Zdravím všechny, chystáme se autem v září po Kazachstánu. Hledám informace ke kosmodromu - nemáte někdo nedávnou zkušenost, jak se dostat na kosmodrom Bajkonur? Dá se projekt volně do muzea na kosmodromu (startovací komplex 1, muzem a Buran) případně i do městečka Bajkonur? Nebo je nutné nějaké povolení/vstupné? Byl jste někdo, víte? Díky!  .

Bajkonur

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Zdravím všechny, chystáme se autem v září po Kazachstánu. Hledám informace ke kosmodromu - nemáte někdo nedávnou zkušenost, jak se dostat na kosmodrom Bajkonur? Dá se projekt volně do muzea na kosmodromu (startovací komplex 1, muzem a Buran) případně i do městečka Bajkonur? Nebo je nutné nějaké povolení/vstupné? Byl jste někdo, víte? Díky!

0

Bajkonur mají pořád pod palcem Rusové a na vlastní pěst se tam legálně nedostaneš (pokud nejseš jako Bald and Bankrupt a nechceš skončit v ruském vězení: https://youtu.be/0fZ-r5Qe3tM?si=...a_elKuMlg). Dostat se tam dá jenom s průvodcem a je to hodně drahá sranda (i v řádech tisíců eur). Osobní zkušenost nemám, ale zjišťoval jsem si o tom něco vloni. Pochybuji, že se od té doby něco změnilo (především teď během války).

 

Bez povolení a průvodce se nedostaneš ani do města/muzea.

0 Citovat

do města jen s povolením, ke kosmodromu leda ze stepi, po cestě určitě ne

0 Citovat

Pred par rokmi tam bol travelistan, tu ma niečo k tomu spísané tak možno pomôže: https://www.travelistan.sk/bajko...ej-rakety/

0
3 reakce