Ostrov La Palma - Na kolik dní to je cca ?

Založil(a) před 2 dny Petan S. ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Kanáry mám kromě La Palmy projeté a potřeboval bych poradit na kolik dní to tak je.   Let mi vychází neděle - neděle ale mám strach abychom se tam dva dny nenudili že už nebude co moc vidět.  Neplánujeme celodení přechody hor ale  posouvání se autem.  odhadne někdo jestli to je tak na 4 dny a mám k tomu přihodit třeba ještě tenerife  a odlet z tenerife abychom se vykoupali ?

0

Za mne je La Palma jeden z nejhezčích Kanárských ostrovů. Byl jsem tam na cca 2 týdny a stejně to bylo málo. Ostrov je sice relativně malý, ale přesun po ostrově zabere docela dost času. Silnice jsou většinou úzké, plno zatáček, takže se nedá jet moc rychle. Ostrov není vyloženě rájem pláží (pláží je za mne míň něž na Tenerife), za mne je to ostrov na turistiku v přírodě. Takže záleží, za čím tam člověk vlastně jede.

1 Citovat

Na La Palmě jsem byl v únoru a bylo to velmi příjemné překvapení, líbilo se mi, že oproti Tenerife a Gran Canarii byl ostrov málo turistický, ale zároveň tam byla super příroda, která mě zase neoslovila na Lanzarote a Fuerteventure. Osobně mi přijde cokoliv pod týden jako nedostatečné a dokážu si tam určitě představit v pohodě dva týdny.

0 Citovat

Řeším to samé. Mám už několik měsíců koupený OW za 15 Euro z SPC do BSL a návazný Flixbus k tomu. A pořád nějak přemýšlím nad letem tam - kolik vlastně dní. Docela mě zaujal let s LX PRG-TFS s technickým stopem v SPC. Jelikož nebudu mít odbavené zavazadlo, tak by měl jít udělat Hidden-city ticketing. Tím pádem bych měl přílet ve středu kolem oběda a odlet další středu v cca 17:30. Pořád jsem si říkal, že je to strašně dlouho, ale když to tu čtu tak si začínám myslet, že by to mohlo být akorát.... Druhá varianta je přes BCN s FR a pak s VY, ale to je pak přílet místo středy oběda až sobota navečer. Takže pouze cca 96 hodin - to je asi málo..?

0 Citovat

Plánovat takový krkolomný výlet kvůli třem celým dnům na místě je z mého pohledu celkem nešťastné. Jinak já bral letenku jedním směrem Vueling z Prahy s přestupem v Barceloně, druhým směrem s Iberií zpět do Prahy s přestupem v Madridu.

1 Citovat

Já bych klidně na La Palmě taky strávila dva týdny, je tam krásně, pro mě je to aktuálně taková náhrada za Madeiru, na které se v současné době už vzhledem k davům turistů skoro nedá být. A určitě bych se nepřesouvala na Tenerife kvůli plážím, v Puerto Naos a Puerto de Tazacorte je krásné koupání.

0 Citovat

Byli jsme 2x, poprvé na 6 dní, to jsme jezdili celkem intenzivně. Podruhé na 9 dní, v již poklidnějším tempu (viz cestopisy), ale stále tam jsou místa, kde jsme pořádně nebo vůbec nebyli. Jde samozřejmě o tom, jak člověk to cestování po ostrově pojme, ale na 10 dnů se tam dá zabavit naprosto v klidu.

0 Citovat

Určitě na týden, míň by to byla škoda, přesuny po ostrově opravdu zaberou dost času, je tam krásně, příroda, klid i koupání je v pohodě, litá to Čedok přímo od června asi do října, loni jsem čekala na last minute, dá se sehnat na dobrou cenu. Docela by mě zajímalo, zda tam v zimě není až moc chladno? Já byla v září a bylo to akorát.

0 Citovat

V únoru bylo na koupání, měli jsme ubytování v Puerto Naos, ale problém byl, že polovinu pobytu byla pláž uzavřená, protože byly vlny až k promenádě (pláž v tu chvíli neexistovala :D).

1 Citovat

Byli jsme tam 10 dni a nemuzu rict, ze bychom se nudili, spis jsme neco jeste nestihli…..v listopadu par let zpet Easyjetem z Berlina za 60€/rt. Teplo zejmena v jizni polovine tj. na koupani, jinak sever spis turistika, vlnobiti jako blazen. Bazenky v podstate nepouzitelne.

0
9 reakcí