zdravím všechny a ráda bych požádala o nějaké tipy  .

Neapol, Capri, Ponza

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

zdravím všechny a ráda bych požádala o nějaké tipy smiley Za 10 dní letíme Neapole, plán je zatím takovýto: 3 dny Neapol, Pompeje, případně výlet na Capri či Ischiu, pak přesun na ostrov Ponza, z něj poté do Říma. Potřebovala bych tipy zejména ohledně dopravy: trajekty na ostrovy, hlavně ostrov Ponza (odkud + dopravu na místo odjezdu). Sice googluju googluju, ale ačkoliv nacházím info, že trajekty jezdí i z Neapole, nic konkrétního jsem nenašla...ale ceny jakýchkoliv trajektů na ostrovy mě tedy poměrně zaskočily.
Zkrátka jakýkoliv tip na cestování po této oblasti, tip na výlet,,,jakoukoliv radu:-)) Předem dííky

0

Zkus tohle jako základní info co kde a a jak

http://wikitravel.org/en/Naples

Byli jsme tam v březnu, je to nádherně šílené město, rozmlázené chodníky, odpadky, na hlavních tazích sem tam i lednicky smiley
Na křižovatce se jezdí i ve 4 průzích, i když původně tam jsou 2, protíjedoucí auta troubí, že nemohou jet. Cca 70 % aut rozbítých.
Jizdní řády pro autobusy neexistují, prostě se postavíš a doufáš. Zase jsme jezdili po celou dobu v buse zadara. jelikož jet autobusem kde v podlaze vídíš cestu
je zážitek, bez navigace v telefonu bez šance. Po celou dobu jsem použival Google maps, nejlepší a funkční.
Automaty na metro nefunkční, borec přiběhl nic tam neházejte.


K výletům:
Procházka historickými španělskými uličkami, všichni miluji Maradonu a fotbal, plus figurky. (zastávka Cavour)
Kvůli synovi jsme navštivili muzeum železnice, májí tam opravdu pěkné kousky vlak 1839, cesta tam vede autobusem.
Velice pěkné zastávky metra Toleda a Univesita
Hrad jsme dali jen jeden Castel Nuovo - slabší
Plus Pompeje - velice pěkné, ale spoustu se toho opravuje.
Pak jsme ještě byli v námořním muzeu a přirodovědecké muzeum.

Ale určitě se tam ještě pojedu podívat.

0 Citovat

Ahoj. Já byl v Neapoli letos. Mrkni na moje video "Co se nedozvíte o Neapoli" :).

https://youtu.be/lTCa2LgIhx4

0 Citovat

Ahoj, navážu na tuto diskuzi. Mám k dispozici volný den v Neapoli s tím, že potřebuji stihnout odlet v 19:00. Má s tímto časem cenu vydávát se na Capri? Co jsem tak lovil trajekty vypadá to cca na 9-14:00 na ostrově. Pro hovoří, že tam momentálně nebudou zástupy Číňanů, proti že je to relativně krátký čas, avšak ten ostrov se na mapě zdá malý. Vím, že nejspíš oželím Grotta Azzura - hodinové fronty, cena a na místě 5 minut. A taky zpáteční lístek na trajekt stojí přes 40 €. Vyplutím ze Sorrenta se moc neušetří. Zatím si neumím udělat obrázek o časové náročnosti pro prochození Capri, přesun do Anacapri a zpátky.

0 Citovat

Neapol vám stačí na 1 den v klidu vše tam projít úplně v klidu.  Doporučuji ulice via S. Gregorio Armeno a via Pallonetto S. Lucia kde na konci najdete pizzerku s úžasnou pizzou za 3€

Pompejí a Vesus také stihnete za jeden den. 

Nejdřív vyrazte do Pompejí ještě před devátou hodinou, z důvodu prohlídek a davu lidi po desáté hodině moc toho neuvidíte. jezdi tam každých 40-50 minut vlak za 2,80 €, dále se můžete přesunout na Vesuv, autobus odjíždí hned naproti vlakového nádraží za 3,10 € jednosměrný nahoru. Opatrně s odjezdem zpátky, hlídejte si autobus ať to stihnete, jinak budete čekat na další skoro 2 hodiny, anebo dost dráhy taxík. 

Na Capri jsem nebyl, moc neporadím. 

0 Citovat

Dík za info. Budu tam mít dva dny. Po příletu dám centrum Neapole. V Pompejích a na Vesuvu jsem už dříve byl. Capri mi minule uteklo. Doprovod tam byl kdysi autem trajektem, to už i před pár lety bylo scifi. Takže mě celkem zajímá, zda se dá solidně stihnout Capri s časem, co tam mám.

0 Citovat

Capri se za tu dobu asi stihnout dá, ale ten ostrov je úplně nezajímavý. Všude samý butiky, Versace atd., to není ta pravá Itálie, je to jen tahák na bohatý turisty

0 Citovat

@micky: Díky za odpověď. O to rychleji si ten ostrov prohlédnu :D

Ještě jedna otázka. Ty ceny za trajekty se, jak koukám, pro různé časy plavby mění. Když jsem proklikal pár dnů, zdá se mi, že je to v průběhu týdne stabilní a dalo by se to koupit až den dva předem. Nebo se mýlím a funguje jim to jako u Flixbusu, že s přibývajícím počtem prodaných jízdenek to stoupá?

0 Citovat

Capri se za jeden den stihnout dá (teď mimo sezónu v pohodě). Záleží, co vás zajímá. My jsme vyrazili ráno pomalejší a podstatně levnější lodí společnosti Caremar z přístavu Porta di Massa - http://tiny.cc/7ulbkz trochu peklo to najít... od toho hlavního přístavu, kde jezdí rychlododě, je to docela kus cesty ještě). Jakmile dorazíte na Capri, budou vás hned nahánět do autobusu - bacha na to, tohle jsou placené tours a imho k ničemu. Dejte se hned doprava směrem k funiculars (lanovka nahoru do vesničky Capri). Minete vstup po levé straně a vpravo kousek dál jsou fronty na lístky - doporučuju tedy z lodě vypadnout fofrem a jít hned koupit lístky. Fronty jsou dvě, je tedy dobré stát ve dvou lidech obě. Jedna je na lístky na lanovku, druhá je na lístky na bus z Capri do Anacapri - doporučuji, docela zážitková jízda jo a pak třetí fronta je tam i na trajekt, neprodávají totiž zpáteční lístek, naštěstí tato fronta byla rychlá - mít tohle info, nepřišli jsme tam o hodinu času, takže nemáte zač :-) Po frontách jsme dojeli lanovkou nahoru do Capri a vydali se na vyhlídku Arco Naturale - krása, doporučuji mrknout. Pak jsme se vrátili do Capri a jeli do Anacapri - tam má smysl projít takovou tour celkem jasně značenou skrz vesnici a mrknout do některých baráků. Taky jsme tam dali oběd, cena docela rozumná na to, že vše tam je jinak celkem drahé. Dá se podle mě stihnout i cesta jednosedačkovou lanovkou na Mount Solaro - tahle lanovka ale nebyla nic pro můj žaludek, tedy jsme vynechali. Návrat zpět autobuskem do Capri, procourání Capri, zahrady a vyhlídka Giardini di Augusto Viewpoint, pak ještě jedna vyhlídka výše (jméno si nevzpomenu, ale plošina je vidět právě z toho Diardini Di Augusto a trochu člověk musí prolézt ty jejich uličky, aby to našel). Pak je tam spousta těch jejich vil k nahlédnutí, ale to nás úplně nelákalo, courali jsme po Capri. Nakonec se dá po schodech dojít do přístavu, cesta cca 20 minut pěšky, ale kolena po těch schodech neděkovala :-)


0 Citovat

Ahoj, rád bych si koupil lístek na MHD po Neapoli na 3 dny. Jenže oficiální aplikace nechce poslat ověřovací sms kód. Bohužel žádný kód na česká čísla nepřišel a italské nemám. 

Je někde v blízkosti letiště možnost si lístek zakoupit? Děkuji 

0 Citovat

Nechal jsem si to ověření poslat na anonymní sim na webu.

Ta jejich unico appka je celkově crap, ale dá se tim dost ušetřit (modří vědí jak).

0 Citovat

jak se prosím získá anonymní sim na webu?

0 Citovat

Pro začátek můžeš prohnat gůglem "receive otp online". A pak už jen zkoušet, která nebyla v unico použita. Mně se chytla asi třetí (myslím nějaký Nizozemsko).

1
12 reakcí