Dobrý večer, Ja plánujem začiatkom budúceho roku navštíviť krajiny Kazachstan a Uzbekistan. Pri tej príležitosti by som rád navštívil aj Aralské jazero. Zaujímali by ma možnosti ako sa tam dostať okrem vlastného auta. Ako kde a koľko ma to vyjde. Ďakujem.  .

Aralské jazero.

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

4 reakce

Dobrý večer,

Ja plánujem začiatkom budúceho roku navštíviť krajiny Kazachstan a Uzbekistan. Pri tej príležitosti by som rád navštívil aj Aralské jazero. Zaujímali by ma možnosti ako sa tam dostať okrem vlastného auta. Ako kde a koľko ma to vyjde. Ďakujem.

0

Do Kazachstánu (a Kyrgyzstánu) se chystám v květnu, Uzbekistán plánuju někdy v budoucnu. Takže mě zkušenosti ostatních taky zajímají. Co jsem zatím četl, tak zajímavější je uzbecká strana Aralského jezera, kde ještě zůstaly nějaké vraky lodí. Na kazašské už byly údajně odstraněny.

0 Citovat

Z Nukusu v UZB se tam lze dostat poměrně snadno s lokální agenturou/cestovkou...

0 Citovat

Zdravím,

Takže treba to riešiť na uzbeckej strane. OK rozumiem. Len by ma zaujímalo koľko času si treba vyhradiť na navštevu Aralu a jednak cca. cena takéhoto výletu. Ďakujem.

0 Citovat

Dělají to jako jedno/dvou denní výlety z Nukusu a pravděpodobně i z Urgenče.. cena je někde mezi 100-200 USD s řidičem/autem a většinou býva v ceně i nějaké to jídlo a pití. 

0
4 reakce