Ahoj všichni, je tu nějaký znalec Helsinek? Máte tip na nějaké rozumné ubytování (1 člověk, ne hostel) v docházkové vzdálenosti od přístavu (osobní trajekt do Tallinu) a ještě dotaz na trajekt - vyplatí se kupovat v předstihu, roste pak cena? Díky předem ;)   .

Helsinki

Založila ve fóru Tipy na ubytování

12 reakcí

Ahoj všichni, je tu nějaký znalec Helsinek? Máte tip na nějaké rozumné ubytování (1 člověk, ne hostel) v docházkové vzdálenosti od přístavu (osobní trajekt do Tallinu) a ještě dotaz na trajekt - vyplatí se kupovat v předstihu, roste pak cena? Díky předem ;) 

0

Třeba v kajutě “Viking Line ferry Viking XPRS - Night Cruise from Helsinki”. Toto ubytování najdeš na Bookingu.

Během tohoto noclehu se pluje 2x-3x mezi Helsinkami a Tallinnem.

4 Citovat

Záleží jakým trajektem chceš jet. Některé firmy mají přístav v centru u tržnice a některé v přístavu, který je celkem kus západně od centra a musí se tam dojet z centra tramvají. 

0 Citovat

Doporučuješ ten v centru? Zatím nemám ani ty lístky, tak to můžu přizpůsobit. Ceny jsou téměř stejné. Levnější přes direct ferries, než napřímo, což mě překvapilo. 

@Jakub Langer - lodě mám ráda, ale tohle asi ne, díky. 

0 Citovat

Jestli stojí stejně tak pak asi lepší ten přístav přímo v centru. Do toho západního přístavu jezdí Eckero, které tedy v minulosti vždy bylo výrazně levnější než třeba Viking Line, který jezdí do centra. Každopádně pokud budeš jezdit MHD a budeš mít třeba 24 hodinovou jizdenku za 10,60 tak pak je to jedno. Do toho západního přístavu je to tramvají z centra cca 20 minut. 

Jinak v Helsinkách určitě doporučuji Loyly, 2 nádherné sauny přímo u moře, kde se dá rovnou ze sauny seběhnout po schodech do ledového moře. Chce to ale určitě rezervovat předem protože zájem je o to obrovský. Za mě nejlepší zážitek z jinak poměrně nudného města. 

2 Citovat

Dík, už jste to tady někde psali, že Helsinki ze skandinávských metropolí na poslední příčce :) Proto vymýšlím Tallin a ještě něco kolem. Viking line nevychází časově. Díky za doporučení Loyly, jdu to hledat :) 

0 Citovat

No nevím. Mě se Helsinki líbily. A to skvělé žrádlo v tržnici vedle přístavu. 

1 Citovat

V roce 2024 jsem vyzkousel tento nocleh ve “Viking Line ferry Viking XPRS - Night Cruise from Helsinki” a bylo skvele na vyhledy, zvlast v dobe letniho slunovratu (bile noci).

Kajuta byla utulna s ciste povlecenou posteli, stolkem, zidli, TV, umyvadlem a sprchou. Lod se sice obcas plavbou chvela, ale zaspat se to dalo. Tenkrat se mi hodil vecerni nastup v Helsinkach a ranni vystup opet v Helsinkach, ale mozna by slo na konci noci vystoupit i v Tallinnu a tim usetrit za dalsi ferry Helsinki - Tallinn.

3 Citovat

Ahoj, v Helsinkách jsem byl v pondělí na otočku z Tallinnu.

Tam Viking expres zpět eckero.

Cena byla stejná, kupoval jsem na začátku roku ale četl jsem že se časem mění, nemohu potvrdit.

A ubytováním neporadím ale kdybych měl vybírat trajekt, tak za mě lepší Viking.

Pestřejší nabídka v obchodě, Víc bufetů a celkově mi tam přišlo více možností.

0 Citovat

hankaa napsal(a):

Dík, už jste to tady někde psali, že Helsinki ze skandinávských metropolí na poslední příčce :) Proto vymýšlím Tallin a ještě něco kolem. Viking line nevychází časově. Díky za doporučení Loyly, jdu to hledat :) 

Opodál je Turku a nespočet ostrovů s free trajekty...nic proti Tallinu, na jeden den super destinace a na bývalej východní blok velice civilizovaná země, ale být ve Finsku, nechám si EE na jindy :-)

1 Citovat

Tallin není Skandinávie 

0 Citovat

Helsinki a Fínsko tiež nie, keby chceme byť puritáni. 

Ale k veci. Ubytovanie mňa práve v Helsinkách prekvapilo, že je dosť lacné na severské pomery. My ideme v máji, ubytovanie máme v Hiltone Kalastajatorppa, ale teda je to ďalej od centra. 

A nočná plavba by sa dala asi aj smerom na Ålandy. Akurát na mňa sú tie lacné kajuty trochu klaustrofobické.

2 Citovat

Klaustrofobicky kajuta (i se sprchou) moc nepůsobila, ale to záleží individuálně.

Rozhodně několikrát prostornější než různé kapsle v hostelech.

2
12 reakcí