Dobrý den, rád bych si udělal jednodenní výlet do Krakova a potřeboval bych se zeptat na 3 otázky. 1) Kde se dá nejlépe zaparkovat? Mám na mysli nějaké hlídané parkoviště mimo centrum, které ji hlídané (a klidně i placené) a od kterého se dá dojet do centra tramvají. 2) Kde se dá v centru, popř. ve staré židovské čtvrti Kaziměř, dobře najíst za rozumnou cenu (cca do 1000 Kč za 4 osoby). 3) Má smysl skloubit v jednom dni procházku po Kaziměři a procházku po historickém centru, nebo by toho bylo na jeden den mnoho. Budu velmi rád za Vaše odpovědi a rady a tipy. Ondra .

Krakov

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

8 reakcí

Dobrý den,
rád bych si udělal jednodenní výlet do Krakova a potřeboval bych se zeptat na 3 otázky.
1) Kde se dá nejlépe zaparkovat? Mám na mysli nějaké hlídané parkoviště mimo centrum, které ji hlídané (a klidně i placené) a od kterého se dá dojet do centra tramvají.
2) Kde se dá v centru, popř. ve staré židovské čtvrti Kaziměř, dobře najíst za rozumnou cenu (cca do 1000 Kč za 4 osoby).
3) Má smysl skloubit v jednom dni procházku po Kaziměři a procházku po historickém centru, nebo by toho bylo na jeden den mnoho.
Budu velmi rád za Vaše odpovědi a rady a tipy.
Ondra

0

3) Dá se to projít za den, Krakow není zas tak velké město. 2 dny jsou ideál, ale za den to zvládnete. Zbytek neumím poradit, už je to nějaký pátek, co jsem tam byl.

2) Spíše tip, nehledal bych jídlo na tripadvisoru, spíše bych googlil info, možná najdeš nějaký lokální tip. Alespoň před třemi lety jídlo přes trioadvisor bylo hodně nic moc. Ale za ty roky se toho mohlo hodně změnit, Polsko dost frčí.

0 Citovat

1) Zaparkovat sa bez problemov da aj priamo v centre, napr. v nakupnom centre Galeria Krakowska - parkovisko je k dispozicii v case 8.00 - 23.00 h a je spoplatnene (Prva hodina Gratis, 2. hodina 2 PLN, kazda dalsia hodina 4 PLN. Maximalna denna sadzba 50 PLN, co je za parkovanie v centre mesta vcelku prijatelna suma). Odtialto je to cca 10 minut peso priamo na hlavne namestie - Rynek Glowny a nasledne prechadzka dalej na Wawel to je dalsich 10-15 minut. Cize Galeria Krakowska je vcelku prijatelny vychodzi bod.
2) V okoli namestia (Rynek Glowny) je viacero restauracii roznych cenovych kategorii aj tradicnymi polskymi jedlami, takze vybrat sa da. Pripadne potom potom klasiky typu fast food v nakupnych centrach.
3) Da sa zvladnut bez problemov aj za 1 den, ale samozrejme pokial si chce clovek naplno vychutnat atmosferu a navstivit aj pamiatky, tak 2 dni su idealne. A urcite treba skocit aj do solnej bane Wieliczka, ktora sa nachadza necelych 20 km od centra Krakowa

0 Citovat

Ahoj, já byla v Krakowě na podzim minulý rok a ráda na tento výlet vzpomínám, město mě doslova uchvátilo. smiley Tipy kde se levně a dobře najíst a další info najdeš na mém webu http://fijalka.cz/krakov-tipy-a-rady-na-cestu/

0 Citovat

Nějaké nové tipy?
Asi si dopřejeme výlet s "cestovkou" na jeden den do Krakova spojený s Wielickou. Tak at tam zbytečně neběháme, hledám tipy na rozumnou restauraci, hospůdku, kam určitě zajít.

0 Citovat

Jednoznačně nej z Krakova je Kazimierz, židovská čtvrť, která má kouzlo, charisma a je tam mraky barů, hospůdek, kaváren atd. Zrovna jsem se dneska z Krakova vrátil a strávili jsme to jen tam. Na ulici Swietego Wawrzynca je takovej plácek se super streetfoodem a kafem a mě se moc líbí na Plac Nowy, kde je uprostřed místo, kde je asi 15 oken kde dělají zapiekanki a naprosto super bar Pijalnia wodky i piwa - chodí tam ale hlavně místní, je to taková typická pivnice, ale já to mám rád smiley. Kolem jsou ale samý hospody a bary smiley Tak třeba se Ti něco bude hodit smiley Jinak Wielicka je super smiley

0 Citovat

Ahoj, sepsal jsem můj cestopis z loňské jednodenní návštěvy Krakova. Využil jsem k tomu akci LuxExpressu a jeden směr mě vyšel na 6€. Počasí vyšlo perfektně. Překvapila mě jak výstava Lega, tak i socha draka plivajícího oheň.
https://michal-na-cestach.blogspot.cz/2017/04/krakov-2016.html#more

0 Citovat

Jelikož jsme po delší době měli se ženou oba o víkendu čas, vyrazili jsme do Krakova. Ten je celkem propálený tím, že jsou tam pořád těžké davy turistů, což my nemusíme. Zvolili jsme pro to netradiční itinerář:

Sobota:

autem Ostrava-Bagry RT 600,-

Koupačka na Zalew Bagry (Lidl za rohem pokud nejedeš autem plným paštiček) zadarmiko,-

Check-in InterHouse Hotel 1200,- + 120,- parking (pohodlné postele a dobrá snídaně v ceně)

Bolt do Kazimierze 85,-

Hromada pierogů pro dva u Pierogi Mr. Vincent 280,-

Strefa Piwa, Beer street, House of beer 650,-

Bolt na Hotel 85,-

Neděle

Snídaně +checkout a směr Tyniec

Cesta zpět a oběd v Ov


Bagry kolem poledne a Tyniec asi celý den super. Málo lidí, klidná válečka/procházka. Doporučuji. Na příště máme vyhlídnutý Zakrzówek. Nezvládl jsem ale Andrus FoodTruck, kterým jsem potencionálně chtěl doplnit místní "cestuj za burgerem. Bohužel u Vince jsme se tak narvali, že se pomalu ani to pivko nevlezlo.

Takže Krakov se dá zvládnout i bez davů a určitě má co nabídnout. Psychologicky (pro mě) to vypadá autem daleko ale je to co by kamenem dohodil (Pyrzowice mi naopak nedělají problém). 

Za výlet to určitě stojí.


0 Citovat

To mi připomnělo, jak jsem zíral, když u Vince týpci u vedlejšího stolu mocně zkropili jejich pirohy tím maggi či co to je. Jsem to zkusil opatrně i u sebe a teda moc dobrý to nebylo :D

Ale zajel bych do Krakova hnedka, dokud je teplo a dá se večer sedět po ulicích.

0
8 reakcí