Ahoj všem, v prosinci jsem řešila ubytování na týden v Rakousku s rodinou a narazila jsem na portál Dovolená za benefity . Vůbec jsem netušila, že přes benefity jde platit i běžné hotely z Bookingu. Postup byl jednoduchý: odkaz na hotel s termínem z Bookingu jsem vložila na jejich web a dokončila rezervaci tam. Pokoj i podmínky byly stejné jako na Bookingu a platba šla přes benefity (u mě Edenred , zbytek jsem doplatila kartou). Vše proběhlo bez problému, rezervace se normálně propsala a ubytování klaplo. Přišlo mi škoda si to nechat pro sebe, protože mi to reálně ušetřilo dost peněz 🙂  .

Zkušenost: Dovolená za benefity (booking.com)

Založila ve fóru Tipy na ubytování

16 reakcí

Ahoj všem,

v prosinci jsem řešila ubytování na týden v Rakousku s rodinou a narazila jsem na portál Dovolená za benefity . Vůbec jsem netušila, že přes benefity jde platit i běžné hotely z Bookingu.

Postup byl jednoduchý: odkaz na hotel s termínem z Bookingu jsem vložila na jejich web a dokončila rezervaci tam. Pokoj i podmínky byly stejné jako na Bookingu a platba šla přes benefity (u mě Edenred , zbytek jsem doplatila kartou).

Vše proběhlo bez problému, rezervace se normálně propsala a ubytování klaplo.

Přišlo mi škoda si to nechat pro sebe, protože mi to reálně ušetřilo dost peněz 🙂

0

Hmm dobrá reklama, až na to, že ten web kasíruje až 7% provizi, podle toho od koho jsou ty benefitní body, takže podmínky rozhodně nejsou stejné jako přímo na bookingu. 

4 Citovat

Kupuji poukazy na booking přímo na webu benefit-plus, kde mi zaměstnavatel něco nahrává. Bere si to za poukaz 10%, což je mi jedno, jelikož to nemám jak jinak utratit (navíc to je nezdaněný příjem). Teď jsem za to bral letenku z Fiji do Aucklandu 😀

0 Citovat

Ono /snad/ je to kompenzovano tim, že by ti to melo zas aplikovat 10% bonus z ceny z rezervace (máme taky benefit-plus), ale u toho bookingu nikdy nevis, z ceho tu slevu pocita, a jaka by byla cena bez slevy :-D 

Moment, ono z toho bookingového walletu jde platit i letenky? to je zajimava informace (a vlastne obchazeni zakona, protoze z tehle benefitu by specialne letenky uz jit platit nemely :-D )

1 Citovat

Jde to. Už párkrát mě to přesvědčilo proč to koupit přes booking 😀. Obcházeni to je a zároveň není. Za benefity nelze kupovat samostatně letenky, ale celé zájezdy ano. Takže pokud mám i ubytka ve stejném “výletě”, taky why not? 

2 Citovat

Hmmm .. škoda, že jsem všechny letošní letenky už nakoupil za cash .. každopadně uzitecna informace .) 

1 Citovat

Nejlepsi je to koupit rovnou naprimo, firemni kartou nebo prevodem, mne spis vadi, ze nevalorizuji castku, co muze zamestnavatel poskytnout na os., kterou zamestnanec nedani, naopak se upravama podminek vse zhorsuje, az na zdravotni benefity.

0 Citovat

Jako nouzovka k utracení ta dovolená za benefity použít lze, pokud člověk nemá jak jinak bonusy využít. Ale je to značně nevýhodné. Zaprvé platí se servisní poplatek. A co je horší, berou se ceny, které jsou běžné pro dané ubytování, žádné slevy genius apod. I když se domnívám, že pokud někdo (zprostředkovatel) kupuje větší množství ubytování a slevy genius má, ale nepropisuje je do ceny pro zákazníka ... Ale to je jen doměnka. Ano, je fajn, že je možnost takovým způsobem benefity vyplácat, ale třeba já osobně si za ně raději nechám vyrobit brýle ... a nebo je daruji někomu z rodičů, kteří již potřebují různé zdravotní benefity či doplňky ...

3 Citovat

ja teda nevim, ale me se ceny s geniusem pri placeni s booking.cok walletem normalne aplikovaly

1 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

Moment, ono z toho bookingového walletu jde platit i letenky? to je zajimava informace (a vlastne obchazeni zakona, protoze z tehle benefitu by specialne letenky uz jit platit nemely :-D )

na letušce to jde, co si pamatuji, resp. od doby kdy mám benefity. Bud tou edenred kartou online (bez priplatku), nebo fyzicky v Dejvicich +5%. Kombinaci benefity + doplatek cash ti tam udelaji taky. Booking je pro me novinka, dik:)

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

ja teda nevim, ale me se ceny s geniusem pri placeni s booking.cok walletem normalne aplikovaly

Tak při platbě z Walletu asi ano. Ale pokud někdo má jako já edenred, tak Wallet nenabije, tedy co vím a musí objednávat na dovolenazabenefity tím způsobem, že jim do formuláře zadá odkaz na ubytování a potom se genius neaplikuje .. tedy aspoň před cca 3 lety to tak bylo. 

0 Citovat

Vojta Slezsko napsal(a):

[citace="Lord Pitzbudka"]

na letušce to jde, co si pamatuji, resp. od doby kdy mám benefity. Bud tou edenred kartou online (bez priplatku), nebo fyzicky v Dejvicich +5%. Kombinaci benefity + doplatek cash ti tam udelaji taky. Booking je pro me novinka, dik:)

[/citace]

to slo. ale nekdy od loni jak se menily zakony, jsou letenky explicitne vynate a z od dani osvobozenych benefitu je nema jit kupovat :)

0 Citovat

Jarda007 napsal(a):

[citace="Lord Pitzbudka"]

Tak při platbě z Walletu asi ano. Ale pokud někdo má jako já edenred, tak Wallet nenabije, tedy co vím a musí objednávat na dovolenazabenefity tím způsobem, že jim do formuláře zadá odkaz na ubytování a potom se genius neaplikuje .. tedy aspoň před cca 3 lety to tak bylo. 

[/citace]

aha. jasny

0 Citovat

Nechápu jak můžete mít problém "utratit" ty benefity :-) 

Já jich mám hodně, ještě odkupuju od lidí co je prodávají pod cenou a protočím to všechno na Slevomatu. Když mají akci tak mají (v ČR) lepší ceny za ubytko než booking. Různé ty Chateau po ČR nebo wellness pobyty na horách, fajn na víkend i jako dárek třeba pro rodinu. A zbytek se dá projíst v Praze ve stovkách restaurací :D (na to z nějakého důvodu ty benefity platí taky).

Kdyby se někdo chtěl zbavit těch bodů před expirací, odkoupím je (přes Slevomat) s 20% slevou :D 

0 Citovat

Asi tak. V Praze stačí tak 2 návštěvy zubaře a 2 návštěvy dentální hygieny a všechny benefitní body jsou pryč 😀

5 Citovat

Jarda007: Brýle už jedině dělám ve Vietnamu. V Česku šíleně drahé.

Před 2 měsíci v Hanoji titanové obroučky a samozabarvovací skla od Francouzů za necelé 3000 Kč.

0 Citovat

Přes benefit-plus se kupují kódy do walletu, takže to nemá vliv na cenu ubytování/letenky/autopujčovny/taxi. Jinak chápu, že lidem je jedno zda zaplatí 10%, když je to nedaněný příjem. Do lékárny nechodím, dentalka to nebere a zubaře nemám :D pokud máte navíc multusportku, tak je booking nejlepší možnost.

0
16 reakcí