Ahojte, buduci vikend 28.-30.11.sa chystam za bratom do Prahy, ktory je tam na sluzobke. V sobotu sme mali v plane kupit Lidl jizdenku, ale uz bola vypredana, keby nahodou niekto ponukal dajte vediet. Chcem sa spytat na alternativu na sobotu resp. aj nedelu - co by ste poradili vo vzdialenejsom okoli Prahy na sobotu (napadlo ma Plzen, Karlovy vary, Marianske Lazne) resp. v blizsom okoli na nedelu. Samotnu Prahu v zakladnom rezime mam pozretu, jedine ze by ste vedeli o nejakych vychytavkach. Zaroven na ten vylet do vzdialenejsieho/blizsieho okolia aky typ dopravy/dopravcu by ste doporucili, co sa najviac oplati. Dakujem vsetkym za tipy + rady. Viem sa pripadne revanzovat analogicky na Bratislavu a okolie. .

Praha a okolie na vikend

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Ahojte,
buduci vikend 28.-30.11.sa chystam za bratom do Prahy, ktory je tam na sluzobke.
V sobotu sme mali v plane kupit Lidl jizdenku, ale uz bola vypredana, keby nahodou niekto ponukal dajte vediet.
Chcem sa spytat na alternativu na sobotu resp. aj nedelu - co by ste poradili vo vzdialenejsom okoli Prahy na sobotu (napadlo ma Plzen, Karlovy vary, Marianske Lazne) resp. v blizsom okoli na nedelu. Samotnu Prahu v zakladnom rezime mam pozretu, jedine ze by ste vedeli o nejakych vychytavkach. Zaroven na ten vylet do vzdialenejsieho/blizsieho okolia aky typ dopravy/dopravcu by ste doporucili, co sa najviac oplati. Dakujem vsetkym za tipy + rady. Viem sa pripadne revanzovat analogicky na Bratislavu a okolie.

0

Co Karlštejn? smiley z Prahy jezdí vlak směr Beroun každou chvíli.. Myslím, že je to takové to must-see z ČR.

0 Citovat

A byl si tam nekdy v listopadu? smiley

0 Citovat

Posázavská stezka : Kamenný Přívoz - Pikovice? Ale taky nevím jestli je to úplně nejlepší na listopad smiley a nebo Ještěd, LBC je taky kousek smiley

0 Citovat

Těžko říct, jaké jsou tvé priority. Já bych osobně na jednodenní výlet nejezdil moc daleko vzhledem k tomu, že je ve 4 odpoledne prakticky tma. Nicméně pokud někam chceš jet, tak mám dvě doporučení.

1. Liberec - hodinku busem z Černého Mostu, dá se vylézt na Ještěd (super výhled, ale nedávej se tam nic k jídlu, mnohem lepší volbou je hospoda Domov pod Ještědem). V Liberci je skvělá botanická zahrada, taky dobrá ZOO, hezké centrum, objevují se tam už i docela zajímavé podniky (tipy najdeš zde: http://jizersketicho.tumblr.com/).

2. Drážďany - pokud si tam nikdy nebyl, tak určitě jeď alespoň na jednodenní výlet, ideálně ale s přespáním. Z Prahy tam jede přímé ECéčko tuším co dvě hodiny, jízda trvá něco přes dvě hodinky, ČD teď mají i akční nabídku právě na ty trhy - https://www.cd.cz/eshop/international/s ... .aspx?tt=7). V Drážďanech bude v době tvé cesty velmi hezký vánoční trh (kup si domů štolu!), je tam možnost dobře nakoupit (TK MAXX, nově Primark, Apple Store, největší obchod ve střední Evropě s outdoorovým vybavením Globetrotter, atd.), historické centrum je hezky opravené, parádní výhled na Labe, ... vše uvedené je do 20 minut pěšky z hlavního nádraží! Pokud budeš mít čás, doporučuji dojít do čtvrti Neustadt (z vánočního trhu 30-40 min), kde je plno kaváren, barů, hospod, restaurací a tureckých bister s velmi dobrým kebabem. Nejlepší je samozřejmě zůstat tam přes noc a trochu popít smiley

Jinak co se týče Prahy - pokud máš rád jídlo, zvlášť asijské, tak doporučuju navštívit obří vietnamskou tržnici Sapa na jihu Prahy (je to výlet tak na půl dne, pokud pojedeš MHD). Je tam komplikovanější doprava, na druhou stranu nic hrozného. Je to hlavní vietnamské centrum ve střední Evropě, docela spektákl, zvlášť pro na první návštěvě smiley A hlavně skvělá, autentická a levná vietnamská kuchyně. Popis najdeš zde: http://www.cuketka.cz/?p=725

Pokud upřesníš své zájmy a priority (hipsteřina? jídlo? muzea? netradiční místa?), mohl bych poradit konkrétněji, jak mimo Prahu, tak Prahu smiley

0 Citovat

kutna hora a nejblizsi okoli stoji za vylet. vlakem z wilsonaku za cca hodinu a neco pres sto kc/clovek/jedna cesta.

0 Citovat

Ahojte,
dakujem vsetkym velmi pekne za Vase tipy.
Zatial vyzera, ze sa nas program utrasuje takto:
PIATOK vecer: vecerna PRaha centrum klasika - mozna ak mate nejaky tip na veceru v centre
SOBOTA cely den vylet na zapad od Prahy: Plzen alebo Karlovy Vary alebo Liberec asi najvaic sa to oplati StudentAgency? Ktoru lokalitu an cely den by ste doporucili?
NEDELA na 3/4 dna vlakom Karlstejn + Lomy Amerika prechadzka (asi podla http://www.mavlast.cz/top-vylety.na-kar ... ke-americe). Ak mate poznamky hocicomu, budem rad.
Dakujem.
Andrej

0 Citovat

Zdravim, urcite bych taketez doporucil supr unikovku primo v Praze a to https://www.escapex.cz/

0 Citovat

Když už budete nocovat v Praze, možná bych zauvažoval o noční prohlídce Prahy s průvodcem. Jeden z průvodců je celkem známý člověk, co si říká Karim a protáhne vás odvrácenou stranou Prahy. Drogy, mafie, obchod s bílým masem apod. Jestli si dobře vzpomínám, je to procházka cca na 3-4h, ale možná kecám, tak mě neberte za slovo :-)

V každém případě je to alternativa ke klasickému dřepění někde v hospodě nad půllitrem teplajícího Staropramenu :-D

0
8 reakcí