Budeme s přítelkyní v polovině března v Trangu, odtud plánujeme přesun na Tarutao, kde ji chci seznámit s ostrovem. Narazil jsem dnes na info ohledně ostrova Ko Adang, kde jsem bohužel nebyl, přestože jsem se motal párkrát kolem. Měl by tam fungovat podobný systém, jako na Tarutau (pod správou N.P.), máte s tím někdo zkušenost? Myslím tím, zda se to řeší stejně jako na Tarutau na místě. Taky by mě zajímaly případné ceny ve srovnání s Ko Lipe. Dají se dělat na Adangu nějaké treky? Je mi jasné, že tam žádné silnice nejsou, jde mi o prošlápnuté stezky apod. EDIT: Tak jsem zjistil, že přes tento odkaz: http://www.dnp.go.th/parkreserve/reservation.asp se dá ubytko zajistit i předem, dělal to někdo? Platba musí proběhnout předem a nedá se až na místě? .

Ko Adang

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

4 reakce

Budeme s přítelkyní v polovině března v Trangu, odtud plánujeme přesun na Tarutao, kde ji chci seznámit s ostrovem. Narazil jsem dnes na info ohledně ostrova Ko Adang, kde jsem bohužel nebyl, přestože jsem se motal párkrát kolem. Měl by tam fungovat podobný systém, jako na Tarutau (pod správou N.P.), máte s tím někdo zkušenost? Myslím tím, zda se to řeší stejně jako na Tarutau na místě. Taky by mě zajímaly případné ceny ve srovnání s Ko Lipe.
Dají se dělat na Adangu nějaké treky? Je mi jasné, že tam žádné silnice nejsou, jde mi o prošlápnuté stezky apod.
EDIT:
Tak jsem zjistil, že přes tento odkaz: http://www.dnp.go.th/parkreserve/reservation.asp se dá ubytko zajistit i předem, dělal to někdo? Platba musí proběhnout předem a nedá se až na místě?

0

asi úplně neporadim, ale tak alespoň nějaký postřehy smiley . Byli jsme na Adangu v červnu 2013 a poté jsme také pokračovali na Tarutao. proto jsme zvolili variantu spát na Lipe a na Adang jet přes den. Ráno jsme na Sunrise beach ukecali loďku, která nás odvezla tam a v 5 večer pro nás na smluvené místo přijel ( cena 150bth komplet). Po příjezdu se dá jít vlevo, kde přelezete menší útesy a jste sami na malých plážích, bylo tam i celkem dobré šnorchlování. Odpoledne jsme šli do "pravé části" z pohledu od Lipe na krásnou kilometrovou pláž kde jsme byli celé odpoledne sami ( nádherná voda, bílý písek ).
Vše dle mého funguje jako na Tarutau. Zaplatit dopředu nebo až na místě. Obecně se říkalo, že na Adangu je méně ubytovacích kapacit a je to o štěstí. Ceny stejné. My viděli velké množství stanu, jak vlastních, tak také půjčují ( už bylo vše připraveno - cca 10 stanů ).
Je tam jeden "bufáč", kde koupíš drobnosti a uvaří pár jídel ( snad ještě menší než na Ao Son na Tarutau ). Ceny stejné či vyšší než na Lipe. Myslím v té době cca 130bth za jídlo.
Možnost treků není tak velká, především ten na vodopád ( prý celkem náročný ), ale my jsme nic nešli. Adang je také více "hornatý, strmý" smiley.
Adang je nádherný a určitě všem co budou v této oblasti doporučuju.

0 Citovat

Nechci přes ten odkaz dopředu nic platit, protože se nechci vázat na konkrétní den (taky ten rezervační platební sytém s posíláním peněz na konkrétní banku se mi moc nelíbí). Co jsem vyčetl, tak právěže na Adangu nejsou údajně až takové možnosti, jako na Tarutau, a když už bych tam jel, nerad bych skončil kvůli plnému ubytování nazpět na přeplněném Lipe, které mě zase až tak neláká.

0 Citovat

Ahoj,
na Adangu jsme byli v polovině prosince 2014. Na první pohled je tam docela dost ubytovacích míst, ale hodně je jich asi rezervovaných předem a během pěti dnů, co jsme tam strávili, přijelo několik velkých skupin asi středoškoláků. Nic dopředu jsme zamluvené neměli, takže první noc jsme spali v longhausu , ale na pokoji sami s přítelem, druhou noc v pronajatém stanu a poslední dvě noci v chatce, které jsou tam moc hezké,velké,s koupelnou .Cenu longhausu už jsem zapomněla, za stan jsme i s karimatkou a spacákem platili za dva lidi 320 a za chatku myslím za oba 600 B. Víc to určitě nebylo, ale už se mi to všechno motá, spali jsme asi na deseti různých místech smiley.Jinak Adang je vážně pěknej, když chceš vypadnout od lidí, krásná dlouhá pláž, super šnorchlování, spousta ještěrek, varani, zoborožci,.... klídek. Jedna malá hospoda s rozumným výběrem jídel, když nejsi náročný.
Jo ještě jsem zapomněla, když máš vlatní stan, stojí to asi 30 nebo 40 B na noc.

0 Citovat

Díky za info smiley
Právě proto mě Adang láká, počítám, že to tam bude podobné, jako na Tarutao. Dají se tam po ostrově chodit nějaké delší trasy?

0
4 reakce