychom nocovali v chatě pod vrcholem Musaly. Nikde ale nemohu najít žádné informace, natož kontakt pro rezervaci. Máte někdo zkušenost? Díky. Markéta    .

Horské chaty na Rile (Musala)

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

2 reakce

Ahoj ,

chystáme se v září do bulharských hor a rádi bychom nocovali v chatě pod vrcholem Musaly. Nikde ale nemohu najít žádné informace, natož kontakt pro rezervaci. Máte někdo zkušenost?

Díky. Markéta

 

0

Ahoj, já byl na Musale 2.10.2018 ..... letí to :-( . Nikde nahoře jsem nespal, protože jsem dole měl "řidiče" a byl v Bulharsku pracovně. Tudíž jsem si dal jen trek nahoru/dolů. Ale možná ti trošku poradím. Zcela na vrcholu je meteostanice, zde určitě přespat nepůjde (navíc mne zde naštvala jejich online kamera, která ukazovala vrcholový mráz a v reálu to nebylo kruté). Pod vrcholem je chajda zvaná Everest 84 (v tomto roku umřel na Everestu bulharský horolezec Hristo Prodanov - https://en.wikipedia.org/wiki/Hr...Prodanov  a tak na jeho památku), leží u jezera Ledenoto a 2.10.2018 byla již zcela bez lidí. Ale nouzová místnost byla otevřená, nicméně dost bordel a nevlídno - tudíž v září bych tam rozhodně nelezl dobrovolně ani na noc. Kdybych měl čas a stan, tak bych přespal zde u chaty venku - je to extrémně magická oblast. GPS: 42.1834983N, 23.5887306E

Co bych na přespání "na jistotu" doporučil jsou chaty u "Dolního Musalského jezera". V době když jsem tam procházel, tak zde probíhaly stavební práce a jak jsem teď zjistil, tak je vše od 2020 hotové. Dá se tam asi přespat i v nějaké té rozpadlejší (pokud je již neodstanili) a s místními byla dobrá domluva o kdečem. No a pokud chceš něco lepšího, tak holt ta nová bouda ...... http://musala-hija.com/ ..... dvojlůžkáč za 70, skupinové spaní za 30 leva (na české krát 12,5).  GPS: 42.1976003N, 23.5871208E

Pár motivačních fotek z mého fofr výletu zde:  https://www.michalzhor.cz/2018/1...a-se-psem/

EDIT: ještě jeden tip. Zkuste se podívat, které dny jezdí lanovka na Yastrebec. V tento den bych se Musale vyhnul, bude tam mnohem víc lidí. Dá se to dohledat na netu.

0 Citovat

Zde i nějaké mobily na Everest84: https://bulguides.com/ledeno-ezero-hut/ .... ale v komentářích to nezní zcela pozitivně.

0
2 reakce