Ano, vonku mame pomaly 40C, no podla mna najavyssi cas rozmyslat na zimnou dovolenkou (december)  .

Zimna lyzovacka Taliansko/Rakusko

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

Ano, vonku mame pomaly 40C, no podla mna najavyssi cas rozmyslat na zimnou dovolenkou (december) smiley

Viete poradit dobru destinaciu v talianku/rakusku, kde uz decembri byva dost snehu na lyzovanie?
Poznate nejaky web, ktory predava balicky hotel + skipass?

Dakujem smiley

0

Není sice SK, ale dle kámoše mají občas dobré ceny.
http://www.nev-dama.cz/zima

0 Citovat

Na Hintertuxu v Rakousku se da lyzovat snad i ted. December by mel byt i lepsi nez pak zacatek roku, kdy to na ledovci byva obcas drsnejsi.
Balicky neznam.. Ale vyslo to docela ok, kdyz jsme bydleli ve vesnicce Finkenberg vzdalene cca 45 minut skibusem. Hotel Neuwirt.

0 Citovat

Je fakt, že ledovce jsou v prosinci jistota. My jezdíme Mölltal a Pitztal, který máme dopravně nejblíže. Ale Mölltal je naše oblíbená klasika. Navíc nás jezdí banda a tak musíme kupovat dost s předstihem = potřebujeme jistotu sněhu. Balíčky se skipasy nekupujeme, zpravidla tam není žádná extra výhoda. Loni, kdy byla situace se sněhem mizerná, jezdili skoro všichni z Gasteinského údolí kde skoro nebyl sníh s nakoupenými skipasy právě na Mölltal, kde kupovali nové. Pokud bych jel jen třeba v páru, nechal bych to na poslední chvíli.
PS: Krásná vzpomínka v současných vedrech:-)

0 Citovat

My jsme vždycky před Vánoci jezdili do Arraby v Itálii, je to na oblíbeném okruhu Sella Ronda nebo se dá po lyžích napojit na Marmoladu. Berou to ještě jako předsezónu, takže levnější skipas.Vždycky jsme měli sněhu dostatek. Teď už dva roky po operaci kolene bohužel nelyžujeme, ale situaci v Arrabě před Vánoci vždy nostalgicky sledujeme a je pravda, že poslední dva roky to bylo se sněhem spíše bídné, ale to bylo loni skoro všude.

0 Citovat

Prosinec není ideální volba na lyže a to že nemusí být dost sněhu a počasí taky , podle mojí zkušenosti je nejlepší březen. Sněhu ještě mraky a přes den sluníčko a není -20.
PS: pokud hledáš opravdu super lyžovaní tak se podívej na Francii a to třeba na Tignes, co je moje srdcovka.

0 Citovat

ahoj,
na Mollu v Rakousku se jezdí od srpna cca, byli jsme jednou na konci srpna a byla to paráda smiley V prosinci bych si dala pozor na počasí, několikrát se nám stalo, že už bylo hnusně, chumelilo, vánice. Osobně bych volila buď listopad (říjen) na ledovci, nebo potom na jaře (březen) Itálii. Moje oblíbené jsou v Itálii Monte Bondone (Trentino), docela levné ubytko, skipas kolem 26 E na osobu na den a zaručeně krásné počasí (15'C). Ale není to ledovec. Moje další srdcovka je Stubai u It hranic ještě v Rakousku a nebo Innsbruck (dooost drahá, luxusní destinace). Myslím, že je lepší sehnat ubytko a skipasy koupit na místě. Nejezdí přes CK a proto nemůžu žádnou doporučit smiley Good luck!

0 Citovat

Ved prave, ladovec cez zimu je sice istych sneh ale -20C. My sme mali doteraz dobru skusenost d taliankym Tiroloskom, vyssie zmienena Sella Ronda.
No rad by som to bookol so skipassom cez nejaky web a nie priamo hotel kvoli cene. Chceme ist na vianoce, preto s terminom sa neda velmi hybat.

0 Citovat

Já na hory jezdím přes CK, mají na skipass i 50% slevu a to nemáš šanci nikde nahnat, ale já jezdím jen Francii takže neporadím.

0 Citovat

Myslím, že jistotou jsou jen střediska s ledovcem - a pro mě jejich ledovcová část není nikdy dost velká. Po zkušenostech tuším 4 roky zpátky už případné prosincové lyžování začínám řešit až na poslední chvíli. Tehdy se taky říkalo, že v Livignu sníh před vánoci bývá skoro vždycky, a my se tam pak plácali na nějakých 20 km otevřených sjezdovek a sníh nebyl snad ani jinde. Totéž poslední zimu.

0 Citovat

Jen provětrám toto zapadlé téma. Opět se mně potvrdilo, že v posledních letech je jistota lyžování před Vánocemi jen ledovec. 16.-20.12. na Mölltalu super, sněhu dost, počasí paráda - o víkendu puštěný Alteck a Kässpätzle v Duisburger Hütte pořád znamenité. Cestou tam i zpět jaro, v Gasteinském údolí mrtvo, stejně i třeba v St. Johann.

0
10 reakcí