Ahoj, doufám, že se svou otázkou nevzbudím zase nějaké pozdvižení jako co si to dovoluji, takto cestovat, ale máme v plánu v termínu 19.7 - 5.8 letět Praha - Taipei a chtěla bych to rozložit mezi Tchajwan a nějakým ostrov na Filipínách. Nemáte někdo radu/doporučení, jaký ostrov na Filipínách vybrat? Nejlépe abychom viděli nějaký kus přírody a i trochu večer třeba nějakou koupačku.. Jaký ostrov je podle vás nejlepší?  Díky!  .

Tchajwan a Filipíny

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Ahoj,

doufám, že se svou otázkou nevzbudím zase nějaké pozdvižení jako co si to dovoluji, takto cestovat, ale máme v plánu v termínu 19.7 - 5.8 letět Praha - Taipei a chtěla bych to rozložit mezi Tchajwan a nějakým ostrov na Filipínách. Nemáte někdo radu/doporučení, jaký ostrov na Filipínách vybrat? Nejlépe abychom viděli nějaký kus přírody a i trochu večer třeba nějakou koupačku.. Jaký ostrov je podle vás nejlepší? 

Díky!

0

Krome Luzonu jsem jinde nebyl, ale rad bych nekdy na Palawan.

0 Citovat

Nejlepší nevím... Na Filipínách záleží, kolik máš času a jak moc chceš trávit čas transportem. Ale pragmaticky máš 2 možnosti, buď letět z Taiwanu na Cebu nebo do Manily. Z Manily musíš letět dále z nejhoršího letiště na světě:-) Z Cebu můžeš samo letět také dále, ale případně jen lodí/pozemním transportem. Cebu jako ostrov v podstatě skýtá, co hledáš. Tedy přírodu, hory, vodopády a i fajn moře. To moře lépe tedy okolní ostrovy, kam se dostaneš pohodlně lodí (Camotes, Bantayan apod.) Případně můžeš zajet třeba na Bohol apod. Důležité bude ještě zjistit počasí, to může ovlivnit výběr destinace. Jinak kombinace Taiwan a Filipíny je super.

Fotky Bantayan a Kanlaob na Cebu teď z března...


img-20230307-134957.jpg
2b2621ed-715f-490f-ac61-a1f8be657deb.jpg

1 Citovat

Bohol (Panglao) - priamy let z Taipei na Cebu, potom trajekt

0 Citovat

Proč pozdvižení? Že to není úplně ideální z hlediska počasí? 

S ohledem na snadnou dostupnost a sušší klima v tu dobu bych asi doporučil Panglao s výlety na sousední Bohol na skútru (pokud nebude deštivé počasí) či s místní CK a výlety lodí, ale jako nejlepší ostrov bych to nepovažoval (na Panglau jsem ani nebyl i kvůli tomu, že je na mě moc turistické). Jeden z nejlepších filipínských ostrovů je z mého pohledu sousední Siquijor, kam se dá dojet lodí z Tagbilaranu. Klidně můžete dát obě tyto lokality třeba jen v rámci týdne na Filipínách a o pár dní víc bude ještě lepší. 

0 Citovat

Nejvíc se nám líbilo na Palawanu v El Nido - výlety lodí do Malé a Velké laguny a po okolnich ostrovech

0 Citovat

Osobně bych Panglao v životě nikomu nedoporučil ;-). Naproti tomu Siquior a Bohol se mi líbily moc. Jen už i tam to začíná být krapet turističtější než dřív 

1 Citovat

No jo, jenže když chtějí koupačku večer, tak kde bys jim doporučil přespávat na Boholu? Jako základna pro výlety na Bohol a na lodi s večerním koupáním u ubytka by to snad šlo (aspoň pro ty, kteří snesou turistická místa). I já jsem zvládl El Nido nebo Coron, kde to díky výletům na okolní ostrovy stálo za to.

Já měl jako základnu pro výlety na motorce a po řece na světlušky Loboc (není u moře) a pak u pláže městečko Anda (taky s výletem do vnitrozemí), ale Anda je pro většinu trochu z ruky.

0 Citovat

V tom Lobocu je  příjemný hotel s bazénem, který můžu doporučit a pro odvážnější se dá koupat i v řece. Kvůli tomu, abych se večer namočil v moři bych se nevracel do turistického pekla jménem Panglao a trávil tím zbytečný čas navic. Toho bude dost pak na dalším ostrově.  Večerní posezení u Lobocu byl pro mě jeden z nejhezčích zážitků.

Každopádně na Filipínách je tolik možností kam vyrazit, že tězko něco doporučovat. 

0 Citovat

Díky moc za odpovědi! Asi zvolíme nakonec to Cebu, na které jsem od začátku tak nějak myslela.. Jen jsem nevěděla, jeslti to nebo tu Manilu, kde jsou pak ty rýžové pole.. 

PS: co je myšleno "Z Manily musíš letět dále z nejhoršího letiště na světě:-)"? Díky moc!

0 Citovat

Když zvolíš Cebu, tak  tě nemusí zajímat.
Myšleno tím je, že letiště MNL patří mezi nejhorší na světě a to díky celé  řadě věcí.

2 Citovat

Zajímat mě to nemusí, ale může... Ráda se poučím. Děkuji za chytrý komentář.

0
11 reakcí