Zdravím, v listopadu budeme mít nějaký čas a cestovky v tu dobu nabízí levné zájezdy do Antalye (9 dní All in za 8 tisíc z Vídně). Mám pár dotazů. 1. Je v listopadu vůbec vhodné do Turecka jet? Jeli bychom od 2. do 11. listopadu. Nebude tam kosa? A bude se dát okoupat? 2. Chtěli bychom si procestovat okolí. Ať už autem nebo taxíkem - je situace na cestách bezpečná? Prý tam jezdí jak hovada. 3. Při cestování po Antalyi, můžou mít holky kraťasy? Nesetkáme se s nějakými problémy? 4. Celkově, co se bezpečnosti týče, nemusíme mít žádný strach? 5. Nějaké tipy na výlety? Nedaří se mi najít moc zajímavých cestopisů. Nebo byste na říjen/listopad doporučili něco jiného? .

Antalya - výlety, počasí v listopadu, bezpečnost

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

4 reakce

Zdravím, v listopadu budeme mít nějaký čas a cestovky v tu dobu nabízí levné zájezdy do Antalye (9 dní All in za 8 tisíc z Vídně).

Mám pár dotazů.

1. Je v listopadu vůbec vhodné do Turecka jet? Jeli bychom od 2. do 11. listopadu. Nebude tam kosa? A bude se dát okoupat?

2. Chtěli bychom si procestovat okolí. Ať už autem nebo taxíkem - je situace na cestách bezpečná? Prý tam jezdí jak hovada.

3. Při cestování po Antalyi, můžou mít holky kraťasy? Nesetkáme se s nějakými problémy?

4. Celkově, co se bezpečnosti týče, nemusíme mít žádný strach?

5. Nějaké tipy na výlety? Nedaří se mi najít moc zajímavých cestopisů.

Nebo byste na říjen/listopad doporučili něco jiného?

0

Byli jsem tam v loni, ale ne až v listopadu.

1. Počasí asi bude celkem ok, voda by měla mít více jak 20°C. Asi může občas sprchnout, snad někdo znalejší doplní.
2. Měli jsme půjčené auto, doprava je trochu svérázná, ale dá se to. Mimo Antalyi celkem v pohodě.
3. S kraťasy nebude žádný problém.
4. Bezpečnost bez problémů, jako v ČR, možná i lepší.
5. Záleží co vás zajímá. Obecně je v oblasti dost antických památek, např. Aspendos, z přírodních zajímavostí potom asi troje vodopády, unikající a hořící zemní plyn ze země, velmi pěkný je Koprulu kanon s možností raftingu. Kdyby byl zájem mohu to večer popsat podrobněji i s názvy, ted si je nevybavím..

0 Citovat

Boli sme v Antalyi na vlastnu past cez velku noc 2013 takze s pocasim a kupanim velmi nepomozem. Vtedy bolo pocasie prijemne (nad 20 stupnou, pre porovnanie ked sme odlietali z Viedne tak snezilo smiley ale kupat sa nedalo voda bola ladova. Chodili sme normalne po Antalyi a okoli v mestskou dopravou a nemali sme ziadny problem s bezpecnostou. Vodici autobusov boli vzdy velmi ochotny a i ked nam nikde nerozumeli, na recepcii nasho hotela nam vzdy napisali v Turectine kam chceme ist, ukazali sme im listok a vzdy nam povedali kedy mame vystupit atd... na vylety skus pozriet Düden Waterfalls a to Yukari Düden (Horný Düden) a Asagi Düden (Dolný Düden). Tie sme navstivili a pacili sa nam no boli sme len 4 dni tak viacej sme nestili smiley Este sme chceli ist na Tunektepe moze odtial byt pekny vyhlad no to sme tiez uz nestihli smiley Cestopis a nejake foto mam tu: http://goo.gl/cMhqEL

0 Citovat

Ještě k tomu, co jsme navštívili v okolí Antalye a k tomu pár postřehů...

Aspendos - ruiny antického města s velmi zachovalým divadlem, vstupné 20TL.

https://www.google.cz/maps/place/Aspend ... 36b6?hl=cs

Koprulu Kanyon - velmi pěkné, vstupné se neplatí, v létě byla možnost raftingu nebo projíždky na lodi kaňonem. Kaňon je poměrně hluboký. Autem to bylo asi 1h od pobřeží. Vyjeli jsme také po úzké silničce nahoru, kde bylo nádherné koupání mezi skalami v průzračné řece, která tekla z hor do kaňonu. Voda byla velmi teplá - ke 30°C - v červenci, byli tu překvapivě sami.

https://www.google.cz/maps/place/K%C3%B ... bd6c?hl=cs

Manavgat Şelalesi - vodopád na řece, vstupné cca 5TL, moc nás nenadchl, ale jestli pojedete kolem, tak se zastavte.

https://www.google.cz/maps/place/Manavg ... !1e1?hl=cs

Kurşunlu Şelalesi - vodopády, opět asi 5TL, ale stojí za to.

https://www.google.cz/maps/place/Kur%C5 ... !1e1?hl=cs

Göynük kanyonu - opět stojí za to, vstup také kolem 5TL, bylo možnost jednoduchého kanoningu asi za 30TL.
Obecně na západ od Antalye je poměrně vysoké pohoří, které toho nabízí více a všechno jsme rozhodně nestihli, docela zajímavá byla i jen vyjíždka autem do hor. Na jednu horu (kolem 2500m vede i lanovka, prý doleda drahá)

https://www.google.cz/maps/place/G%C3%B ... !1e1?hl=cs

Çıralı-yanartaş - hořící plyn, který uniká ze země. Daleko působivější je návštěva za tmy. Jde se asi 20 minut po tmě, vhodné mít baterku.

https://www.google.cz/maps/place/%C3%87 ... !1e1?hl=cs

Olympos - lze spojit s předchozím bodem, antické rozvaliny.

https://www.google.cz/maps/place/Olimpo ... !1e1?hl=cs

Myslím si že okolí Antalye má co nabídnout. Z mé zkušenosti bych tam už nejel v hlavní sezóně, protože teploty byly velmi vysoké a také hodně turistů. Osobně bych asi nešel do allinclusive (pokud by byla jiná levnější nabídka, jinak nevím, nikdy jsem na takovém pobytu nebyl, vždy čistě individuálně), protože je zde poměrně levno, asi v průměru o 30% levněji než v ČR (jídlo jak v ochodě, tak v restauraci), drahý je akorát alkohol (pivo kolem 5TL a nedá se sehnat v běžném supermarketu), také pohonné hmoty jsou dražší, ale pokud cestujete jen po okolí, tak to moc nepocítíte.

0 Citovat

Díky. 6. října fičíme do Side, takže vše máme pár kilometrů. Teda až na to pohoří za Antalyí, ale tam si uděláme jeden celodenní výlet. Kdyby Vás napadly ještě nějaké tipy, dejte vědět.

0
4 reakce