Ahoj, Hledám někoho, kdo navštívil Panamu a rád by se (nejlépe osobně v Praze) podělil o zkušenosti. Máme koupeny letenky na leden a rádi bychom si rozplánovali co vidět, co vzít v potaz (očkování apod.). Nejlepší by bylo setkání v Praze - zaplatím buď za konzultaci jako takovou nebo alespoň za nějaké pohoštění v restauraci. Ale dopisováním rovněž nepohrdnu (pokud to osobně z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje). Napiště prosím buď sem nebo na gabriel.o@email.cz. Děkuju! Gabriel .

Panama

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Ahoj,

Hledám někoho, kdo navštívil Panamu a rád by se (nejlépe osobně v Praze) podělil o zkušenosti. Máme koupeny letenky na leden a rádi bychom si rozplánovali co vidět, co vzít v potaz (očkování apod.).

Nejlepší by bylo setkání v Praze - zaplatím buď za konzultaci jako takovou nebo alespoň za nějaké pohoštění v restauraci. Ale dopisováním rovněž nepohrdnu (pokud to osobně z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje).

Napiště prosím buď sem nebo na gabriel.o@email.cz.

Děkuju!

Gabriel

0

Zdravim,
najde sa tu niekto kto bol v Paname? Privitam vsetky postrehy co vidiet behom 4 dni ako je to tam z bezpecnostou atd... Pripadne ak tam bol niekto v oktobri ako je to s pocasim? Dakujem za akekolvek info.... smiley

0 Citovat

Zdravím,
Panamu jsem s kamarády projel v únoru 2015. Takže zkušenosti jsou poměrně čerstvé. Bezpečnost je všude OK, neměli jsme jediný problém. Snad jedině Colón je ještě trochu "divoký", ale za cizinci tam vždy chodí místní policajt a dělá mu "garde".
Pokud máš zájem vidět Panamu za 4 dny, tak stihneš tak akorát následující :
1. Cidudad de Panama - Casco Viejo, Panama Viejo (ruiny původního města), Panama City (Nové město), rybí trh - Mercado de Mariscos
2. Panamský průplav - návštěvní centrum Miraflores, cesta vlakem podél průplavu (Panama - Colón, zpět busem)
3. Boquete - panamská vysočina (pěstování kávy, koupání ve vodopádech, Kvesalí stezka
Do Boquete a zpět budeš muset jet nočním autobusem, je to cca 65 km od hranic s Kostarikou a jede se celou noc.

Alternativou je potom koupení "all Inclusive" zájezdu na některý ostrov v oblasti San Blas. Dá se koupit online předem a průvodce tě vyzvedne v hostelu, odveze tam i zpět a na ostrově je to včetně jídla. Pití je potřeba si vzít s sebou a nebo kupovat u "správců" ostrova s příplatkem. Ostrovy jsou ale pecka (pokud máš rád slunění, šnorchlování v blankytném a teplém moři a nic nedělání po 3 dny).. stojí to za to.. !!! Detaily najdeš na webu.
Tak si tam užij, Tapir

0
2 reakce