Ahoj, prosím o radu...Lámu si hlavu, během listopadu se chystám do Thajska (poznávat okolí Bangkoku) a pak bych rád na zhruba 5 dnů někam na pláž dal nohy nahoru... nedaří se mi najít nějaký spolehlivý zdroj, kam jet, aby mi většina času nepropršela a pláž stála za to. Máte prosím nějaké tipy? :) díky moc!  .

Thajsko - listopad - kam na koupání?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj, prosím o radu...Lámu si hlavu, během listopadu se chystám do Thajska (poznávat okolí Bangkoku) a pak bych rád na zhruba 5 dnů někam na pláž dal nohy nahoru... nedaří se mi najít nějaký spolehlivý zdroj, kam jet, aby mi většina času nepropršela a pláž stála za to. Máte prosím nějaké tipy? :) díky moc!

0

To si musí každý soudruh objevit a odzkoušet sám. Ale jednu radu ti přeci jenom dám. Před Silvestrem se soustřeď na Andamanské moře, Thajským záliv bude mokřejší ;)

0 Citovat

Doporučuju vyhnout se pro jistotu s ohledem na statistiky Ko Samui a okolí, i když klidně i tam může zrovna vyjít hezké počasí. Ko Samet jako nejsušší thajský ostrov by měl mít příjemné počasí i v období dešťů viz https://www.holiday-weather.com/ko_samet/

Byl jsem tam v září, což je taky období dešťů, a bylo celé 4 dny jen slunečno, ale i v deštivějších dnech by déšť neměl trvat dlouho. Pláže za to stojí a nejhezčí jsou na okolních ostrůvcích nebo aspoň ta na západním pobřeží, kam ale většina musí dojet nebo dojít kus cesty pěšky. Vzhledem k popularitě mezi obyvateli Bangkoku je lepší být tam mimo víkend.

Nebál bych se ani oblasti u Krabi, kde už by mělo začínat sušší období, ale každý rok je jiný (ostatně i tam jsem měl v jiném roce v září 5 dní slunečno).

0 Citovat

děkuju moc za komentáře a tipy/rady... vyzkoušíme Krabi :)

0 Citovat

No, hlavní pláž na Krabi (Ao Nang) nic moc, dá se tam zajet na Railey Beach, ta je ok, ale zase obvykle přelidněná. Jestli ale budeš mířit do této oblasti, tak doporučuji Koh Lanta. Krásné pláže, čisté moře, nepřelidněno, levno, milí místní obyvatelé. Budu tam v té době taky, už potřetí. Ještě z okolí Krabi bych mohl doporučit Koh Yao Yai, pokud hledáš klid, pohodu, relax...

2 Citovat

Když oblast u Krabi, tak teď zatím než začnou proudit do Thajska davy (a listopad byl s nižšími počty turistů i dřív) bych doporučil ještě krásnější a populárnější pláže než na Ko Lanta, i když záleží, co člověk hledá. Pokud jsou důležitější než klid a relax přírodní krásy a možnost procházek i mimo pláže (někdy i ve velmi neobvyklém i strmém terénu, ale s úžasnou vyhlídkou) a nevadí, že na plážích bude víc lidí než jinde, doporučil bych Railay (poloostrov, kam se musí jet na lodi - lze přímo z města Krabi respektive kus cesty s taxi na okraj). Na západě Railay jsou 2 hlavní pláže a ta jižnější Phra Nang patří k několika nejkrásnějším plážím ze stovek pláží, které jsem na světě viděl. S koupáním to už tak skvělé není a já na plážích (až na pár vyjímek) nikdy neležím, takže případná přeplněnost nejjižnější části, kde se koncentrují lidi kvůli vyhrazené části pro koupání, by mi nevadila. Z Railay (i odjinud v oblasti) jsou krásné výlety po okolních ostrůvcích. Já měl 3 celodenní. Nebo je možné zkombinovat pobyt na Railay s Ko Phi Phi Don.

1 Citovat

Na Krabi jsem byl jednou v první polovině prosince na cca 5 dnů. Z toho většinu dnů bylo zataženo, občas nějaký krátký deštík. Vyloženě na slunění byl snad jen jeden den. 

1
6 reakcí