Zdravím, máte někdo zkušenosti s cestováním po Guadeloupu nebo Martiniku během září? Podle informací na netu je to měsíc s nejvíce srážkami na těchto ostrovech. Obecně ale v Karibiku platí, že sice prší, ale většinou se přežene slejvák a za chvíli je zas pěkně... Takže by mě zajímala reálná zkušenost, zda to byl v září opruz nebo to bylo v pohodě  .

Karibik - Guadeloupe/Martinik

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

Zdravím,
máte někdo zkušenosti s cestováním po Guadeloupu nebo Martiniku během září? Podle informací na netu je to měsíc s nejvíce srážkami na těchto ostrovech. Obecně ale v Karibiku platí, že sice prší, ale většinou se přežene slejvák a za chvíli je zas pěkně... Takže by mě zajímala reálná zkušenost, zda to byl v září opruz nebo to bylo v pohodě smiley.
Michal

0

S tím deštěm to zdaleka není tak dramatické, prší třeba hodinu, máš pocit, že se rozestoupila obloha, jenže pak přestane a za další hodinu už není poznat, že pršelo.
Na co se hůř zvyká, je obrovská vzdušná vlhkost. Oblečeš si tričko a za 5 min je propocené. Co vypereš, nikdy neuschne úplně do sucha.
Nám to ale dovolenou nezkazilo, v tu dobu tam je minimum turistů a ceny ubytování nebo v autopujčovnách jsou nižší než v hlavní sezóně.

0 Citovat

Díky... na problém s pocením a nemožností si vyprat resp. usušit jsem zvyklý z Vietnamu a Filipín, takže bych to mohl zkousnout smiley
Ještě se zeptám na obligátní otázku... Guadeloupe nebo Martinik? smiley Bohužel nemáme moc času, takže obě destinace spíše nestihneme. Pokud by nás to nebavilo na té primární, tak jsem spíše uvažoval, že bychom si odskočili na chvíli raději na Dominicu, kde to vypadá že je více těch přírodních krás...
M.

0 Citovat

Já mám blíž k Martiniku, zvlášt jih ostrova je moje srdeční záležitost.

0 Citovat

Díky, pánové, za reakce... ještě to pořád promýšlím ze všech stran. Měli jsme to teď trochu komplikované a téměř do poslední chvíle nevěděli, kdy přesně budeme mít volno. Nakonec je z toho jen 10 dní na konci září smiley, takže koumám nad tím, co takhle na poslední chvíli rozumného ještě sehnat. Karibik dnes zveřejněný u "konkurence" mi v první chvíli připadal jako dobrý nápad, ale pak se mi zjevil ve schránce newsletter KLM s jejich Dream Deals a relativně dobrými cenami do JV Asie i na termín, který potřebuju. Tak zase přemýšlím jestli radši nevybrat např. Kuala Lumpur... tam by to počasí asi mohlo být předvídatelnější než se strachovat hurikánu v Karibiku. Možná to spojit s návštěvou Langkawi... JV Asii přece jen už více znám a co jsem tak četl o Guadeloupu/Martikniku, tak je to v JV Asii výrazně jednodušší a ekonomičtější s ubytkem i jídlem...
Tak nevím... nejhorší je holt možnost volby smiley smiley
Nějaké tipy, kam se takhle vyplatí letět na 10tidenní "last-minute" smiley A Chorvatsko/Itálii prosím vynechte smiley smiley ... Exotická kultura, zajímavá příroda, 2-3 dny na pláži?

(EDIT: ještě nám to mimochodem celé komplikují vízové povinnosti - manželka je Vietnamka. I proto mě Guadeloupe/Martinik zaujali smiley)

0 Citovat

Ahoj, chci poprosit o radu. Chystám se na Guadeloupe v lednu a to na dva měsíce. Snažím se najít nejlevnější kombinaci, nevadí mi odlet z Kodaně/Osla, či jiných evropských měst. Mám v plánu letět právě z Kodaně do New Yorku a potom z NY na Guadeloupe. Tato varianta vychází na 13. tisíc. Přesto ale z blízké Paříže jsou letenky za 14. Někde jsem viděla akci z Budapešti za 11.500. Nemáte nějaký návrh jak cenu ještě víc snížit? Děkuji za odpověď.

0 Citovat

Ahoj, nevíte , jak je to na Guadeloupe s daty?  Jako v evropské unii, čili zapnout data a být v pohodě, nebo tam platí jiný režim a data vypnout?

0 Citovat

Jako v EU ;-)

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Jako v EU ;-)




Už jsem to vyguglil. Ale díky, Lukáši.
0 Citovat

Minimálně T-mobile neměl ještě před rokem na Guadeloupe roamingového partnera na data

https://www.t-mobile.cz/volani-a...ode=search




0 Citovat

Ano jako v EU, nicméně o2 tam se žádným operátorem nemá smlouvu na LTE,  takže jen 3G a T-Mobile snad vůbec nemá smlouvu na datový roaming. 

Dostupnost služeb v o2 roamingu v jednotlivých zemích a operátorů je možné ověřit zde:

https://www.o2.cz/firmy-a-organi...3385-a3372

0 Citovat

T-mobile jen volání, data tam nejdou

0 Citovat

Koupíš si ještě v ČR předplacenku od jiného operátora nebo na místě. Myslím, že tohle je při cestě z EU do EU prakticky zbytečné řešit. 

0
12 reakcí