Kapverdy
Zdravím, nějaké zkušenosti s CK ?
Chceme ve dvou, říjen, z Bratislavy ideál... také zvažuji zda Sal nebo Boa Vista?
Díky
My byli v Royal Decameron na Boa Vistě a jen díky tomu, že jsem měl spoustu mimoturistických aktivit jsem dovolenou přežil
Pokud ti nevadí chladný a rozbouřený oceán v kterém se moc nevykoupeš a větrné počasí tak budeš spokojen. Kapverdy jsou takovou divnou písčitou plackou uprostřed ničeho a nic moc ani nenabídnou.
Na Boa Viste mám statistiku, že zhruba jednou za týden je oceán na koupání :-) Lepší je v tomto ohledu Sal - Santa Maria nebo umělá pláž a Salu u hotelu Melia Tortuga
Ahoj, chceme si teď vyrazit za flákací dovolenou u moře. Sal nebo Boa Vista? Jinam na Kapverdy bohužel české CK nelétají. Kromě plavání bych se někam i prošel na výlet, ale tyto dva ostrovy vypadají jako placky.
Sal má nejturističtejší letovisko Santa Maria, dále je tam turistická Murdeira, dále hlavní městečko Espargos a vesnice Palmeira s ferry přístavem. Dále ty jejich atrakce jako salina v Pedra de Lume, žraločí zátoka, blue eye (Buracona), hřbitov mušlí.
Boa Vista trošičku méně turistická, hotely jsou jen v hlavním městečku Sal Rei, a pak ještě na dvou samotách u letiště a na jihu. Dále je tam dalších sedm vesnic, jakoby poušť Viana, kapverdská Route 66, a vůbec mírně autentičtější kapverdská atmosféra než na Salu.
(Radši mám Boa Vistu, melancholii ostrova Maio, a super ostrov Santiago s plážemi, horami i kapverdsko-africkým vibem včetně historie. Další ostrovy osobně neznám.)
Nebyli jste někdo tuto sezonu v Santa Maria? Opravili si ti flákači to zničené molo nebo je pořád ztrhlé? :-)
Je částečně opravené, nevím jak dlouhé bylo původně, ale takové určitě není, ale strhlé už taky ne. Normálně se tam prodává a večer se pozorují rejnoci.
Kdyz je tu tema K.
Nejaka levna varianta letenek, jak se tam dostat bez ck?? Koukala jsem, ze neco lita Easyjet z Portugalska, ale ceny nic moc.
byli jsme tam na vánoce, mola byla furt jenom půlka.
Ale bylo tam krásně, nechápala jsem, že Atlantik je v zimě tak teplý. Bydleli jsme přímo u pláže v té závětrné zátoce, takže jsme se mohli koupat furt
Mandre, my tam byli právě s Easyjetem, zkombinovali jsme to s Lisabonem. Cena byla slušná, asi 4 000 celkem, asi to chce hlídat akce
Jo? Jakoze Praha-Lis- Kapverdy za 4k? ….to je ok. Ja jsem jen tak koukla na ty ceny z Lisabonu s bylo to drahy.. jak dlouho dopredu jsi to kupovala? A ktery ostrov.
Hele, to bylo jako rozlítávali ty nový linky z Lisabonu a Porta, to oni tradičně nasazujou nízký ceny. Teď občas potkám někde akci typu Kapverdy z LIS nebo OPO za 30 eur, ale už minimálně
@Mandre
Taky jsme tam byli letos v březnu, PRG - LIS - SAL za cca 5500 na osobu.
A potom znovu v červnu s letenkami od CK, protože jinak byly letenky drahé. Stály 10.000, takže dražší, ale přímý let a odbavené zavazadlo.
@ Deny
Prosím Tě, píšeš "Bydleli jsme přímo u pláže v té závětrné zátoce, takže jsme se mohli koupat furt" - můžu se zeptat, kde přesně máš na mysli? Který hotel nebo konkrétní místo? Děkuji.
Brali jsme přes Airbnb apartmán v komplexu Porto Antigo 2. Pronajímá se jich tam hodně. Fakt doporučuju. Hned u pláže, s bazénem, lehátkama u moře. Bylo tam závětří, klid a je to v centru
Lepší než letět na Sol (slunce), raději na Sal (sůl).
Aby to pak nedopadlo jako přílet do Niše (INI) namísto do Nice (NCE). 🤭