Ahoj pokud jste byli někdo v Andalusii, kde byste doporučili ubytování? Váhám mezi Torremolinos, Marbellou.. plus jsem teď nasel ještě hotel Iberostar Malaga playa, který je naopak na východ od Malagy... či nekde kdekoliv jinde Představa- chceme hotel u moře,  aby se dalo nekam projít , čili promenáda ideal, chceme hlavně relaxovat plus udělat pár výletu (Granada, ronda, malaga, caminto del rei, Gibraltar.. ) Dekuji  .

Costa de Sol - doporučení na pobyt

Založil ve fóru Tipy na ubytování

12 reakcí

Ahoj pokud jste byli někdo v Andalusii, kde byste doporučili ubytování? Váhám mezi Torremolinos, Marbellou.. plus jsem teď nasel ještě hotel Iberostar Malaga playa, který je naopak na východ od Malagy... či nekde kdekoliv jinde

Představa- chceme hotel u moře,  aby se dalo nekam projít , čili promenáda ideal, chceme hlavně relaxovat plus udělat pár výletu (Granada, ronda, malaga, caminto del rei, Gibraltar.. )

Dekuji

0

Z tých dvoch za mňa jednoznačne Marbella, na Torremolinos nemám zrovna najlepšie spomienky.

Ale to bolo spôsobené hlavne veľmi veľmi veľmi zlým výberom ubytovania - mali sme izbu cez Airbnb v úplnom gete, večer sme zistili že v tom byte nefunguje voda, uprostred noci prišla do bytu ešte nejaká pani čo si prenajímala v obývačke miesto na matrac s úplne najviac prefajčený hlasom čo som kedy počula a tak podobne 🙈 ale celkovo mesto ma moc neoslovilo a vrátiť by som sa tam nechcela.

Celkom sa nám páčila ešte Nerja ale to by bolo asi dosť ďaleko od veľa z tých miest čo chcete navštíviť. 

0 Citovat

Taky mi přijde Marbella jako nejvíce strategická, pokud máte v plánu výlety, které uvádíte, ale nepíšete v jakém období a na jak dlouho se do Andalusie chystáte, jestli budete mít auto .. já mám pro plán s výletem na Gibraltar vybrané ubytko v Marbelle Coronado studio, ale jen jako jedno z vícero po cestě ..

0 Citovat

Za mě Nerja, Marbella. Záleží na nátuře. Pobřeží tam je sídliště, obzvláště Torremolinos a Banalmadena. Raději bych bydlel někde ve vnitrozemí a k moři se zajel vykoupat. Dost se nám líbilo v Mijas Pueblo a Frigiliana. To co plánuješ - zvaž ubytování na více místech jinak strávíš dovolenou v autě. Pokud chceš do Alhambry v Granadě bookuj vstup po internetu hned jak se otevře okno. Nevím jak teď, před pár lety to bylo 2 měsíce předem a vyprodáno hned.  Pro inspiraci:

https://eu.zonerama.com/beliw/Album/4177363

https://eu.zonerama.com/beliw/Album/5141942

https://eu.zonerama.com/beliw/Album/5142100

má to popisky

 

0 Citovat

Začátek května, cca 12 dnu, auto urcite

0 Citovat

tak to už je reálně sezóna, tzn. pokud úplně nemusíte davy, tak co píše @beliw se mi zdá velmi rozumné , jinak máme samože, každý jiné preference ... s autem není potřeba být přimo na pobřeží, pokud vám nevadí lidi a plánujete z místa ubytování jen vyjíždět na jednodenní výlety,  klidně zvolte Málagu, je tam i větší výběr .. pak dejte vědět, co jste vybrali, ráda se inspiruji 

1 Citovat

Květen - očekávej hodně lidí, velký provoz, blbě budeš hledat kde zaparkovat. Už v únoru 2018,19 to bylo na hraně. Alespoň základnu vyber s parkováním. Dálnice tehdy s mýtným, bezmýtné silnice síť kopírují, ale časy prodlužují. 

0 Citovat

Hlavně ne Torremolinos. Mám tam neteř, tak tam jezdíme. Hrozbej beton. Vůbec se mi tam nelíbí. Já spíš upřednostňuju ubytování v klidu ve vnitrozemí, cca do 20 minut autem k moři. 

0 Citovat

Děkuji zkusím tedy něco jiného než Torremolinos

0 Citovat

Caminito del Rey doporučuji bookovat s předstihem, kapacita je omezená a dobré časy mizí rychle. 

Pokud byste chtěla nocovat i v Malaze, zkuste kouknout na ubytování LU&CIA TERRAZA LAGUNILLAS, poměr cena-výkon parádní, nejlepší byla ta terasa. 

0 Citovat

A co Estepona, nemáte zkušenost?

Říkal jsem si třeba 4 noci strávit někde poblíž malagy (udělat Malagu, Granadu, den lebedení) a na 8 noci se premistit do té Marbelly event Estepony a udělat Gibraltar, zbytek těch vyletu a dle chuti event.Cadiz

0 Citovat

To jsou vsechno betonova sidliste. Lepsi je nejake mestecko ve vnitrozemi.

0 Citovat

Jestli se ti líbí ubytování, klidně.  Vlastně se mi nijak zvlášť nelíbilo ani v Marbelle ani v Nerji. Pobřeží od Malágy na východ neznám, stavovali jsme se jen v Nerji. Na západ je si celý pobřeží podobný. Hodně velkých měst a i mezi nimi zástavba. Čím více od Malágy na západ, tím se mi to z mého pohledu zdálo lepší. Nám se nejvíce líbilo mezi Tarífou a Cádizem protože více přírody a méně lidí. A pak "pueblos blancos"pro jejich kouzlo. Jenže v únoru jsme nebyli za koupáním, ale za poznáním a tak jsme se dívali jinýma očima. Bydleli jsme ve vnitrozemí v závislosti na cestovním plánu. Z Estepony budeš mít nadosah celkem dost pěkných výletních cílů. Já bych ji klidně vybral jako základnu pro výlety.

0
12 reakcí