Podvodné nabídky na Booking.com
Nevím, zda to byl pokus o podvod, ale z indického hotelu mi přišlo v chatu bookingu, že mám zaplatit ubytování někde bokem, jinak mi zruší rezervaci. Ignoroval jsem.
Ja jsem na tom nejhur. Nikdy mi neprisel ani kod na 10%, ani podvodna zprava. Me vsichni uplne ignorujou.
Já mám takhle z Bookingu vyloženě zkušenost se zneužitím karty. Rezervoval jsem apartmán ve Varšavě, dobrý hodnocení, žádná podvodná nabidka. Nakonec jsem rezervaci zrušil, ale už pro garanci ubytovatel dostane údaje o kartě. Žádný chatování nebo zadávání údajů do pochybnejch stránek, čistě oficiální Booking.
Asi po roce z ničeho nic záhadná platba z Polska, asi 5000 CZK. Podle názvu konta jsem dohledal, že to byla majitelka toho apartmánu z Varšavy. Podařilo se mi platbu přes charge back získat zpátky, ale bylo to jak detektivní vyšetřování.
Je to asi 3 roky, něco se už líp zabezpečilo, ale pořád pro ty karty není Booking úplně ok. Teď na něj používám Revolut a posílám si tam vždycky jen peníze na daný ubytování, hlavní kartu bych jim nikdy nedal.
Kdysi jsem četl, že booking detaily rezervace včetně čísla karty hotelům faxuje a pak to tam leží na přepážce ... Chci věřit, že už je to minulost. Prosím ...
Ja na ne mam kartu z mbanky, kterou mame jen na platby venku, hlavni karty byvh nikdy nedavala.
Booking nefaxuje čísla karet. Pouze hotel je může 3x zobrazit ve vaší rezervaci. Není problém samozřejmě si je přepsat. Zobrazuje se číslo karty, jméno majitele a expirace.