Poradil by nekdo kam vyrazit koncem listopadu v okoli Rovaniemi? Samozrejme krom Santovu vesnicku. Ja nevim, treba mate nekdo zkusenosti s navstevou losich a husky farem na vlastni pest? Rad bych vynechal ty safari firmy (chteji za to docela ranec). Letime tam s rodinkou jen na tri dny, takze toho nepujde moc stihnout, ale budu mit pujcene auto takze asi klidne neco do 100km. Predpokladam ze jestli nebude zatazeno bude aurora videt vsude, tedy dal od svetel, nebo doporucujete vyjet dale na sever? Letime pres Helsinky (prilet po pulnoci, odlet dal rano), ma smysl v mezidoby vylezat z letiste, je tam neco k videni takhle v noci? Budu rad za jakykoliv tip. Diky .

Rovaniemi a okoli

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

4 reakce

Poradil by nekdo kam vyrazit koncem listopadu v okoli Rovaniemi? Samozrejme krom Santovu vesnicku. Ja nevim, treba mate nekdo zkusenosti s navstevou losich a husky farem na vlastni pest? Rad bych vynechal ty safari firmy (chteji za to docela ranec). Letime tam s rodinkou jen na tri dny, takze toho nepujde moc stihnout, ale budu mit pujcene auto takze asi klidne neco do 100km.
Predpokladam ze jestli nebude zatazeno bude aurora videt vsude, tedy dal od svetel, nebo doporucujete vyjet dale na sever?
Letime pres Helsinky (prilet po pulnoci, odlet dal rano), ma smysl v mezidoby vylezat z letiste, je tam neco k videni takhle v noci?
Budu rad za jakykoliv tip. Diky

0

Ahoj, na konci listopadu už tam sice bude padat sníh, ale nevím, jak silná vrstva ho bude. Je možný, že se ještě nebudou moct dát normální safari s husky apod.
Jinak co se týče nějakých lokálních husky farem - všechno je to tam drahý smiley Domlouvali jsme zážitek jízdy s husky u jedné místní rodinky, a je to obdobná cena jako u safari firem. Ale pokud vám stačí psy a soby jen vidět, tak se dá i v Santově vesničce. Pokud už bude sníh, můžete se tam i svézt na saních tažených soby jen pár metrů, to je docela levný.

Aurora se objeví jen někdy. Vůbec to není jistota. Já jsem ji třeba neviděla smiley Za městem by měla být vidět lépe. Nejideálnější podmínky jsou prý na severní straně kopce. Některé safari firmy znají tajná místa a slibují pravděpodobnost 70%.

Kousek od Rovaniemi se dá i jít na pěkné túry k vodopádům. To je úplně zdarma smiley

Z dalších zážitků:
Sauna - tu byste snad mohli mít i v rámci ubytování
Arktikum - pěkné interaktivní muzeum o životě za polárním kruhem, vhodné pro celou rodinu.

Helsinky jsou fajn, ale v noci to nemá moc cenu, tím spíše s rodinou.

0 Citovat

Presne tak, aurora neni stoprocentni. Staci, aby bylo zatazeno a neuvidite nic.

Tady je predpoved aktivity polarni zare: http://www.gi.alaska.edu/AuroraForecast/Europe/20151005

Cim vyssi cislo, tim lepsi. Ale musi byt jasne nebe.

0 Citovat

my byli v listopadu minulý rok, doporučuji určitě auto a vzít nějaké ubytování ve srubu se saunou, nebylo to tak drahé, stejně jako jídlo nás překvapilo, že nebylo nějak brutálně drahé, byli jsme nadšeni, sníh na konci listopadu je velmi pravděpodobné, že už bude, my měli krásnou zimní atmosféru, moc se nám tam líbilo..

Polární záře- viděli jsme, ale nebyly zdaleka tak krásná, jako na propagačních fotkách, je to tak pade na pade, my měli jen takové zelené záblesky, ani vyfotit se to nedala

Náš itinerář a zde:

http://www.mojecesty.com/clanky/postreh ... onsku.html

Základním a hlavním doporučením je podle mě to auto, ať se člověk dostane do laponské přírody

0 Citovat

Dekuji za rady, snad tam neco sezenem, informaci na webu, vetsina zazitkovych firem provozuje safari az od prosince. Tak snad se tam nebudem dva dny nudit smiley) My mame trochu problem a komunikaci, nase Aj je na nizke urovni tak musim posbirat co nejvice infa tady. smiley Takze jeste jednou dekuji.
To: Travelove - Ty vodopady vypadaji dobre, dobry tip. Dekuji. Btw: pekny web. smiley.
To: Tonda2 - Vas itinerar jsem cetl pred nakupem letenek, zaujal, presne tak letime smiley
To: brambora - super odkaz budu ho sledovat dekuji.

0
4 reakce