Zdravím, v polovině října letíme na Island na 2.5 dne a řešíme dilema, co navštívit Přílet čtvrtek 12/10 23:55  Odlet neděle 15/10 15:00 Budeme mít půjčené auto, ale řidit budu pouze já. První noc je jasná, tzn. přespání u letiště a teď co s těmi 2,5 dny. Varianta A - Golden circle priorita pátek - Golden circle (Þingvellir, Oxararfoss, Bruarfoss, Geysir+Stokkur, Gullfoss, Hrunalaug) + Hjalparfoss, Gjain, Haifoss, přespání v Hella (5h čistá cesta autem, 334km) sobota - Seljalandsfoss, Skogafoss, Solheimajokull, Reynisfjara, pak dlouho autem do Reykjaviku a tam přespat (3h40min čistá cesta autem, 280km) neděle - ráno Reykjavik, Blue Lagoon a odjezd na letiště Varianta B - Jökulsárlón priorita pátek - Seljalandsfoss, Skogafoss, Solheimajokull, Reynisfjara, příjezd do Jökulsárlón (5h30min čistá cesta autem, 415km) sobota - Jökulsárlón, Svartifoss, Fjaðrárgljúfur, Geysir, Reykjavik (6h čistá cesta autem, 468km) neděle - ráno, Reykjavik, Blue Lagoon a odjezd na letiště Varianta C - mix, bez Blue Lagoon vynechat nedělní Blue Lagoon a pokusit se do těch 2.5 dní nacpat Golden Circle a "celý" jih Islandu, včetně Jökulsárlón   Zatím beru nejpravděpodobnější Variantu A, protože to vidím jako nejreálnější, abych si to užil, ten Jökulsárlón je už asi moc daleko a když by tam byla třeba mlha, tak to bude dost zbytečná zajížďka. Jakékoliv tipy a feedback uvítám!  .

Island na 2 dny - Golden circle vs. Jökulsárlón

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Zdravím, v polovině října letíme na Island na 2.5 dne a řešíme dilema, co navštívit

Přílet čtvrtek 12/10 23:55 
Odlet neděle 15/10 15:00

Budeme mít půjčené auto, ale řidit budu pouze já. První noc je jasná, tzn. přespání u letiště a teď co s těmi 2,5 dny.

Varianta A - Golden circle priorita

  • pátek - Golden circle (Þingvellir, Oxararfoss, Bruarfoss, Geysir+Stokkur, Gullfoss, Hrunalaug) + Hjalparfoss, Gjain, Haifoss, přespání v Hella (5h čistá cesta autem, 334km)
  • sobota - Seljalandsfoss, Skogafoss, Solheimajokull, Reynisfjara, pak dlouho autem do Reykjaviku a tam přespat (3h40min čistá cesta autem, 280km)
  • neděle - ráno Reykjavik, Blue Lagoon a odjezd na letiště

Varianta B - Jökulsárlón priorita

  • pátek - Seljalandsfoss, Skogafoss, Solheimajokull, Reynisfjara, příjezd do Jökulsárlón (5h30min čistá cesta autem, 415km)
  • sobota - Jökulsárlón, Svartifoss, Fjaðrárgljúfur, Geysir, Reykjavik (6h čistá cesta autem, 468km)
  • neděle - ráno, Reykjavik, Blue Lagoon a odjezd na letiště

Varianta C - mix, bez Blue Lagoon

  • vynechat nedělní Blue Lagoon a pokusit se do těch 2.5 dní nacpat Golden Circle a "celý" jih Islandu, včetně Jökulsárlón

 

Zatím beru nejpravděpodobnější Variantu A, protože to vidím jako nejreálnější, abych si to užil, ten Jökulsárlón je už asi moc daleko a když by tam byla třeba mlha, tak to bude dost zbytečná zajížďka.

Jakékoliv tipy a feedback uvítám!

0

Ahoj, určitě varianta C - vynechat Blue Lagoon a Reykjavík. A buď začít v Golden Circle a pak pokračovat podél jižního pobřeží až k Jökulsárlón, nebo spíš naopak - napřed Jökulsárlón (včetně toho, co je po cestě - podle počasí) a pak cestou zpět to ostatní podle toho, jak bude vycházet čas do odletu.

0 Citovat

A, je dobrý a ještě doporučím přidat Reykjadalur. Je tam teplá říčka Varmá a dá se zadarmo vykoupat, ale taková vana na vymáchání je asi hodinu pěšky. Mrkni na to na googlu.😉

0 Citovat

Ztrácet čas v Blue Lagoon na ostrově, který je tak nabitý přírodními krásami, by byl prostě hřích. Jak píše petr.necesany, zkus třeba Reykjadalur, je to fajn procházka a teplotu vody si vybereš podle svého gusta jak jdeš proti jejímu proudu.  Je tam několik hrází, které vytváří tůňky k relaxu (nikoliv plavání).

0 Citovat

Diky moc za tipy, zvazim variantu C, jestli to zvladnu odridit :) 

0 Citovat

Modrou lagunu bych vynechal. Je drahá a na Islandu je řada jiných míst s termálními koupelemi.

Mimoto se na ni vstupenky musí kupovat hodně dlouho dopředu. Jsou vůbec ještě na váš termín?

0 Citovat

Jojo, na ten termin jeste jsou, mam je koupene za cca 100 USD / os., coz je opravdu dost. Jdou nastesti kdyztak zrusit do 24h predem.

0
6 reakcí