Zdravím,  měl bych dotaz. Za 14 dní máme být v Římě, kdy náš trip bude pokračovat přes Pompeje a jih Itálie až na Sicílii. Kromě koupání samozřejmě chceme navštívit i zajímavá místa a... Máte nějaké doporučení na koupi vstupenek hlavně do Říma - Koloseum, Forum Romanum a Vatikán? S tím, aby byl určen čas, přeci jen bude léto a jedeme s prckem, tak ať nečekám někde třeba půl dne ve frontě. Pompeje jsem nic nenašel, Řím mám doporučení na http://www.tiqets.com, kde kupoval jeden známý, ale to je dle mě nějaký zprostředkovatel na více míst. Děkuji předem a přeji fajn víkend.  Jarda  .

Řím a Pompeje - vstupenky

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

Zdravím, 

měl bych dotaz. Za 14 dní máme být v Římě, kdy náš trip bude pokračovat přes Pompeje a jih Itálie až na Sicílii. Kromě koupání samozřejmě chceme navštívit i zajímavá místa a... Máte nějaké doporučení na koupi vstupenek hlavně do Říma - Koloseum, Forum Romanum a Vatikán? S tím, aby byl určen čas, přeci jen bude léto a jedeme s prckem, tak ať nečekám někde třeba půl dne ve frontě. Pompeje jsem nic nenašel, Řím mám doporučení na http://www.tiqets.com, kde kupoval jeden známý, ale to je dle mě nějaký zprostředkovatel na více míst.

Děkuji předem a přeji fajn víkend. 

Jarda

0

Ahoj, co máš přesně na mysli za doporučení? Ideálně vždy otevři oficiální stránku dané instituce a tam se proklikej k rezervaci vstupenek. Tak máš jistotu, že nebudeš platit almužnu žádné další třetí straně a že vstupenka bude platná. Pro Pompeje je oficiální prodejní kanál tady: https://www.ticketone.it/en/arti...vi-pompei/

1 Citovat

Spíše možnost ke zvážení mám. Ovšem pokud míníš v Neapoli zůstat déle a navštívit více míst(a že by bylo co): https://www.campaniartecard.it/tutti-i-pass/. Pompei lze vybrat do karet Campania a v ceně je i doprava. Pro samotné Pompei se nevyplatí, ale při návštěvě více míst pak ano - na 3 denní dvě vlastního výběru v ceně a ostatní sleva 50%.

 

 

1 Citovat

Do Vatikánských muzeí bych s malým dítětem nelezla, budou tam davy lidí a pro dítě nic zajímavýho. Do baziliky sv. Petra je nejlepší jít hned na otvíračku v 7 ráno, vstup je zdarma, žádné vstupenky. Později se začnou tvořit příšerné fronty na bezpečnostní kontroly. Do Kolosea koupit vstupenky předem na oficiálních stránkách, musí se přijít v určený čas, ve stejný den kdykoli se na tutéž vstupenku dostanete na Palatin a Forum Romanum. Pompeje koupit vstupenky předem na určitý den a pak se s nimi jen projde bránou (nejsou na přesně určený čas). Zase bych šla co nejdřív ráno, když jedete v tomhle období, bude všude pekelný vedro. Naštěstí tam jsou pítka.

1 Citovat

Zdravím,

moc děkuji za rady a doporučení! Pompeje jsem hledal a nemohl najít, byl jsem možná asi na jiných stránkách a i si dopisoval a že lístky pravděpodobně nejsou... Bylo mi to divné, toto ideální a pak už jen případně najít něco s procházkou blízko Vesuvu, to jsem našel neofiko. Neapol neplánujeme, to až někdy jen na pár dní tam, teď jen Řím a přes Pompeje na jih a Sicílii, ale děkuji též. 

A ohledně Vatikánu, také vřelé díky, tak to bude ideální. Já si říkal, že by se prckovi asi nelíbilo a netušil jsem, že je bazilika svatého Petra zdarma (byl jsem kdysi a už si nepamatuji) a vyhlídka čtu tady 10 EUR, to je moc fajn, předpokládám i zde bude v neděli zavřeno, tak sem v pondělí a neděle Koloseum, Forum Romanum a Palatin. Mohu jen poprosit, jaké jsou zde oficiální stránky? Také jsem jich našel asi více, které se tváří, že jsou ofiko.

Děkuji předem a přeji fajn den.

0 Citovat

Zdravím,

tak už jsem asi na správných oficiálních stránkách pro Řím:

https://colosseo.it/en/tickets/2...-palatine/

https://www.coopculture.it/en/pr...tine-_24h/

Oboje poté odkazuje na stejný nákup na webu.

0 Citovat

Otevírací doba: 8:30–19:00 (poslední vstup 17:30), resp. do 17:00 (poslední vstup 15:30) v období od listopadu do března,
Cena vstupenky: dospělí 16 EUR, mládež mezi 18 a 24 lety za 2 EUR (+ 1,50 EUR povinný poplatek za online rezervaci), pod 18 let zdarma - https://tiqets.tp.st/UDQcGZk5

0 Citovat

Čo sa týka Pompei, dali sa dokúpiť ešte v rámci objektu  vstupy do ďalších priestorov online, určite doporučujem, tie sa kupovali na presný čas. Info z roku 2022.

1 Citovat

Byli jsme letos. Nikde jsme se v rámci areálu nesetkali s dodatečným vstupem. Maximálně s covidovým reliktem v podobě fronty na vstup, jelikož podle Italů se památka lépe chrání, když dovnitř pustí např. jen 50 lidí, kteří se stejně shromáždí uvnitř objektu jen na 1 místě u fresky.

0 Citovat

Bolo to Casa  di Orion a vstup na presny cas, cena 1,50 na osobu. Rok 2022.

1 Citovat

Díky. To nevím, jestli jsme tam byli.

0
10 reakcí