Ahoj všem 🙂 Ve Švédsku žiju už 6 let a chtěl bych se podělit o pár tipů pro ty, kdo plánují dovolenou ve Švédsku v roce 2026. Jako bývalého hokejistu mě nejdřív okouzlila místní vášeň pro hokej a zimní sporty, ale časem jsem si úplně zamiloval švédské léto – midsommar, dlouhé světlé večery, koupání v jezerech a možnost grilovat skoro všude v parcích (korv, ost, skinka 😄). Göteborg je podle mě jedno z nejlepších měst ve Švédsku – Liseberg, přístav, skvělá atmosféra a blízkost moře. Pláže v Hovås nebo Åsa jsou v létě super. Velké plus jsou také často velmi dobré ceny letenek s Ryanair. Máme malou stugu kousek od Göteborgu, blízko letiště, která právě prochází renovací. Od května ji budeme poprvé pronajímat i dalším hostům. Kdyby někdo plánoval cestu a chtěl tipy na výlety, přírodu nebo praktické info, klidně napište — rád poradím 🙂 .
Dovolená ve Švédsku 2026 – tipy + ubytování kousek od Göteborgu
Dovolená ve Švédsku 2026 – tipy + ubytování kousek od Göteborgu
Založil před 27 dnyNordic Vincent ve fóru Tipy na ubytování
0 reakcí
Ahoj všem 🙂
Ve Švédsku žiju už 6 let a chtěl bych se podělit o pár tipů pro ty, kdo plánují dovolenou ve Švédsku v roce 2026.
Jako bývalého hokejistu mě nejdřív okouzlila místní vášeň pro hokej a zimní sporty, ale časem jsem si úplně zamiloval švédské léto – midsommar, dlouhé světlé večery, koupání v jezerech a možnost grilovat skoro všude v parcích (korv, ost, skinka 😄).
Göteborg je podle mě jedno z nejlepších měst ve Švédsku – Liseberg, přístav, skvělá atmosféra a blízkost moře. Pláže v Hovås nebo Åsa jsou v létě super. Velké plus jsou také často velmi dobré ceny letenek s Ryanair.
Máme malou stugu kousek od Göteborgu, blízko letiště, která právě prochází renovací. Od května ji budeme poprvé pronajímat i dalším hostům.
Kdyby někdo plánoval cestu a chtěl tipy na výlety, přírodu nebo praktické info, klidně napište — rád poradím 🙂