Letím přes Ponta Delgadu  v létě a potřeboval bych informaci od někoho kdo tam byl za kolik dní se dají stihnout navštívit nejdůležitější místa?   Budeme mít auto,  na velké treky to nevypadá. Vesměs co se dá pořídit autem + zbytek dojít.   Tz zda by někdo mohl poradit den jedna: jet okruh tam a tam, den dva, den tři,...  Kamarád mi říkal že se dá ten ostrov stihnout v pohodě za 4 dny ale informace se různí s každým cestovatelem. Poradíte někdo ?  .

Azory - Sao Miquel kolik dní ?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Letím přes Ponta Delgadu  v létě a potřeboval bych informaci od někoho kdo tam byl za kolik dní se dají stihnout navštívit nejdůležitější místa?   Budeme mít auto,  na velké treky to nevypadá. Vesměs co se dá pořídit autem + zbytek dojít.   Tz zda by někdo mohl poradit den jedna: jet okruh tam a tam, den dva, den tři,...  Kamarád mi říkal že se dá ten ostrov stihnout v pohodě za 4 dny ale informace se různí s každým cestovatelem. Poradíte někdo ?

0

Včera sme odsud prileteli a byly tam 8 dní. Vsechno taky záleží od počasí. U nás bylo velmi premenlivé a pršelo takže i to poznavani ostrova šlo pomaleji. 

Za mna tam treba jet na minimalne tyden. Jsou tam fakt krasne mista a jednoduche treky, priroda je tam uchvatna a je fajn se vypravit i na méně popularni mista. Ano, na nejdulezitejsi mista asi i staci ty 4 dny, ale pokud si to ma clovek i užít tak za mě minimalne 7 dní. 

1 Citovat

7 dní. Je zbytečné se honit a počasí taky vždy není ideální. Navíc by byla škoda neochutnávat skvělý portugalský vína. Tam se snad nedá sáhnout vedle. 

1 Citovat

Byl jsem 4 dny a bylo to málo. Rozhodně týden bych doporučoval.  

1 Citovat

Byli jsme 2 týdny jen na Sao Miguelu.

0 Citovat

Hlavně je asi potřeba si ujasnit a specifikovat, která jsou "ta nejdůležitější" místa, kolik času jste ochotni strávit na cestě k nim (trek nebo jen auto), kde budete bydlet atd. To bude mít každý jinak, takže těžko odhadovat a radit. Ale týden by měl stačit.

0 Citovat

Byli jsme tam 6 dní...pokud bychom byli déle, stále bychom měli co dělat. Skutečně lze projet a vidět nejdůležitější místa za 4 dny. Pokud klapne počasí.  Třeba vyhlídky nad Sete cidades mohou být  v mlze a mracích klidně celý 4 dny i když u pobřeží bude slunečno. Během dne se nám vystřídaly všechny druhy počasí. Jezdili jsme autem, zataženo a déšť prožívali v termálech a městech, při vyčasení do přírody. Např. na Boca do inferno jsme se museli vypravit třikrát než jsme trefili slušný počasí nahoře. 

Co označit za nejdůležitější místa? Asi čajový plantáže a vyhlídky okolo třech největších jezer, ale bylo by škoda nestavit se i na ostatní místa. Na Zoneramě mám dvě alba, po rozkliknuti fotky u ní bývají popisky kde byly pořízeny a lze si podle toho vybrat co navštívit. 

https://eu.zonerama.com/beliw/Album/8990549

https://eu.zonerama.com/beliw/Album/8988040

1 Citovat

Ahoj. Byli jsme 5 dní a stačilo to tak akorát. Inferno se nám podařilo na první dobrou. 

0 Citovat

Boli sme 8 dni, a bolo to tak akurat. Mali sme auto, a kombinovali sme prirodu s kupanim v termaloch podla toho kde sme sa v ten den nachadzali. Kedze sme boli v Juli, pocasie sme mali super okrem jedneho doobedia (to sme boli na velrybach) . Dokonca aj Lagoa di fogo sa nam ukazalo na prvu supu+kratky trek okoko pobrezia.

Zalezi ako sa chcete nahanat, a co vsetko vidiet. My sme to zobrali langsam, a bolo to super. Ale kazdemu vyhovuje ine tempo, a ma ine priority. Kazdopadne aspon 5 dni by som tomu dal.

0 Citovat

Já bych se tam klidně přestěhoval :-)

1 Citovat

co člověk to názor :-)

Ty 4 dny bych viděl jako potřeba na to základní, dá se tam samozřejmě strávit daleko více času. Ale před 2 lety jsme byli na Azorech 3 týdny, začali jsme ostrovy Terceira a Flores, a Sao Miguel pak už byl spíše jen do počtu - více lidí, opakování podobnách věcí co jsme viděli v hezčím provedení jinde apod. 

0 Citovat

boli sme 6 noci a 5 plnych dni a v podstate to stacilo na cely ostrov ak beriem ze sme vyrazali rano po 7 dmej a vracali sa za tmy vecer okolo 8mej. Z tych 18 miest, co je aj tu na strankach v sprievodcovi v kategorii "co videt" sme dali vsetko okrem 1 bodu, cize boli sme sa kupat ako v platenych termaloch, tak aj priamo v oceane 2x, dali sme aj nejake kratsie aj dlhsie treky (okolo jazier), cajovu plantaz, "hlavne mesto" a mensie mestecka, tu akoze botanicku zahradu atd. Boli sme "mimo sezonu" na prelome oktobra/novembra, tak bolo menej ludi, prazdnejsie cesty a hlavne pocasie bolo okrem jedneho doobedia fakt dobre, takze sa dalo nonstop nieco riesit. Cize ten klasicky tyzdnovy pobyt vidim ako idealny

0
11 reakcí