Ahoj, rád by jsem Vás poprosil o pár rad s naplánováním roadtripu po Západu USA, pár témat jsem už zde našel a někde jsem se inspiroval. Každopádně níže přidám plán cesty a budu rád za názory,  kdo už máte něco takového za sebou. Jde mi především o to, zda tam nemám někde nějakou úplnou blbost a zda je to vůbec reálné stihnout :D díky. letenky už mam koupené 27.4.24 - 14.5.24, teď ještě booknout ubytování podle plánu  27.4 Přílet do Los Angeles - nic v plánu, odpočinek 28.4 z LA do Kingmanu - Calico město duchů, Route 66, přespání Kingman 29.4 Z Kingmanu do Grand Canyonu, přespání Page 30.4 Antelope Canyon, Horseshoe band, přespání Page 1.5  Monument Valley a potom přejezd do Torrey u Capitol Reef - zde přespání 2.5 Capitol Reef + Bryce Canyon a večerní přejezd do Salt Lake City, zde přespání 3.5 Přejezd do Yellowstone, odpoledne buď poznávání okolí ubytování nebo Yellowstone na odpoledne, přespání Jackson 4.5 yellowstone přespání znovu Jackson 5.5 celodenní přejezd z Yellowstone do Hurricane u Zionu, zde přespání 6.5 NP Zion - přespání Las Vegas  7.5 Las Vegas a další přespání V LV 8.5 z Vegas přes Death Valley do Bakersfield, zde přespání 9.5 NP Sequoia - přespání Fresno 10.5 NP Yosemite přespání Turlock 11.5 San Francisco - přespání SF  12.5 Pacific Coast Highway do Los Angeles - přespání LA 13.5 - Los Angeles 14.5 - odlet domů z LA   děkuju předem za tipy, co by jste naplánovali jinak. Díky      .

Roadtrip Západ USA - Duben-Květen

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

Ahoj, rád by jsem Vás poprosil o pár rad s naplánováním roadtripu po Západu USA, pár témat jsem už zde našel a někde jsem se inspiroval. Každopádně níže přidám plán cesty a budu rád za názory,  kdo už máte něco takového za sebou. Jde mi především o to, zda tam nemám někde nějakou úplnou blbost a zda je to vůbec reálné stihnout :D díky. letenky už mam koupené 27.4.24 - 14.5.24, teď ještě booknout ubytování podle plánu 

27.4 Přílet do Los Angeles - nic v plánu, odpočinek

28.4 z LA do Kingmanu - Calico město duchů, Route 66, přespání Kingman

29.4 Z Kingmanu do Grand Canyonu, přespání Page

30.4 Antelope Canyon, Horseshoe band, přespání Page

1.5  Monument Valley a potom přejezd do Torrey u Capitol Reef - zde přespání

2.5 Capitol Reef + Bryce Canyon a večerní přejezd do Salt Lake City, zde přespání

3.5 Přejezd do Yellowstone, odpoledne buď poznávání okolí ubytování nebo Yellowstone na odpoledne, přespání Jackson

4.5 yellowstone přespání znovu Jackson

5.5 celodenní přejezd z Yellowstone do Hurricane u Zionu, zde přespání

6.5 NP Zion - přespání Las Vegas 

7.5 Las Vegas a další přespání V LV

8.5 z Vegas přes Death Valley do Bakersfield, zde přespání

9.5 NP Sequoia - přespání Fresno

10.5 NP Yosemite přespání Turlock

11.5 San Francisco - přespání SF 

12.5 Pacific Coast Highway do Los Angeles - přespání LA

13.5 - Los Angeles

14.5 - odlet domů z LA

 

děkuju předem za tipy, co by jste naplánovali jinak. Díky

 

 

0

Hodláš na vyhlídkách aspoň přibrzdit nebo je budeš brát letmo? ;)

Vypadá to na dobrý galeje za volantem. Fakt chceš jet tu dálku do Yellowstonu na jeden den a hned zase zpátky? Yellowstone sám si zaslouží aspoň týden, je to rozsáhlý park se spoustou zajímavostí. A je slušná šance, že ten jižní vstup (ve směru od Jacksonu) bude v tvém termínu ještě pod sněhem.

Jak to bude začátkem května se sněhem vypadat v NP Sequoia a Yosemite ti tady určitě poradí zkušenější.

Vypustil bych aspoň ten Yellowstone. Pokud mermocí chceš strávit většinu času za volantem, můžeš místo Yellowstonu zajet do Moabu a prozkoumat Canyonlands a Arches. Z Monument valley se tam jede přes Valley of the gods, které je zvlášť úchvatné za svítání. 

2 Citovat

Ahoj, časť tvojho itineraru sme šli v lete, skus zvážiť tie dva dni kedy plánuješ byť v Grand Canyone a Antelope Canyon + Horseshoe Bend. Jeden deň je na "antilopy" a podkovu až príliš a naopak jeden deň, s celkom dosť cestovaním,na GC malo.

A ak by si mal záujem,mam na predaj America the Beautiful annual pass platný do 7/24. 

0 Citovat

přelom duben/květen . letos byl sníh do června/července- jinak je sníh do konce května v Sequioa, Yosemitte, Yelowstone, asi tak. Jo ty přejezdy jsou dost brutální vzhledem speed limitu.

0 Citovat

mxp napsal(a):

Hodláš na vyhlídkách aspoň přibrzdit nebo je budeš brát letmo? ;)

Díky za radu :) vypustit yellowstone zní rozumně. Samozřejmě, že za každý ušetřený kilometr budu rád :D nicméně, zajímají nás spíše parky a příroda než města, zvolil jsem tedy plán “každý den jinde” nejsem zase schopen zhodnotit, zda se vyplatí v nějakém parku zůstat více než den a ve městech více dnů trávit nechceme. Sníh v NP Sequoia a Yellowstone nám nevadí, hold se nedostanem na všechna místa, ale dáme třeba jen nějaký delší, pěší trip. Věřím, že i tak to bude zážitek. Každopádně budu rád, za jakýkoliv tip, jak to naplánovat jinak, nebo zaslání vašeho plánu pro inspiraci :) 

0 Citovat

asi budeš měnit data - pak pozor nocleh Las Vegas pátek - neděle o dost dražší než ostaní dny, pozor na resort fee a parkovné. Jo Stratosféra je dost dalko od Stripu. Sequioa- Moro Rock a Sherman tree jestli bude sníh- uvidíš v apce nps.gov- co bude otevřený. Yosemitte - Mariposa Grove- máš tam plno sekvojí.. 

0 Citovat

Obecně bych se asi vykašlal ne rezervace předem. Bude květen, to vždy něco seženeš a budeš o hodně víc flexibilní v případě změny trasy kvůli počasí.

0 Citovat

Za mě takové nováčkovské-ambiciozní, ale i tady platí, mnoho psů, zajícova smrt... Tohle je takový Alex style (the memory of AL). Pokud sem chodí Anavi, ať k tomu něco napíše😛

 

1 Citovat

Pozor na vstup do Yellowstone od Jackson Hole. My touto cestou jeli loni 16.5. z Jacksonu a ta silnice přes Grand Teton byla otevřena asi od 12.5., takže jsme to měli jen taktak. Stratosphere ve Vegas už není Stratosphere, nýbrž The Strat. Je sice na konci Stripu, ale přímo před hotelem je stanice Deuce a je to blízko na Fremont Street. To, že nejdražší nocleh ve Vegas je v pátek a v sobotu,  je bohužel pravda, cena je až dvoj, třínásobná než ve všední dny. Byla jsem ve Vegas 12.-16.10. a právě kvůli kamarádce, která potřebovala ušetřit dovolenou, jsme musely jet přes víkend, tak jsme to měly o dost dražší. Hotel Excalibur, cena ve všední den 40 USD za pokoj a  cena za pátek 190 USD, za sobotu 250 USD.  Ale byly jsme bez auta, jinak když jedeme s manželem, čili s autem, tak bereme většinou hotel na Koval Lane, Travelodge, parkování zdarma, na Strip pár minut pěšky.  

1 Citovat

floodland napsal(a):

Obecně bych se asi vykašlal ne rezervace předem. Bude květen, to vždy něco seženeš a budeš o hodně víc flexibilní v případě změny trasy kvůli počasí.

Souhlas, byl jsem před pár lety v květnu a vše jsme řešili operativně podle počasí a nálady. Kromě kempů v národních parcích, ty jsem objednal dopředu.

0 Citovat

Pokud bych tedy vynechal Yellowstone, uvolní se mi tři dny, bude vhodnější to zaplnit něčím novým? 
např. 1.5 Monument Valley a přejezd někam k Mesa Verde

2.5 Mesa Verde a přejezd do Moabu

3.5 Arches a přejezd ke Capitol Reef

a dále dle plánu nahoře, akorát z Bryce se nepojede do Yellowstone ale rovnou do Zionu. 

a pak jeden den přidat např. ještě mezi LA a Grand Canyon? Že do Grand Canyonu by se nevyráželo ráno z Kingmanu, ale třeba z Flagstafu.

 

Nebo by jste vůbec nic nepřidávali a ty 3 vyškrtnuté dny prostě rozložili a přidali k něčemu, co už tam je a stálo by tam strávit alespoň dva dny??

díky za tipy :)

1 Citovat

S kámošema jsem dal podobný trip včetně Arches, ale bez Yellowstonu za 14 dnů a byla to hrozná honička. Rok na to jsem tam jel s rodinou a osekal jsem to a strávil víc dní v okolí GC, zionu a Yosemitech. Někdy míň je víc 😉

1 Citovat

Ahoj, velmi podobnou trasu mám v plánu od 3. do 15.4., takže těsně před tebou :) Jedu s mou mámou, která tyhle státy projela už 3x, jsem sama zvědavá, jestli se dostanu všude tam, kde to chci vidět, přílet do Salt Lake, pak vyjet do Wyomingu přes Wind River do Jackson Hole... a pak bych ráda buď Colorado (Durango) a nebo přes Idaho na Nevadu a k pobřeží... a zpátky pak přes Arizonu zas do Utahu a domů. Až se vrátím, můžu ti poreferovat, co všechno se dalo zvládnout a jaký byly cesty, jsem smířená s tím, že to víceméně prosedím v autě :D 

0
12 reakcí