Chtěl jsem poprosit o pomoc s výběrem, kam na svatebni cestu. Máme dva týdny na začátku května. Nakonec to vyjde na druhý trimestr,  tudíž původně zvazovany Mauritius asi zrušíme, nevím, zda bychom si troufli na seychelly, které jsou blíž.. tak pak zbývá misto někde v Evrope... Zvažovali jsme Sicílii, Costa de dol, costa de la luz, Sardinii, mallorku... tady jsme nikdy nebyli.. je mi jasné že v mori se touto dobou nevykoupem v evrope asi nikde, predstava je hlavně odpočinek u moře, procházky,  občas nějaký výlet... ubytování- klidně i něco luxusnejsiho.. Jiná možnost jsou kanary (které jsou naše srdcovka ale máme je docela projezdene,) nebo madeira... tady už jsme byli ale možná to v tomto období roku asi nabídne vic.. Co byste zvolili vy osobně? :D  .

Svatební cesta - tipy

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Chtěl jsem poprosit o pomoc s výběrem, kam na svatebni cestu. Máme dva týdny na začátku května. Nakonec to vyjde na druhý trimestr,  tudíž původně zvazovany Mauritius asi zrušíme, nevím, zda bychom si troufli na seychelly, které jsou blíž.. tak pak zbývá misto někde v Evrope...

Zvažovali jsme Sicílii, Costa de dol, costa de la luz, Sardinii, mallorku... tady jsme nikdy nebyli.. je mi jasné že v mori se touto dobou nevykoupem v evrope asi nikde, predstava je hlavně odpočinek u moře, procházky,  občas nějaký výlet... ubytování- klidně i něco luxusnejsiho..

Jiná možnost jsou kanary (které jsou naše srdcovka ale máme je docela projezdene,) nebo madeira... tady už jsme byli ale možná to v tomto období roku asi nabídne vic..

Co byste zvolili vy osobně? :D

0

Kypr - lokalita Pafos, Rhodos, Kréta nebo například Azory.

0 Citovat

Já zažila waw efekt na Maltě, půlka května a noblesní koupání na Ir Ramla na Gozo, neevropská atmosféra skrz naskrz celou Maltou, dvě a půl hoďky letu, to bych s klidným srdcem doporučila já 🍀 Procházky po Valettě, trajekty mezi trojměstím, výlet na Gozo na nádherné pláže, skvělé počasí, gastronomie, atmosféra,.festivaly ... za mě romantika až na půdu a to jsem tam byla sama 😉

2 Citovat

Pokud byste se rozhodli pro Maltu, tak doporučuju na pár dní zůstat na ostrově Gozo. Hlavní město Victoria je nádherné a Gozo má trochu jiný charakter než samotná Malta.

1 Citovat

Kromě všeho výše zmíněného i Menorca nebo Bari (Monopoli a okolí). V obou případech krátký let a příjemná místa. Z Menorky i z Goza (naprostý souhlas s tím co o něm píše Azul) mám na CL cestopis.

0 Citovat

Začátek května, odpočinek u moře, procházky, výlety, svatební cesta... tak třeba Apulie, jak už navrhl divan, nebo pro větší romantiku Neapol + Capri, Ischia, Vesuv, Pompeje, Amalfi... na 14 dní ideální. Teplotně na tom bude velmi příjemně i Toskánsko (Florencie, Pisa, Padova...), lze doporučit i francouzskou Riviéru, Portugalsko (Algarve) a spoustu dalších... 

0 Citovat

Loni začátkem května jsem v rámci okruhu po severní půlce Sardinie ani moc nepočítal s koupáním, ale překvapivě byla poměrně příjemná teplota vody za slunečného dne téměř bez vln (tj. voda se prohřála a nepromíchala) v zálivech ostrova Caprera, které jsou navíc i moc krásné s malými bílými plážemi a žulovými skálami a v té době téměř bez lidí. Ubytování je na ostrově Maddalena, který je s Caprerou spojený mostem a na pláže už se musí dojít (na některé kousek, ale i několik km). Na fotce je Cala Serena.


img-20230509-173037-4.jpg

0
6 reakcí