Zdravím, jsem tu úplně nový a vlastně jsem i úplný zelenáč, co toho zatím moc neprocestoval, sbírám informace a z googlení už jsem taknějak vyčerpaný a otrávený, stejně většinou najdu matoucí nebo neúplné informace... :'-( Když jsem narazil na tenhle web plný zkušených harcovníků, tak mě napadlo zkusit se taky trochu poptat a zorientovat, snad se mi moc nevysmějete... :-)      Rád bych napřesrok vyrazil někam na eurovíkend, netroufám si zatím sám, to snad až se to trochu líp poznám. Nikdy jsem zatím necestoval letadlem a ani se pořádně nevyznám na letišti. Tak jsem se chtěl zeptat - nevíte o nějaké cestovce, kde je to opravdu organizované a blbuvzdorné, cestuje se tam i zpátky v nějaké skupině nebo tak? A kde je ten eurovíkend opravdu víkend a ne nějaký hybrid na pět dní? Nemůžu si bohužel dovolit být pryč moc dlouho...      Sorry, že se ptám jako úplné jelito, které ničemu nerozumí, ale přesně to teď jsem a nějak se začínat musí.          .

Eurovíkend s průvodcem

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

36 reakcí

Vše online, dokonce i boarding pass u Ryanairu od listopadu jen digitální. Nějaký důvod nekupovat online?

1 Citovat

No po přečtení všeho si myslím, že asi jediný schůdný způsob je zkusit najít spolucestovatele. Podle mě cestovky žádné letecké eurovíkendy nedělají (protože vědí, že to si schopní lidi zařídí sami) a dělají jenom takové ty autobusové nesmysly přes noc busem do Benátek, tam se den trmácet a pak zase přes noc busem zpátky a vydávají to za 3denní zájezd do Benátek a úměrně k tomu to zkasírujou. 

2 Citovat

@Ala cestovky eurovíkendy dělají, ač nám to může připadat záhadný, že to někdo koupí, ale dělají např. Paříž na tři dny za 16k, Řím přibližně také tak.  Po slevě :) 

Také po přečtení všech komentářů bych zvážila postup - zkusit vlak, bus do sousední země, tam si "osahat" jak se individuálně pohybovat po městě, booknout a najít ubytko atd.. (opravdu to není žádná jaderná fyzika), pak zkusit letadlo - menší letiště odletové i příletové, popř. se i zeptat na tu osobní asistenci na letišti. 

3 Citovat

No jestli je problém online objednávání a placení letenky, tak bude stejný problém s ubytováním přes booking.com, proto navrhuju hledat spolucestujícího, který by tohle zvládl. Nebo tedy aspoň začít s tím ubytováním a dopravit se vlakem/busem a teprve po překonání stresu z online zajištěného ubytování se posunout na ty letenky. A s tím ubytováním se dá klidně začít i v ČR, klidně něco extra levného kdekoli teď v mimosezóně, jen za účelem tréninku. A jako bonus a antistres psa lze vzít s sebou.

2 Citovat

Teď jsem si jen tak cvičně zadala do vyhledávače Eurovíkendy s CK a objevilo se mi dost nabídek, nechci to sem kopírovat, snad toto by tazatel zvládl najít sám a případně pak do té konkrétní CK zavolat a domluvit se. 

1 Citovat

Jergon napsal(a):

Děkuji všem za odpovědi, rád bych se zkusil v lednu podívat do těch Košic, tak jsem se chtěl ještě blbě zeptat - dá se tam nějak koupit letenka s placením jinak než online? 

Jergon, pri samostatnom cestovaní sa dnes vždy platí vopred online za letenky, cestovné lístky na diaľkové vlaky a autobusy a častokrát aj za ubytovanie a vstupenky do pamiatok. Ak sa bojíš používať platobnú kartu na internete, potom nemôžeš samostatne cestovať. Budeš musieť cestovať s cestovkou alebo si nájsť nejakého spolucestovateľa.

1 Citovat

Ala napsal(a):

No po přečtení všeho si myslím, že asi jediný schůdný způsob je zkusit najít spolucestovatele. 

Ale pozor na Denisu Kleinovú 🙈

7 Citovat

V rychlosti jsem projel první stránku. 31 komentářů číst nebudu, ale osobně bych naopak doporučil poprvé si připlatit a letět s CK (klidně mi napiš), ta tě právě provede těmi základy a následně budeš vědět co a jak. Ty zájezdy jsou dražší oproti cestování na lehko, ale taky pro to, že tam je v ceně průvodce a letenka s odbaveným zavazadlem.

Mně právě dala jistotu v cestování CK Adventura. Jediné, co mi dala cestovka navíc (krom času), tak byl mluvčí vietnamštiny. Zbytek si člověk zařídí sám, ale na poprvé vidět, jak se co dělá, zařizuje, chodí a každá blbost okolo... to prostě ten zájezd umí předat. 

Můžeš to brát jako investici do budoucnosti. První eurovíkend tě vyjde na 10 tisíc s CK, další už zvládneš sám za dvojku.

1 Citovat

Tazatel se na letani neciti, nevidim duvod, proc ho do toho tlacite.

Mas dve moznosti. Nevim odkud jsi, ale v kazdem i mensim meste je nejaka cestovka. Zajdi tam, dej pozadavek, neco ti najdou. Verim, ze nejake ohlasy na dane cestovky v okoli sezenes.

Pokud zvladas cestovani vlakem/busem po CR, vycestuj jen kousek za hranice. Nevim, odkud jsi, ale z Moravy je nedaleko Krakov, Viden, Bratislava. Cechy nabidnou nemecka mesta. Jizdenku koupis na nadrazi, hotel klidne nekde na miste. Pokud se ti na mistr nebude libit, kouois jizdenku a do 180 minut jsi zpet doma.

1 Citovat

Karle, ale on píše: " Moc rád bych se aspoň tak jednou ročně podíval někam vzduchem, ale musím na rovinu přiznat, že mám docela strach. Tedy ne z létání, ale z toho, jak je to všechno na letištích strašlivě komplikované a tak. To fakt není jako skočit na bus nebo vlak a tradá - a teď si ještě představit to řešit někde v cizině, hrůza. Anglicky si umím tak přečíst knížku, ale mluvenému slovu skoro nerozumím.

Okrem toho, veľa ľudí mu odporúča cestovať s cestovkou alebo si nájsť spolucestovateľa.

Ano, spiatočný lístok kúpi na vlakovej stanici v ČR, ale nájsť ubytovanie za primeranú cenu bez predchádzajúcej rezervácie je značne ťažké.

0 Citovat

Nebojím, jen jsem na to prostě nebyl zařízený s technikou. To jsem dnes napravil, ale neumím zatím ani s tím Georgem, tak si zítra půjdu nechat do ČS poradit... Po zemi už jsem něco málo procoural - a určitě s tím neskončím :-) - ale chtěl jsem aspoň občas i vzduchem. Jednak je to pro mě úplná novinka, jednak nedorazit do cíle unavený má taky něco do sebe... 

S ubytováním to nebylo tak těžké, nejsem náročný a najít menší penzión s platbou na místě, to bylo za chvilku. Ale z těch letenek už jsem fakt na prášky... :'-(

hugonovak napsal(a):

[citace="Jergon"]

Děkuji všem za odpovědi, rád bych se zkusil v lednu podívat do těch Košic, tak jsem se chtěl ještě blbě zeptat - dá se tam nějak koupit letenka s placením jinak než online? 

Jergon, pri samostatnom cestovaní sa dnes vždy platí vopred online za letenky, cestovné lístky na diaľkové vlaky a autobusy a častokrát aj za ubytovanie a vstupenky do pamiatok. Ak sa bojíš používať platobnú kartu na internete, potom nemôžeš samostatne cestovať. Budeš musieť cestovať s cestovkou alebo si nájsť nejakého spolucestovateľa.

[/citace]

0 Citovat

hugonovak napsal(a):

Karle, ale on píše: "  Moc rád bych se aspoň tak jednou ročně podíval někam vzduchem

Má chyba, přehlédl jsem a soustředil se na další diskuzi. 

0
36 reakcí