Zdravím! :) Máte někdo zkušenost s cenovým "trendem" hotelů a ubytování v rámci času na západu USA(LA, Las Vegas, Palm Springs, San Diego)? Jde mi o to, jestli s objednáním přes booking čekat (ceny jdou s časem dolů) nebo jestli se ceny spíše zvyšují s blížícím se termínem a je lepší čím dřív tím líp? Do začátku tipu máme cca 5 měsíců. Předem děkuji za každou zkušenost.  .

Cenové trendy hotelů - západ USA

Založila ve fóru Tipy na ubytování

14 reakcí

Zdravím! :) Máte někdo zkušenost s cenovým "trendem" hotelů a ubytování v rámci času na západu USA(LA, Las Vegas, Palm Springs, San Diego)? Jde mi o to, jestli s objednáním přes booking čekat (ceny jdou s časem dolů) nebo jestli se ceny spíše zvyšují s blížícím se termínem a je lepší čím dřív tím líp? Do začátku tipu máme cca 5 měsíců. Předem děkuji za každou zkušenost.

0

Na to není jednoznačná odpověď. Byli jsme v USA již víc než 20x. Vždy, když sestavuji itinerář do USA, tak řeším hotely přes booking tak 2-3 měsíce předem. Ovšem pak pravidelně sleduji ceny a již se mi hodněkrát stalo, že najednou se cena hotelu výrazně snížila, takže jsem původní rezervaci zrušila a zabukovala znovu za tu nižší cenu, samozřejmě je potřeba bukovat s možností stornování zdarma. Není to ale pravidlem, takže nelze na to spoléhat. V Palm Springs máme oblíbený hotel Vagabond Inn, byli jsme tam již 2x a spokojenost. Parkování zdarma, pěkný bazén, skvělá snídaně. Pokud se ještě vrátím do Palm Springs, tak určitě do tohoto hotelu. Jinak doporučuji se podívat k vile Franka Sinatry a případně i na místní hřbitov na jeho hrob. Líbilo se mi, že na jeho hrobě je malá lahvička Whisky, asi jeho oblíbená značka, sklenička a popelník. Alespoň když jsme tam byli naposledy, tak toto tam bylo. 

2 Citovat

Super, moc děkuji za tip jak na ubytování, tak na zajímavá místa. :) V Vagabond Inn, je bohužel ubytování nedostupné v termínu, který hledáme (konec dubna). Ale dám si ho do hledáčku, třeba se uvolní. :) Jinak trochu hloupá otázka, pojedeme ve 3 osobách, ale občas narazím na bookingu na ubytování pro 4 osoby za super cenu, nebudou mít v hotelu problém, že nakonec přijedeme 3 a ne 4? Vím, že je to asi hloupý dotaz, teoreticky by hotelu mělo být jedno i když by se v pokoji pro 4 ubytoval jen jeden člověk, když si to zaplatí, ale stejně je to jiný kontinent - jiná pravidla. :D 

0 Citovat

Záleží, na koho narazíte. Ve většině případů to problém nebude, ale najdou se chytré hlavy, které vás do prázdného kampu pro skupiny nepustí, protože dva nejsou skupina. 

1 Citovat

V málokterém hotelu nebo motelu mají 3 postele pro 3 osoby, spíš tam budou 2 queens, nebo v lepším případě 2 king. Když jsme občas jeli i s dospělým synem, tak prostě vždy museli 2 spát v jedné posteli, což ale vzhledem k velikosti těch postelí není problém. Pokud tedy nejde o osoby XXXXL. Mluvím zde tedy o těch obyčejnějších hotelech a motelech, např. La Quinta, Travelodge, Baymont Inn, Days Inn, Hampton Inn, Motel 6 atd...

1 Citovat

Jsem raději flexibilní než to objednávat měsíce dopředu a pak se změní program nebo nevyjde počasí.

Já v USA řešila hlavně motely. Ideálně až při večeři - cca po 18. hodině jdou některé výrazně cenově dolů na danou noc. Nevýhoda je, že amíci to znají a tak je pak na recepci slušná fronta.

No a zlaté pravidlo je vyhnout se LV v pátek a sobotu, to stojí hotely i 10 x více než v ostatní dny a pozor na resort fee.

0 Citovat

Už se mi také stalo, že na Priceline byla cena konečná, bez dalších poplatků a na místě chtěli resort fee 40 dolarů. Dali mi na výběr dvě možnosti. Buď doplatím fee, nebo mi bezplatně rezervaci zruší. Informace z PL je vůbec nezajímala. 

0 Citovat

"No a zlaté pravidlo je vyhnout se LV v pátek a sobotu, to stojí hotely i 10 x více než v ostatní dny a pozor na resort fee."

Ano, zrovna jsem to zmínila zde v jiném vlákně. Hotel Excalibur ve Vegas, čtvrtek 12.10. cena za pokoj včetně resort fee: 70 USD, pátek 13.10. za pokoj 190 USD, sobota 14.12. 250 USD, neděle 15.10. 120 USD.  Normálně se víkendovým dnům vyhýbám, ale jelikož má kamarádka potřebovala právě tento termín, musely jsme to akceptovat. Jinak bývám ve Vegas nejraději pondělí až čtvrtek. Jelikož tam jezdím opravdu často, vím, že mi 4 dny ve Vegas stačí vrchovatě. 

1 Citovat

JJ chlast, hazard.....

Nechci nic vědět, co se v LV stane, to tam také zůstane.

0 Citovat

Ahoj, před rokem bylo ubytování levnější na západě US přes hotels.com než booking . Za tuším 7 pobytů byla 1 noc zdarma např..

1 Citovat

Stoji za to kouknout i primo na stranky jednotlivych motelovych siti..Treba Motel6 mival ty lastminute vcelku vyhodne v dany den odpoledne. Nevim jestli jeste funguje, ale kdyz clovek zacal delat rezervaci a v druhem kroku si tak na 5-10min odskocil od PC, nabidlo to jeste 10% slevu (zjisteno nahodou, pak vyuzito parkrat cilene :) )

2 Citovat

Děkuju všem za názory, ještě mě zajímá jestli někdo neví jak dlouho bude Las Vegas "zastavěné" F1. Nemohu najít jestli ten závod nedávno byla jednorázovka nebo to to tam na nějákou dobu "pernamentní". Nejsem fanouškem F1 tak tomu vůbec nerozumím (jestli se to staví na jednorázové akce nebo to je na nějákou dobu). To by asi také ovlivnilo náš čas strávený v LV.

0 Citovat

F1 byla jednorázovka, teď už ty tribuny bourají. Nemělo by jim to trvat nijak extrémně dlouho. Když jsem byla teď ve Vegas, 12.-16.10., tak ty tribuny akorát začínali stavět, vypadalo to teda dost hnusně. Například chodník u Bellagia, kde jindy stojí hrozny lidí a dívají se na fontánu, tak byl úplně uzavřený a stavěli na něm velkou tribunu.  

1 Citovat

V LV je pořád něco, proto se tam také létá, F1 zase za rok.

0 Citovat

firefly+ napsal(a):

F1 byla jednorázovka, teď už ty tribuny bourají. Nemělo by jim to trvat nijak extrémně dlouho. Když jsem byla teď ve Vegas, 12.-16.10., tak ty tribuny akorát začínali stavět, vypadalo to teda dost hnusně. Například chodník u Bellagia, kde jindy stojí hrozny lidí a dívají se na fontánu, tak byl úplně uzavřený a stavěli na něm velkou tribunu.  



Super, díky, díky :)

0
14 reakcí