Tak se mi po snad 7 letech podařilo, že příští rok během velikonocnich svatku nebudu muset být ani jeden den v práci, čímž se otevřela otázka, zda někam na prodloužený výlet nevyrazit.  Nemáte zkušenosti zda to je, či naopak není během velikonoc výhra? Aby zas nebyly větší davy lidí než obvykle, různé průvody, akce, zavřené náměstí, památky... Přemýšlel jsem např nad Valencií, malaga (nevím jestli není lepší jet na dýl a udělat i výlety do okolí, Gibraltar.. ), Atény, Sicílie (u té se taky bojím že je to krátká doba), nebyl jsem ani v Paříži.... Děkuji  .

Výlet přes Velikonoce

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Tak se mi po snad 7 letech podařilo, že příští rok během velikonocnich svatku nebudu muset být ani jeden den v práci, čímž se otevřela otázka, zda někam na prodloužený výlet nevyrazit. 

Nemáte zkušenosti zda to je, či naopak není během velikonoc výhra? Aby zas nebyly větší davy lidí než obvykle, různé průvody, akce, zavřené náměstí, památky...

Přemýšlel jsem např nad Valencií, malaga (nevím jestli není lepší jet na dýl a udělat i výlety do okolí, Gibraltar.. ), Atény, Sicílie (u té se taky bojím že je to krátká doba), nebyl jsem ani v Paříži....

Děkuji

0

Všeobecně jeď tam, kde se to neslaví. Pak nejsou žádné problémy se zavřenými památkami. Ale protože lidé z Evropy mají volno, počítej s více lidmi.

Když jedeš někam, kde Velikonoce slaví, zjisti si, co je otevřeno a co ne. Všeobecně to Jižní Evropa hodně prožívá. V Německu nebo Francii zase mají silné odbory a normálně i v neděli bývají zavřené obchody.

Zkusil bych pravoslavnou část Balkánu. Tam mají Velikonoce jindy.

0 Citovat

Letos Velikonoce v Neapoli a okolí. 

Památky byly otevřené. Obchody v neděli a pondělí zavřené. Z většiny.

Jízdní řády příměstské MHD redukovaný v neděli. Trajekty jako normálně.

0 Citovat

Tiez by som odporucal Balkan. Boli sme raz v Sofii, a raz v Skopje, a ziadny problem. Treba ale pocitat s vyssimi cenami leteniek, lebo Velka Noc.

0
3 reakce