Ahoj cestovatelé, letos si chci splnit jeden ze svých cestovatelských snů a vydat se do Japonska. Váhám ale ohledně termínu. Léto jsem vyškrtla kvůli zbytečně teplému počasí, zbylo mi tam tedy jaro nebo podzim. Na jaře by se jednalo o druhou polovinu března, tedy těsně před sezónou, ale podle posledních let bychom už mohli mít štěstí i na sakury. Na podzim pak zřejmě o říjen. Celkem bychom na místě byli cca 3 týdny. Moje otázka tedy zní, kdy jste v Japonsku případně byli vy a jaké byly výhody a nevýhody daného termínu. Důvod proč váhám je pro mě hlavně počasí. Na začátku října bude zřejmě tepleji, na jaře ale mám šanci vidět sakury, což by pro mě byl splněný sen.  Moc děkuju!   .

Japonsko - jaro nebo podzim

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Ahoj cestovatelé,

letos si chci splnit jeden ze svých cestovatelských snů a vydat se do Japonska. Váhám ale ohledně termínu. Léto jsem vyškrtla kvůli zbytečně teplému počasí, zbylo mi tam tedy jaro nebo podzim.

Na jaře by se jednalo o druhou polovinu března, tedy těsně před sezónou, ale podle posledních let bychom už mohli mít štěstí i na sakury. Na podzim pak zřejmě o říjen. Celkem bychom na místě byli cca 3 týdny.

Moje otázka tedy zní, kdy jste v Japonsku případně byli vy a jaké byly výhody a nevýhody daného termínu. Důvod proč váhám je pro mě hlavně počasí. Na začátku října bude zřejmě tepleji, na jaře ale mám šanci vidět sakury, což by pro mě byl splněný sen. 

Moc děkuju! 

0

Pokud je tvůj sen vidět sakury, tak jeď na jaře a vyřešeno 😉

2 Citovat

Tam, kam jezdí většina turistů, je 2. polovina března hlavní sezóna na sakury viz https://livejapan.com/en/article-a0001033/

Já byl v Japonsku v létě, protože na výstup na Fuji, trek v horách u Kamikochi a na Hokkaidó je to jediná možnost, zvlášť se stanem. Sakury jsem v rámci stejné cesty stihnul začátkem dubna v kopcích u Tchaj-peje.

0 Citovat

Na sakury běž do botanický v Evropě, v Japonsku jsou zajímavé ty penisové festivaly - Kanamara Matsuri a Honen Matsuri, tolik kokotů jinde neuvidíš.

3
3 reakce