Ahoj, máte někdo zkušenosti s návštěvou Bruneje? Nějaká doporučení, tipy, věci, na které si dát pozor? Přece jen nejde o úplně běžnou destinaci. Šlo by o krátkou návštěvu, počítám tak 2-3 dny, takže v podstatě jen hlavní město. A mám i dotaz vztahující se k tomuto článku na iDnesu: Brunejský ropný sen končí. Černé zlato dochází, sultán zavádí šaríu. Přiznám se, že nejsem v arabském světě příliš zběhlý a tak se ptám, co by zavedení islámského práva šaría pro mě jako turistu mohlo znamenat? V článku zmiňují větu „Turisté se tak musí přizpůsobovat celé řadě nařízení a omezení...“ – zmíněná absence alkoholu v obchodech mě vůbec nevzrušuje, ale rád bych byl plně informován, abych se případně nedopustil nějakého přešlapu. Díky předem  .

Brunej - zkušenosti, právo šaría

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj, máte někdo zkušenosti s návštěvou Bruneje? Nějaká doporučení, tipy, věci, na které si dát pozor? Přece jen nejde o úplně běžnou destinaci. Šlo by o krátkou návštěvu, počítám tak 2-3 dny, takže v podstatě jen hlavní město.

A mám i dotaz vztahující se k tomuto článku na iDnesu: Brunejský ropný sen končí. Černé zlato dochází, sultán zavádí šaríu. Přiznám se, že nejsem v arabském světě příliš zběhlý a tak se ptám, co by zavedení islámského práva šaría pro mě jako turistu mohlo znamenat? V článku zmiňují větu „Turisté se tak musí přizpůsobovat celé řadě nařízení a omezení...“ – zmíněná absence alkoholu v obchodech mě vůbec nevzrušuje, ale rád bych byl plně informován, abych se případně nedopustil nějakého přešlapu.

Díky předem smiley

0

Podla mna na Brunei su aj 2dni moc, v auguste som bol na Borneu (Malaysia), a nakoniec som Bruneii vypustil , chcel som si zaletiet s RoyalBrunei z Kota Kinabalu do Bruneje,ale zmenil som plan.

teda osobne skusenosti nemam,ale po 3 navstevach Malajsie a 1x Indonesia povazujem tieto krajiny (Malaysia,Indonesia,Brunei) za naprosto bezproblemove (akurat Jakartu fakt nemusim)


miro | http://my.flightmemory.com/miro776

0 Citovat

V Bruneji jsem nebyl, ale je to dost turisticka destinace. Takze bych nemel sebemensi obavu. On je islam v mnoha zemich JV Asie a neni to nijak horke. Navic je to velmi civilizovana zeme, co jsem slysel. Vim o nekolika lidech, co tam maji v planu jet ted na podzim.

0 Citovat

Je pouze mesto Brunej optimalne na jednodenni ci dvoudenni navstevu? Zrejme bez blizkeho narodniho parku, jelikoz tusim, ze logisticky i financne lze nejake velmi podobne narodni parky navstivit i v Malajsii a Indonesii nebo?

0 Citovat

jeden plny den ti staci, kuknes volaku mesitu, dedinku na koloch a ides dalej

0 Citovat

A moc tam nemusí buzny.

0 Citovat

Nebyl jsem tam, ale tady je podobný názor jako má baca12:

http://travelujeme.sk/tours/band...i-begawan/

Jestli má smysl jet do NP, si rozhodni podle recenzí na tripadvisoru (odkaz níže). Logisticky není problém (na 1-denní výlet s CK), ale finančně už je to jiné. Hlavně v té džungli přes den asi moc zvířat neuvidíš (podobně jako mnohde jinde) a lepší je být někde přes noc a dát si večerní výlet s průvodcem nebo i bez něj, což třeba v nedalekém NP Mulu jde po boardwalk. Na Mulu si na druhou stranu musíš připočítat zpáteční letenku, takže to chce na víc dní a je tam co vidět na 5 dní i bez náročných vícedenních túr:

https://www.zonerama.com/liborst...um/5074538

https://www.tripadvisor.cz/Attra...trict.html

0
6 reakcí