Severní Sumatra 2026 s dětmi
Ahoj, chtěli bychom na sever Sumatry s prvky na začátku příštího roku. Letos už máme bohužel vybráno Malajsií.
Jsme vcelku limitováni tím, že nám děda hlídá pejsky a sám je velký zahrádkář a jaro už je pozdě.
Někde jsem našla, že únor by měl být na sever Sumatry na počasí dobrý. Někde, ale opak. Umí to někdo rozklíčovat 🤔😁
V plánu je určitě jezero Toba, nějaký orangutani, a ostrůvky a osamocené pláže.
Jsou lepší Banyaky a nebo Banda Aceh? Jak je to s počasím tam v únoru 🤔?
Ahoj, my jsme byli na Sumatře v první půlce února dva roky zpět a počasí bylo skvělé. Pršelo jen občas večer a přes den krásně sluníčko. Byli jsme v Bukit Lawang, Berastagi a Lake Toba. Vše skvělé! Na ostrovy jsme se tehdy nedostali, protože to byl časově náročný přesun a už jsme nestíhali :(
Moc děkuji za zkušenost. Je mi jasné, že si to počasí dělá tak nějak pořád co chce, ale pokud je na únor šance dobré počasí, tak se máme na co těšit a můžu číhat na letenky 🍀
Určitě to stojí za to, Sumatra je fakt nádherná. Teď je třeba dobrá cena letenek s Etihad do Kuala Lumpur a pak už se dostanete do Medanu s Air Asia za hodinku, to je ideální :) Nebo dokonce myslím, že Medan je i nová destinace u Etihad od letošního roku.
Já jsem byl na severní Sumatře 2 týdny v první půlce února 2017 a déšť byl jen vyjímečně (větší slejvák snad jen jednou ve druhé půlce odpoledne v Bukit Lawang). Byl jsem ještě v Berastagi (sopka Sibayak), Toba (Samosir) a přejel jsem komfortním nočním busem po dobré silnici do Banda Aceh a trajektem na Pulau Weh. Co vím o ostrovech Banyak nebo jiných v té oblasti, je tam složitější doprava oproti Pulau Weh, ale pláže určitě lepší. Kvůli plážím bych Pulau Weh nedoporučoval, ale ani jsem je tam moc nehledal, tak nemůžu vyloučit, že tam je nějaká krásná pláž bez lidí.
I Tobě moc děkuji. My ty pláže dost vyhledáváme ač nejsem povaleči, ale pár dnů z cesty jim vždycky patří. Teď jsme byli týden na Perhentianech a hodně nám připomněli Togiany. V Myanmaru je zase jedinečná oblast Dawei.
Tak se zkusím zaměřit spíše na ty Banyaky a ostrovy kolem nich.
S počasím jsi mi udělal taky velkou radost.