Ahoj, máte tu někdo zkušenost s nákupem vnitrostátních letek v Íránu? Přes jaké stránky jste je kupovali a jak výrazně jste připlatili, případně jak dlouho předem je třeba letenky zakoupit přímo v cestovní agentuře v Íránu? Díky za případné tipy. .

Írán - vnitrostátní letenky

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

21 reakcí

Ahoj, máte tu někdo zkušenost s nákupem vnitrostátních letek v Íránu? Přes jaké stránky jste je kupovali a jak výrazně jste připlatili, případně jak dlouho předem je třeba letenky zakoupit přímo v cestovní agentuře v Íránu?

Díky za případné tipy.

0

Pod túto otázku sa podpisujem, tiež by som potreboval nájsť dobré riešenie smiley

0 Citovat

Taky se pripojuji k teto otazce a zaroven ji aktivni resim.

Jakmile mi napisi z Iran Air nebo z Mahan air tak dam vedet.

0 Citovat

jelikož je Írán odstřihnut od mezinárodního platebního systému, tak si letenku předem bohužel nekoupíš..

nicméně ji lze koupit na místě v cestovních agenturách (pobočku tam má třeba Lufthansa) hotově a příplatek za to není.. Shiraz - Tehran vyšel na nějakých 50$ což bylo dokonce méně než bylo psáno v průvodci smiley (a žádný lowcost, během hodinové cesty jsme dostali i oběd smiley ) ..kupoval jsem ji asi 4 dny před odletem a nebyl vůbec problém s místem.. dokonce každý den bylo asi 6 letů..

0 Citovat

My jsme pred 2 tydny kupovali letenku Shiraz --> Tehran v kancelari Iran Air v Esfahanu. Bylo to snadny. Let za 38 EUR necely tyden dopredu. Da se koupit i prvni trida, casto byva drazsi jen o 10-15 EUR smiley

0 Citovat

Toto mi napsali z Iran Air Vieanna:

"on 03.10. we operate a flight between Tehran and Shiraz at 03:25 PM and on 04.10. at 05:55 AM, 03:45 PM and 07:50 PM.

The price for a one-way ticket is EUR 54,84.

We can issue the ticket for you.
Herefor we require the passenger name, date of birth and telephone number.

Best regards
Iran Air Vienna"

Treba to nekomu pomuze s nakupem vnitrostatnich letu.

0 Citovat

Tak to je super, mám v plánu totožnou trasu... Díky, zkusím to také pořešit e-mailem, případně ve Vídni... Nevěděl jsem, že tam mají pobočku.

0 Citovat

Dalsi vec, kterou jsem omylem zjistil.

Pegasus pristava na letiste IKA a jak to vypada, tak vsechny domaci spoje litaji z jineho letiste a to je Mehrabad (je bliz k centru). Takze, jestli jste si mysleli stejne jako ja, ze rano v 3 pristanete s Pegasus a pak se hned vydate dalsim spojem dal tak bacha. Clovek se musi dopravit na jine letiste.

0 Citovat

Co jsem psal pred tim je potvrzeno:
international flights are operated from Imam Khomeini Airport; domestic flights are operated from Mehrabad Airport.

Best regards
Iran Air Vienna

0 Citovat

Jj, tyhle dve letiste jsou od sebe cca pul hodiny, kdyz neni provoz. Ale vetsinu dne je na silnicich velkej provoz, takze jen v noci to fici rychleji.. V Iran Air nam radili dat si nekolikahodinovou rezervu. Taky nas let z Shirazu do Tehranu byl o 2 hodiny opozdeny. Vsechny ostatni letecky spolecnosti litaly nacas, jen Iran Air mel vsemozny zpozdeni. Dle mistnich je to kvuli tomu, ze je to statni firma a pry mivaji zpozdeni casto. Tak bacha smiley

0 Citovat

Takto ... v Irane je asi milion miestnych aeroliniek, od Iran Air cez Queshm Air a podobne ... letenky mozete riesit na mieste v mnozstve agentur, v hoteloch na recepcii a podobne ... oni vam to objednaju cez telefon a aj zapaltia priapdne ich kartou a vy im date cash ... smiley ... v Irane to funguje skoro ako autobus ... kazdopadne dopredu netreba kupovat nic ... my sme kupovali den pred odletom Mehrabad - Shiraz za cca 20-30 USD ... a kupoval nam to Mr. Mousavi vo Firouzeh Hotely v Teherane ... kazdopadne predajcov leteniek je tam mrte ... inak aj za tuto cenu nas moj iransky kamarat vysmial ze ako sme draho kupili ... co tu niekto pisal o cene 99 EUR za letenku pdoobnu tak to je uplne sialenstvo smiley

z IKIA sa na Mehrabad v pohode dostanete do 500 000 IRR taxikom smiley a v noci docela ani neni provoz

0 Citovat

Zdravím ,nějaké nové zkušenosti z poslední doby při nákupu vnitrostátních letenek .Při koupi před odletem nebo až na místě.

Letím v březnu a potřeboval bych koupit letenku Teherán -Shiraz. 

Dík za každé nové info.

0 Citovat

Určite je výhodnejšie kupovať až budete v Iráne hlavne kvôli kurzu, kedy neoficiálny je 3-5 krát nižší než oficiálny takže budeš kupovať oveľa lacnejšie než teraz cez net za oficiálny.

My sme kupovali Qeshm Island - Tehran 3 dni pred odletom v hoteli, pani nám to tam naklikala a aj zaplatila, my sme jej dali cash. 

Letenky sa dajú kupovať aj v cestovných agentúrach, býva tam nulové alebo minimálne navýšenie. 

Ale tie "medzinárodné" hosteli v Tehrane by vám to mali v pohode zariadiť.

0 Citovat

Já kupoval Teherán-Šíraz s Mahan Air přes nějakého tureckého prodejce, cena byla po přepočtu téměř stejná jako na webu Mahan Air. Vnitrostátní letenky po Íránu se dají koupit třeba na www.destinia.com, ale nevím, jak to vychází cenově. 

0 Citovat

Jinak tedy pro cestu Teherán - Šíraz mohu doporučit i cestu nočním vlakem. Měl jsem tu nejlevnější jízdenku, kupovanou ještě přes překupníka a i tak to bylo hodně luxusní spací kupé s cenou okolo 500 Kč na osobu. Dostali jsme balíček s různým občerstvením a pitím a dále byl ve vlaku i dost luxusní jídelní vůz se skvělým jídlem a cenami nižšími než v Teheránu.

0 Citovat

THR - SYZ uz je to sice 2roky, ale stacilo si vybrat, u ktorej agentury (ktora bola vecer este otvorena ;) to clovek kupi a povedat si cas, ja som kupoval priamo na letisku den pred odletom s Aseman Airlines v cene aj vecera na palube.

 
0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Já kupoval Teherán-Šíraz s Mahan Air přes nějakého tureckého prodejce, cena byla po přepočtu téměř stejná jako na webu Mahan Air. Vnitrostátní letenky po Íránu se dají koupit třeba na www.destinia.com, ale nevím, jak to vychází cenově. 


Nákupom až v Iráne ušetríš veľa na tom kurze. Náš let som mohol kúpiť cez web za cca 1,2 mil. rialov čo v oficálnom kurze bolo cca 30 dolárov a na mieste som kupoval za tú istú sumu, ale doláre som menil 1 USD za 120 tis. rialov takže ma tá letenka stála 10 dolárov. 

A tých letov je každý deň dosť a ani cena skoro nerastie takže sa oplatí riešiť až z Iránu.



0 Citovat

[citace="Mojmír Paulička"]

Pod túto otázku sa podpisujem, tiež by som potreboval nájsť dobré riešenie

0 Citovat

pokus napsal(a):

[citace="Mojmír Paulička"]

Pod túto otázku sa podpisujem, tiež by som potreboval nájsť dobré riešenie

Nech si to koupit od někoho místního. Pokud tam nikoho nemáš, dej vědět. 

0 Citovat

Mistni velmi radi a velmi ochotne pomohou s koupi na strankach v perstine, zaplati svou kartou a nauctuji vam. Vnitrostatni letenky jsou levne, sluzby skvele a lety funguji vyborne. 

0 Citovat

Zrovna mám kamarádku Peršanku doma (i s jejich platebníma kartama), takže kdyby někdo něco chtěl...

0 Citovat

Mimochodem zrovna dneska Irán z Prahy za 4,7k, Pegasus, různé termíny od listopadu do února. Tady na cestujlevne se už bohužel v záplavě all-inclusive akcí takové akce nezmiňují

3
21 reakcí