Malajsie přes vánoce
Ahoj, mám dotaz. Plán je začít třemi dny v Singapuru a skončit čtyřmi dny v Kuala Lumpur.
No a hledáme místo kde strávit asi pět dní mezi tím. Představa je udělat si pohodičku někde na pláži pod palmama. Problém je že je to přes vánoce a zrovna jsou monzunové deště. Sucho je až na severu, třeba Langkawi. Vyplatí se to táhnout tak daleko? Cestujeme s dětmi 12 a 11 let. Mate zkušenosti s deštěm v tomto termínu? Nebo vás napadá nějaké pěkné místo, kde strávit vánoce??? Děkuji za rady a nápady.
Já byl v loni přes Vánoce na Langkawi a za mě super. Krásné počasí (celpu dobu slunečno) a let z Kuala Lumpur byl krátký a levný. Sice je Langkawi celkem turistické, ale překvapivě se to celkem dalo a nepřišlo mi, že by tam bylo tolik lidí.
Obě destinace jsou hodně blízko sebe, tam moc prostoru pro pláže není... Obecně na západním pobřeží by mělo být bez deště (občasné přeháňky jsou obvyklé), zkuste třeba ostrov Pulau Pangkor, je to kousek nad KL, cesta okolo 4 hodin
Doporučuji Langkawi případně se přemístit na Thajské ostrovy - Ko Lipe (cca 2 hod). Jsou tam pěkné pláže a pohodičku si s dětma určitě uděláte. Let je opravdu levný a krátký.
Možná bych zvážil Kuala Lumpur na čtyři dny s dětma je asi dost...
Ahoj, byli jsme loni na Langkawi přesně v této kombinaci (Singapur + Kuala) a bylo to naprosto skvělé v listopadu. Zůstali jsme na severu ostrova ve vesnici kousek od pláže Tanjung Rhu, kde jsme si vždy vzali Grab. I na výlety po ostrově nám vystačil Grab, jelikož se nám nechtělo půjčovat auto a ostrov zase tak velký není.