Ahoj, v březnu máme letenky na 14 dnů do Singapuru a rozmýšlíme kam dál se vypravit. Ideálně půlka poznávačka, půlka u moře a spíš někde kde nebude úplně turisticky narváno ale bude to v pohodě a bez stresu. Klidně s jedním dvěma přelety/přeplavbami/delšími přejezdy. Je to naše druhá cesta, loni jsme v Thajsku během dvou týdnů dali Bangkok, Chiang Mai, Koh Lipe a Koh Bulon, tak něco v podobném duchu. Lákalo by mě východní pobřeží Malajsie, ale zkazky o počasí mě trochu děsí. Taky přemýšlíme o Borneu, ale nevím jestli to na druhou cestu do Asie nebude moc hardcore  .

Kam ze Singapuru v březnu ?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj, v březnu máme letenky na 14 dnů do Singapuru a rozmýšlíme kam dál se vypravit. Ideálně půlka poznávačka, půlka u moře a spíš někde kde nebude úplně turisticky narváno ale bude to v pohodě a bez stresu. Klidně s jedním dvěma přelety/přeplavbami/delšími přejezdy. Je to naše druhá cesta, loni jsme v Thajsku během dvou týdnů dali Bangkok, Chiang Mai, Koh Lipe a Koh Bulon, tak něco v podobném duchu. Lákalo by mě východní pobřeží Malajsie, ale zkazky o počasí mě trochu děsí. Taky přemýšlíme o Borneu, ale nevím jestli to na druhou cestu do Asie nebude moc hardcore smiley Vzhledem ke vzdálenosti se taky nabízí Sumatra, ale tam to asi platí dvojnásob a nevím, jak je to tam s plážemi. Případně nějaké menší ostrovy, pokud se na ně dá dostat...?

Budu moc rád zajakékoliv tipy jak pokud jde o počasí, tak taky o tom kam se vypravit aby to stálo za to. Uvítám taky tipy zda Borneo radši sever nebo jih, případně zda má cenu snažit se v rámci cca deseti dnů o oboje. Díky, díky moc

0

Na Borneo (malajskou část) jely loni tři moje kamarádky, které nikdy v Asii (ani jinde tak daleko) nebyly a úplně v klidu. Pokud jste byli v Thajsku, tak vás nemá co překvapit. K tomu den dva Brunei a nějaké flákání na plážích za Kota Kinbalu a máte na dva týdny vystaráno. Ani v pevninské Malajsii to není tak strašné, neprší tam nonstop, spíš jsou to jednorázové průtrže, které trvají půl hodiny, max. hodinu, takže počasí bych se nebál. Severní část (Penang, Langkawi, Perhentiany) bude úplně v klidu, jih (Malaka) bude vlhčí, ale nic tragického. Obojí za deset dní nemá smysl stíhat, to si to nikde neužijete.

0 Citovat

Ahoj, my jsme měli spojenou se Singapurem spojenou Malajsii. Byli jsme v listopadu, tedy na začátku dešťů. Zůstali jsme na západní straně a strávili pár dní na ostrůvku Pulau Pangkor. Bylo to super! Pak v Malajsii jeste cajovy plantaze Cameron Highlands, a i Melaku jsme videli. Kvuli destum jsme nesli na vychodni stranu a ani nezkouseli dzungli.
Takze na zapade Malajsie je to uplne v pohode, vetsina veci je otevrena, jen je vetsi klidek. Na delsi vzdalenost jsme se dopravili nocnim luxus busem za par penez smiley

0 Citovat

Díky, a nemáte někdo tip na nějaké zapadlejší masově neturistické koupací ostrovy na západě (ideálně tedy jihozápadě) Malajsie ? Dá se tam něco najít ?

0 Citovat

Ten (jiho)západ je dost nešťastný, ostrovy tam prakticky nejsou a ani na pevninské části moc míst vhodných na koupání není. Slušné koupání/šnorchlování je akorát v některých částech Penangu a samozřejmě na Langkawi. Jistou variantou je s přimhouřením oka Sentosa v Singapuru (pokud vám nevadí, že z pláží vidíte ropné rafinerie a jeden z největších světových přístavů a samozřejmě je tam plno lidí). Výhodní pobřeží a ostrovy jsou lepší, ale i tam platí, že malé ostrůvky mají často omezený přístup nebo tam není vůbec možnost přespat nebo tam ubytování funguje jen o víkendu pro zájezdy potápěčů a podobně. Mě se nejvíc líbilo na Tiomanu (bydleli jsme v chatičkách v Nipahu, kde nás bylo dohromady i s majitelem a obsluhou asi osm lidí, ale to jsme možná měli štěstí).

Podívejte se na: http://www.journeymalaysia.com/island.htm to by vám mohlo pomoci při rozhodování.

0 Citovat

Na východě Malajsie jsou příjemné ostrůvky Pulau Besar, Pulau Rawa a Pulau Tinggi. Jezdí se tam lodičkou z přístavu Mersing -aspoň se tak jezdívalo, je to už pár let zpátky, co jsem tam byla. Myslím že se dá jet i na Sibu, ale nemám osobní zkušenost. Tioman byl svého času považován za jeden z nejkrásnějších ostrovů v této části Malajsie.

0 Citovat

Díky díky, jen se bojím co ten východ v první půlce března, všude píšou něco jiného, tak to bude holt napínavé smiley

0
6 reakcí